2013. október 31., csütörtök

Évforduló és felhívás


Kedves Testvérek!
Három éve okt. 30-31-én járt Vassula Budapesten és Szegeden. Az évforduló alkalmából a youtube-ra is felkerültek a budapesti és a szegedi találkozókról készült felvételek, amelyeket szeretettel ajánljuk figyelmetekbe (a linkre kattintva megtekinthetők). Érdemes újra megnézni annak is, aki ott volt, mert mindig van benne valami „új” tanítás. A linkek továbbíthatók is olyanoknak, akik nem tudtak ott lenni, de érdekelheti őket.
A talákozókon Vassula mindig buzdítja a megjelenteket, hogy aki erre kap meghívást, az csatlakozzon valamelyik imacsoporthoz, illetve tolmácsolja Jézus kérését, hogy adjuk tovább az üzeneteket, hogy mások is épülhessenek belőle. Úgy érezzük, hogy az imacsoportok gyarapodása és az IÉI üzenet terjedése is mintha idén megtorpant volna, ezért szeretnénk egy kilencedet kezdeményezni október 4-étől (hétfő) Jézus Szent Szívéhez arra a szándékra, hogy az Úr újra ébressze fel bennünk az evangelizációs lelkesedést, az imában való kitartást, és mutassa meg, hogy mikor, hova és kikhez vigyük el az Ő Szeretethimnuszát. Kérünk, minél többen csatlakozzatok ehhez a kezdeményezéshez.
Szeretettel Krisztusban: IÉI evangelizáció

Lysa TerKeurst: Értek a manipuláláshoz

„Maga az Úr vezérel szüntelen, s még a kietlen helyeken is felüdít. Erővel tölti el tagjaidat, olyan leszel, mint az öntözött kert, és mint a vízforrás, amelynek vize nem apad el soha.” Iz 58,11

Attól még, hogy valami nagyszerű dolog megtörténik, nem biztos, hogy Istentől való. Onnan tudom, mert én is értek a manipuláláshoz, és elő tudom idézni, hogy nagyszerű dolgok történjenek.
Őszintén, viszolygok ettől a szótól. Manipulálás. Olyan érzésem van tőle, mintha a szívem lágy, sima részei közé valami durva, szemcsés anyag férkőzne be.
Pedig ott van. Ismerem. Mert használni is szoktam néha. Igen, manipulálok.
Tudom, hogyan adhatok el egy ötletet.
Tudom, hogyan tudok még többet kihozni valakiből.
Mindig tudom, hogyan érhetem el, hogy a tervemet csodálatos stratégiának lássák.
Nem arról van szó, hogy mindez alapvetően rossz lenne. Ezeket a tulajdonságokat Isten nagyon jól fel tudja használni.
De mi van , ha a képességeimet Isten tervétől függetlenül gyakorlom? Ha félretolom Isten időzítését, iránymutatását, tervét, hogy megtanít valamire a folyamat során?
Úgy gondolom, azért hagyja, hogy néha eltérjünk az Ő jobb terveitől, hogy megtapasztalhassuk fejjel-a-falnak módszerünk következményeit. 
Ó, drágáim, mennyit tudnék mesélni! Fejest ugrottam valamibe, amiről azt hittem, akarom, s rengeteg feszültség, félelem, szorongás és mérhetetlen lelkiismeret-furdalás lett a vége.
Hasznos és jó, ha el tudunk adni egy ötletet. De nem jó, ha ezt Isten akaratán kívül tesszük.
Hasznos és jó, ha erejét megfeszítve teljesít valaki. De nem jó, hogyha ezt csak saját érdekemben várom el tőle ahelyett, hogy mások szolgálatára tenné.
Hasznos és jó, ha tudunk tervezni, ha van stratégiánk. De nem jó, ha az a terv az én vágyaim kielégítésére készül, és nem Isten vágyait követi.
Próbálom megtanulni, hogy nem nyomuljak annyira. Hogy ne rohanjak úgy. Hogy személyes vágyaim tudjanak Istenre várni.
Nemrég alkalmam adódott valami nagyon jelentős dolgot elvállalni. Tudtam, hogyan nyerhetem meg a pályázatot.
Tudtam, milyen szavakat kell használnom, hogy ötletemet eladjam. Tudtam, hogyan emeljem a hangomat, hogy hatásos legyen a szereplésem. Tudtam, milyen stratégiával érhetek célt, és megvolt a tervem a sikerre.
Egy dolgot nem tudtam: Isten akarata-e ez, vagy csak az én vágyam.
Ha biztosan tudnám, hogy Isten tervéhez tartozik, akkor erőfeszítésem nem lenne manipulálás, csak ügyesség. De nem tudtam.
Akkor pedig minden nyomulásom, ügyeskedésem manipuláció. Így hát abbahagytam, leálltam, félrehúzódtam.
És vártam.
Azután kételkedni kezdtem. Rossz volt látni, hogy a kedvező alkalom elszáll. De tudtam, hogy most kell előtérbe kerülnie Istenbe vetett bizalmamnak. Ez is egy olyan alkalom, amikor mélyülhet a hitem. Az Iz 5 8,11 igazságába kapaszkodtam: „Maga az Úr vezérel szüntelen, s még a kietlen helyeken is felüdít. Erővel tölti el tagjaidat, olyan leszel, mint az öntözött kert, és mint a vízforrás, amelynek vize nem apad el soha.”
Megnyugszom annak biztonságában, hogy ha valaminek meg kell történnie, akkor az nem rajtam áll. Istentől függ. 
Nem azt jelenti, hogy hátradőlök, és várom a sült galambot. Keresek tovább. De amim van, azt manipulálás nélkül ajánlom fel. És aztán várom, hogy Isten is ajánlja fel, amit csak ő adhat. 
Akkor tehát, ha bekövetkezik valami az én összevissza erőfeszítéseim nélkül, tudni fogom, hogy igen, ez az Isten szerinti legjobb dolog, ami történhet.
Ha pedig nem következik be, akkor megköszönöm Istennek, hogy megvédett önmagamtól.

