2021. február 23., kedd

Német nagyböjt: "Papnő" hamvazza az embereket

 

Az egyházmegye által fizetett lelkipásztori dolgozók hamvazószerdán hamvazták a híveket Achertalban, a freiburgi érsekségen, miközben papnak álcázták magukat.

A freiburgi érsekség még képeket is tett közzé róluk a Facebook.com-on (február 21). Fehér "miseruhákba" és lila "stólákba" öltöztek. Kritika után a bejegyzést törölték.

Ugyanazok a nők játszottak papnőket 2020-ban, ugyanazzal az álruhával. Ezek a képek továbbra is elérhetők (például a cikk fotója).

https://gloria.tv/post/W7B7vV98KS4t4iJg86y7T6w7J


Vatikáni tudósító: Ferenc pápa Istene egy "karikatúra"

 

Róma nem rendelkezik pápával, mert Ferenc pápa "nem Péter utódjaként teljesíti kötelességét" - jelentette ki Aldo Maria Valli vatikáni tudósító a RadioRomaLibera.org oldalon (február 2).

Bergoglio leminősítette a pápai hivatalt, saját személyét az előtérbe helyezte, és az ENSZ káplánja lett - magyarázza Valli.

Elemzi, hogy Ferenc pápa nem a Biblia Istenéről beszél, hanem egy karikatúráról, egy istenről, amely alkalmazkodott "az emberhez és követeléséhez, hogy igazoltnak kell tekinteni létezését, miközben úgy él, mintha a bűn nem létezne".

Bergoglio teológiai perspektívája azért tér el Valli számára, mert Ferenc pápa istene "nem az, aki megbocsát, hanem az, aki minden hibát elhárít", aki tartózkodik a parancsolattól, és inkább megérteni és mentegetni akar. Ez az isten nem bíró, hanem csak "közelség". Ferenc pápa az emberi "törékenységről" beszél, nem pedig a bűnről. Bergoglio elképzelése szerint Istennek kötelessége megbocsátani, az embereknek pedig joga, hogy Isten megbocsásson nekik.

Valli azt kérdezi, vajon ez az isten sátán lehet-e, aki a kárhozat felé visz, és tagadja, hogy a bűnök és a sorsok, amelyekkel kísért minket, megölhetik a lelkünket.

https://gloria.tv/post/woAuB11ZwQK92jKMMgDbCTLwn

Mesterséges megtermékenyítés: Az orosz ortodox egyház semmivel sem jobb, mint a katolikus egyház

 

Az orosz ortodoxok újra megvizsgálják az in vitro mesterséges megtermékenyítés (IVF) álláspontját.

Publikálták a "Mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos etikai problémák” című dokumentumot, hogy március 29-ig különböző hangokat gyűjtsenek a témában.

2000-ben a moszkvai patriarchátus kiadott egy papírt, amely mindenféle in mesterséges megtermékenyítést "erkölcsileg megengedhetetlennek" nevezett. Az új dokumentum azt állítja, hogy 2000 óta történt "orvosi előrelépés".

Az új cikk azt javasolja, hogy az mesterséges megtermékenyítés használatáról szóló döntést hagyja annak a papnak a belátása szerint, aki ismeri a házaspárt és képességüket arra, hogy "továbbra is hordozzák a gyermektelenség keresztjét".

Orvosi szempontból 2000 óta semmi sem változott. Az eljárás során sok gyermeket hoznak létre, akik közül talán egy születik meg, és körülbelül 30%-os sikerarányt ér el. Az orosz ortodoxok követik azt az államot, amely egy évvel ezelőtt kezdte finanszírozni a mesterséges megtermékenyítést.

https://gloria.tv/post/GLgGzHKTpKuU3HzpgHMCcK467

A Vatikán az összes püspöknek írt levélben támadja a latin misét

 

Arthur Roche érsek, az Istentisztelet Kongregáció katolikusellenes titkára, akit háttérbe szorította a már nyugdíjba vonult Sarah bíborost, támadást indított a latin szentmise ellen.

Az UnaVoceScotland.org (február 21) közzétette a angol fordítást egy Roche által írt, 2020. február 19-i esszéből, amelyet minden püspöknek továbbítottak.

Az esszé valószínűtlen módon azt állítja, hogy az új mise a római rítus "hiteles fejlődése", és végrehajtását "egyházi kötelességnek" nevezi - bár senki nem követi a Novus Ordót, amelyet csak ürügyként használnak üres liturgikus kísérletekhez.

Roche elmondja a viccet, hogy a Novus Ordo "több áldozati szókincset tartalmaz, mint az 1570-es misekönyv", miközben a latin misétől meg kellett szabadulni az állítólagos "ismétlésektől" és "gyűjtőszavaktól".

Úgy véli, hogy a Novus Ordo bevezetésére a második vatikáni zsinat "teológiai tartalmának" fogadtatása miatt volt szükség, amely tudatában volt a "megváltozott világnak". A második vatikáni zsinat azonban csak pásztor zsinat volt, és a "megváltozott világnak" alig volt igénye a Novus Ordóra.

Roche a liturgia "klerikális elképzelését" kritizálja, amelyben a "papság egyedül" aktív, a hívek "passzívak", és ahol a "pap egyedül" ünnepel. Ez szépen tükrözi a Novus Ordo valóságot, például a temetéseket és esküvőket, ahol a pap magának beszél, mert a hallgatóság a legalapvetőbb liturgikus válaszokat sem ismeri.

https://gloria.tv/post/j8ghG23rbtna4rF2Py6KR9L7a