1982. szeptember 13., hétfő

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

1982. szeptember 12.


BOCSÁSSATOK MEG AZ ELLENETEK VÉTKEZŐKNEK


Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy Testvérem a mi Urunk Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!

       Köszöntelek Testvérem a mi Urunk Jézus Krisztus és az Ő szent anyja a boldogságos Szűz Mária a bűnösök közbenjárójának szent nevével. Áldassék és dicsértessék a Szentháromság egy Isten az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten most és mindörökkön örökké.
       Testvérem, emeld fel szívedet és nyisd ki a te lelkedet a te Urad és Üdvözítőd felé. Ne lankadjon el a te hited, és ne keseredjen el a te szíved, és a lelked legyen mindig és mindenkor készen az Úr igéinek és az evangéliumi tanítás befogadására.
       Imáid és fohászaid kedvesek a te Uradnak. Ne feledd, a megpróbáltatásokhoz erő is adatik. Ne félj és legyél nagyon nagy bizalommal az Úr Jézus iránt, és még egyszer mondom, add át minden gondodat, terhedet a te Megváltódnak. Mert ne feledd, nem könnyű életet ígért neked itt a földön az Úr, de ígért erőt és ígért neked sok-sok lelki vigaszt. A te terhed, mint már mondotta is, az Ő terhe és a te gondod az Ő gondja.

Testvérem a mai tanítás a következő:

       Tárd szélesre lelked kapuját, hogy befogadd, és a Szentlélek ereje által megértsd. Ma az irgalmasságból és a könyörületességből fogsz tanítást kapni, mivel erre hamarosan szükséged is lesz. „LEGYETEK IRGALMASOK” mondotta az Úr és “LEGYETEK KÖNYÖRÜLETE­SEK” mert a kettő nem ugyanaz. Az irgalom az párosul a megbocsátással.

- Mert ha te megbocsátod azt a bűnt, amit ellened felebarátod elkövet, te gyakorolod az irgalmasságot is.
- Könyörületes vagy, ha másokért imádkozol. Ehhez párosul a szeretet, meg­szánod embertársaidat a bajban, és segítesz rajta, amennyiben ezt megadatik neked megtenni.

       Könyörületes lehetsz felebarátod betegágya mellett, de ennek is csak akkor van értelme, ha szeretet párosul hozzá. Tehát most azt mondom, hatalmatok van a bűnök megbocsátásában. Még egyszer hangsúlyozom, azokat a bűnöket bocsáthatjátok meg, mit embertársatok ellenetek elkövetett, és amivel a ti életeteket és lelketeket megterhelte.
       Most kitérek arra, amit aláhúzva értsetek, tehát amit többször is mondottam neked, csak az ellenetek elkövetett bűnt bocsáthatjátok meg, mert ez rátok tartozik Mert azt a bűnt, te vagy más már nem bocsáthatjátok meg, ami a te felebarátodat érte. Te bármennyire is tudsz erről, ez már a te felebarátod dolga, hogy miképp cselekszik. De viszont te figyelmeztetheted felebarátodat erre az üdvös cselekedetre.
       Itt is már tovább nem a te dolgod, mert az emberi szabad akaratából joga van elfogadni és megtagadni, illetve fenntartani ezt a bűnt a felebarátja részére. De viszont az, ki őt megbántotta és megbánja, és Isten végtelen nagy kegyelméből elmegy és megköveti embertársát, és Istent hívja segítségül, és a megbántott ember ezek után is fenntartja bűnét és nem bocsátott meg az az ember magát ítélte el. Mert Isten megbocsátott, mert alázatos, ebből fakad a könyörületesség.
       Megint emberi hasonlattal éljek, van egy ember, aki felebarátja ellen nagyon sokat vétkezett egy emberi életen keresztül és te megbocsátod minden ellened elkövetett bűnét, anélkül, hogy felebarátod jelét adta volna neked, hogy csak egyszer is megbánta volna. Te irgalmas voltál vele szemben, ennek az irgalomnak sokkal nagyobb érdeme van Isten előtt, mintha felebarátod bocsánatot kért volna. De viszont ez az ember sokszor van bajban és te sokszor segítettél rajta, pedig te mindig tudtad, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta, ha eleinte reménykedtél is. Akkor te könyörületes voltál és ez az, amire szeretet nélkül a lélek nem képes.

       Testvérem! - nagyon sok olyat lehet cselekedni, ami nagyon kedves a te Urad előtt, mert te azt tetted, amit magadnak is kívánsz, és te könyörületes tudtál lenni egy olyan emberhez, aki a te megítélésed szerint erre érdemtelen volt De te testvérem ne ítélj, hogy nem ítéltess! Ez a te Urad dolga. Te csak legyél nagyon alázatos, mert Isten még a földön a legnagyobb gyalázatot is, amivel téged megaláznak, a javadra fordítja. Ez csak rajtad múlik. Mert aki téged megaláz, és te ezt alázatos szívvel felajánlod a te Uradnak, ezáltal felmagasztalódsz. Ezért mondom, szerezzetek érdemeket, mert nemcsak imában, fohászban, jócselekedetben, hanem a megalázásban is, a megbocsátásban is nagyon nagy érdemeket lehet szerezni, amit te felajánlhatsz Krisztusnak.
       Még itt van a szenvedésvállalás is. A kegyelemnek nagyon sok eszköze van, sőt még többet mondok, ezek az eszközök is kimeríthetetlenek, csak élni kell vele, mert mit mondott Krisztus Urunk és Üdvözítőnk: “Aki köztetek a legkisebb és szolgája mindenkinek, az a legnagyobb.”

       Csak gondolkodni kell, amit nem győzők eléggé hangsúlyozni. Az Üdvözítő Jézus sem földi királynak jött a világra, hanem szegény, egyszerű munkás emberként élt harminc évig. Hiszen olvastad a Szentírásban, mit mondott az Üdvözítő: “A madárnak fészke, az állatnak odúja van, az emberfiának, pedig nincs, hova fejét lehajtsa”. Pedig mit mondott Izajás próféta: „Tulajdonába jött, de övéi Őt be nem fogadták.” Jézus Krisztus megalázta magát a kereszthalálig és itt vált valóra, amit Krisztus az Üdvözítő mondott: “Aki magát megalázza, felmagasztaltatik, aki pedig magát felmagasztalja, megaláztatik”.
       Testvérem, most búcsúzom és kérlek ezen elmélkedj és azt mondom, nincs igaza a nővérednek, hogy ez csak neked szól. Mert a tanítások, mik el vannak határolva a neked szóló üzenettől, azok szólnak mindenkinek. Ezt vésse az agyába, és akinek tudomására jut, az tanuljon és gondolkodjon róla.
Testvérem, áldjon meg az Atya, aki még hajad szálát is számon tartja. Áldjon meg a Fiú, az Isteni Bárány, aki minden bűnöd és botlásod megváltója, aki a te gondjaidat átvette. A Szentlélek Isten, aki meggyújtotta lelked mécsesét, hogy jelezze, hogy ott a te Urad; Jézus Krisztus lakik. És még egyszer áldjon meg a mi Urunk Jézus Krisztus!
Ámen.