Uram, hálás vagyok örökké tartó szeretetedért, életemről alkotott tervedért. Segíts elfogadnom, magamhoz ölelnem az igazságot, hogy a Te terveid jobbak az enyémnél. Tedd szívemet alázatossá olyankor, amikor kézbe akarom venni a dolgokat – hogy teljességgel Téged szolgálhassalak. Jézus nevében, Ámen.

Lysa TerKeurst: I Know How to Manipulate
Encouragement for today, 2013.10.31.

Nem tudtak leszedni egy kisfiút a hamis proféta lábáról – videó

Vatikán, Ferenc pápát öltelte egy gyerek, s nem eresztette el, leple e kezekbe rekedt meg fent, 20131102111
© AFP / Osservatore Romano
Ferenc pápa lábába csimpaszkodott egy kisfiú, és hiába kérlelték, nem akart lemenni a színpadról.
Ellopta a showt-t Ferenc pápától egy sárgapólós kisfiú, amikor az egyházfő lábába csimpaszkodott hétvégi beszéde közben – számolt be a The Washington Times.
A gyereket nem lehetett lecsalogatni a Vatikánban felépített színpadról, hiába kérlelték, és hiába adtak neki cukorkát is. A kisfiú rendíthetetlenül mosolygott, integetett a többezres tömegnek, majd egy kislányt is maga mellé hívott.
Ferenc pápa nem vette rossz néven a történteket, jó kedélyűen kezelte a helyzetet, megsimogatta a kisfiú fejét, és beszélt tovább.
Jézus mondja:
" A Vatikánban, Rómában és bárhol, ahol Ferenc pápa megjelenik, kíséri ellenségem.Nem jelent számára megerőltetést, hogy annak a kicsi fiúnak lelkét, szívét, odatapassza a hamis prófétához. Már amúgy is el van bűvölve a nép, a hamis felebaráti szeretet, az álszerénység bemutatásától. Ezzel  még jobban hangsúlyozza a pápa az ő népszerűségét. A sátánnak nem jelent gondot hogy egy rövid időre megszállja ennek az ártatlan gyermeknek a szívét. Ehhez hozzájárul az ajnározás, amit a felnőttektől lát."

A kopt katolikus pátriárkátus polgárháborútól tart Egyiptomban

„A merénylet valódi célja az volt, hogy nyomást gyakoroljanak a keresztényekre, és így elérjék, hogy a nyugati országok beavatkozását kérjék, vagyis a belső bizonytalanságot nemzetközi konfliktussá terjesszék ki” – nyilatkozta a Kirche in Not egyházi segélyszervezetnek a kopt katolikus pátriárka, Ibrahim Isaac Sidrak titkára. Hani Bakhoum Kiroulos szerint ez volt az igazi oka az október 20-i terrortámadásnak, amelyet a kairói Szűz Mária-templom előtt követtek el. 
Ahogy arról korábban hírt adtunk, október 20-án vasárnap reggel fél kilenc körül két férfi motorkerékpáron tüzet nyitott az emberekre, akik a kezdődő esküvői szertartáskor a menyasszonyra vártak. Öt személy meghalt, köztük egy 8 és egy 12 éves kislány. „Azt hitték, hogy azzal, hogy lecsapnak a közösségünkre, rákényszerítenek, hogy forduljunk Európához és az Egyesült Államokhoz, belesodorva minket egy polgárháborúba” – magyarázza Hani atya. – De nem fog működni: mi, keresztények világosan kimutattuk, hogy igazi egyiptomiak vagyunk, azután, amit idén nyáron el kellett szenvednünk.” 
Sidrak kopt katolikus pátriárka a múlt augusztusi keresztényellenes támadásokat követően azt mondta, hogy a keresztények nem kértek külföldi segítséget, sőt a kopt egyházak arra szólították a nemzetközi közösséget, hogy ne lépjenek közbe: ezt a lépést egyébként nagyra értékelte sok muzulmán egyiptomi.
„Ami legutóbb Kairóban történt, nem jelenti azt, hogy konfliktus állna fenn a muzulmánok és a keresztények között. A szélsőségesek nemcsak a koptokat támadják – mondta a kopt pátriárka titkára. – Sok fundamentalista a Morszi-elnökség idején jött be Egyiptomba, most fizetjük meg az ő kormányzásuk következményeit. Rendőri védelem alatt áll sok templom, de a terrortámadások kiszámíthatatlansága miatt lehetetlen teljesen garantálni a hívek védelmét. A terrorizmus drámája valamennyi egyiptomit sújtja, nem csak a keresztényeket. Ez egy olyan háború, amelyet Egyiptomnak kell megvívnia.”
„A terrorizmus elleni küzdelem a három alaplépés egyike, amelyet az országnak meg kell tennie azért, hogy kijusson a Morszi megbuktatásakor kezdődött válságból. Először is új alkotmányra van szükségünk, új elnöki és parlamenti választásokra. Föl kell göngyölíteni a terrorista elemeket, amelyek meggyengítik az államot, végül pedig elő kell segíteni a különböző csoportok közötti kiengesztelődést. A muzulmán testvéreknek az ország érdekét kell a sajátjuk elé helyezniük, Egyiptom csak így válhat végre polgári és demokratikus állammá” – nyilatkozta a kopt katolikus pátriárka titkára.
(Vatikáni Rádió/Magyar Kurír)

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Amint a Szentlélek eláraszt egy lelket, akkor az felemelkedik, azonnal vonzódni kezd Atyám Akaratához, és teljes önátadásában válaszol





2013. október 30. szerda, 18:00
Drága szeretett leányom, amikor a Szentlélek leszáll egy emberre, számos dolog történik. Az első a zavarodottság és a hitetlenkedés érzése. A második a legyőzöttség érzése, valami olyan erős hatalom által, mely az Atya Szent Akarata iránt teljes alárendeltséget ad az embernek. Véget ér a saját emberi értelem kiválóságába vetett hit, mert az értelemnek többé már nincs érdemi szerepe. Ehelyett a lélek azzal a tudással, bepillantással és megértéssel lesz átitatva, mely túlmutat a saját gyarló emberi értelmezésen.
Amint a Szentlélek eláraszt egy lelket, akkor az felemelkedik, azonnal vonzódni kezd Atyám Akaratához, és teljes önátadásában válaszol.
Amint a kezdeti félelem alábbhagyott, mélységes béke lesz érezhető, és az ember azon félelme, hogy meglátják, amint Isten Igéjét hirdeti, eltűnik. Őket többé már nem fogja érdekelni az emberek véleménye, mert a szájukból az Igazság fog áradni. A lélek személyisége, független attól, hogy maradi, szégyenlős vagy félénk háttérbe kerül és a mód, ahogyan ők Isten Igéjét hirdetik, másodlagossá válik.
Mindazok a lelkek, akik megkapják a Szentlélek Ajándékát – kivétel nélkül –, át fogják adni szabad akaratukat Atyám Akaratának. Mert azoknak a lelkeknek, akik valóban meg vannak áldva a Szentlélek Ajándékával, az lesz a feladatuk, hogy Isten Igéjét terjesszék, és ezért szenvedni fognak. Azonban Isten Szeretetének burka beborítja az ilyen lelkeket, miközben ők félelem nélkül és bátran menetelnek előre, hogy hirdessék az Igazságot. Azok, akik a pogányság ezen idejében Tanításaim Igazságát hirdetik, s mikor Egyházam elszakad az Igaz Hittől, rendkívüli erőt fognak kapni annak biztosítására, hogy a Hangom hallható legyen. Ez az erő Istentől, Szeretett Atyámtól fog jönni. Isten Erejének Hatalma által lesz az, hogy sokan a Sátán hadseregéből meg fognak térni, míg a maradék el lesz pusztítva.
A Szentlélek, lángoló kardokhoz hasonlóan fogja átszelni mindazok szívét, akik hallgatják és elfogadják az Igazságot.
Jézusotok