2024.03.15.

1.

Kérdeztem az őrangyalomat, minek örülne az Úr, ha tennénk mi ketten.

Kép: Az őrangyal az Úr előtt térdel, és szívére tette kezét imában.

Érzés: Neki ez a legnagyobb öröm, Isten imádása.

Jézus: Kislányom, az őrangyalod mindig melletted van, minden feladatban, amit végzel. De a legjobban annak örülök, hogy ha az őrangyalodat meghívod, és ketten együtt imádkoztok.

2.

Hang: Emeld szeráfi színvonalra ezt.

Jézus: Az engesztelők imája bizony nem mindig lángol a szeretettől. Belefáradnak, nem mindig figyelnek oda, és csak a mennyiséggel törődnek. Nem az a lényeg, hogy a betervezett imából mindent sikerüljön elmondani, hanem ha kevesebb is lesz, az szívetekből jöjjön.

3.

Hangom: Uram, én a Te Szívedet akarom őrizni.

Hang: Ne takarékoskodjál ebben.

Jézus: Nagyon jól esik Nekem, hogy a rengeteg bűntől, ami éri a Szívemet, meg akarod óvni. Ezért, ha tapasztalod felebarátaidnál a bűnös viselkedést, azonnal vigasztalj Engem a szereteteddel.

4.

Arra gondoltam, hogy az Úr a lelkemben nem vendég, hanem inkább mint egy hozzátartozó.

Kép: Fény.

Jézus: Még jobban is benne vagyok a szívedben, mint egy hozzátartozód, mert állandóan egyesülök veled, együtt élek veled.

5.

Az jutott eszembe, hogy egyre közeledik az idő, amikor el fogják távolítani az Oltáriszentséget a templomokból, és azon gondolkodtam, ki is nekem az Úr Jézus valójában. Ezek a gondolatok jutottak az eszembe:

Drága Jézusom, készülnek kidobni Téged Házadból, amelyet évezredekkel ezelőtt létesítettek Neked.

Istenséged így akarja, és újból menekülésre kényszerülsz. Ó, de hová is mennél? Hová is menekülnél?

Bárha házat és otthont létesíthetnék Néked. Ha fizikailag nem is tudok, de szívemet-lelkemet fogadd el kérlek, és költözz be egészen, hogy a Tiéd lehessen bennem minden.

Kitisztítanám, feldíszíteném, mint a legeslegkedvesebb Királyomnak, és hogy kedvedre lehessek, szüntelenül lesem minden kívánságodat.

Ó, de mennyire sokan összetévesztenek Téged…

Gondolják, hogy egy erőtlen Személy vagy, Ki csak szépen beszél és szeretetért koldul, de nem tudják, hogy mennyire türelmes vagy, és mennyire végtelen és erőteljes. Irgalmadra gondolnak, de Igazságosságoddal nem számolnak. Nem tudják, hogy legyőzni nem lehet hatalmad, és azt sem tudják, hogy Te valójában ki vagy.

De Te nekem ki vagy? Ó, megfelelő szavakat nem találok, még hogy körül is írjalak Téged, mint Teremtőt és Megváltót. Csak annyit mondhat lelkem, hogy köszönet és hála mindenért Néked és minden dicsőség csak Téged illet.

Ámen

Azon gondolkodtam, hogyan tudnám körülírni az Úr Jézust és a Szentháromságot:

Szentháromság egy Isten, Atya, Fiú és Szentlélek…

Oly drága vagy, oly kimondhatatlanul drága. Drágább, mint a legdrágább zafír, topáz, vagy bármelyik másik drágakő. Drágább vagy, mint a legszebb drágagyöngy, amely fejlődik a kagylóban az óceán mélyén, elrejtve mindenki szeme elől.

Még ha ki is lennél velük díszítve, Te vagy közülük is a legdrágább kincs.

A legfinomabb érzéseiddel, a legédesebb Szíved dobbanásával, a Szíved legtüzesebb lángjaival szeretsz minket.

A legszebb szeretetsugarad Neked van, a legeslegszebb ajándékaid Neked vannak…

Akkor milyen lehetsz Te magad, Aki édesebb, mint a méz, és bájos kedvességgel uralkodsz lelkemen?

A szemed csillogása ragyogóbb, mint millió Napnak a sugara, és ha teszek Neked valamit, figyelmedet semmi apróság sem kerüli el, és olyan hálás vagy azért, hogy az embert magát is zavarba ejted.

Ó, de mennyire, de mennyire édes vagy nekem drága Istenem, drága Szentháromság…

Taníts meg jóságodra, taníts meg irgalmadra, taníts meg háládra, és taníts meg engem szüntelen imádatodra.

Legyél Te, legdrágább Szentháromság a lelkem Lakója, költözz be szívembe-lelkembe Mennyei Országoddal.

Alapítsd meg Trónodat lelkemben, és éjjel-nappal, szüntelenül ünnepeltesd Magad velem. Hadd örüljek, hadd ünnepeljek, hogy velem van a Nagy Király, hadd ünnepeljelek Fenségedben, és hadd boruljak le térdet hajtva és földig meghajolva Előtted.

És majd egyszer, amikor eljön az ideje, hadd láthassam páratlan és ragyogó arcodat nagy szeretetedben.

Ámen

Jézus: Ez már nemcsak elmélkedés, hanem szemlélődés egyenesen.

6.

Az 1848-49-es szabadságharcra emlékeztünk. Én is elgondolkodtam, mit jelent számunkra az igazi szabadság. Ez jutott eszembe:

Édes jó Jézusom… előttem állsz, szinte megtépázva… otthont keresel… kínálom szívemet, töltsd be végtelenségeddel…

Remegve ezt közlöd velem, ez fog Veled megtörténni a jövőben. Ami az otthonod, elkergetnek onnan, mint a kutyát, és kidobnak Téged onnan, mint a szemetet. Nem kelessz majd többé, mert erőszakot alkalmazva teljesen megváltoztatták a világot. A fogalmakat összekeverik, ami Nálad erény, az a világnak ómódiság. Ami Nálad bűn, esztelenség és rendetlenség, az a világnak érdekesség és modernség. Ami a Te szemedben gyilkosság, az a világ szemében jog. Ami a Te szemedben a gonosz láncai, az a világ szemében szabadság.

Az ember azt kiáltja minduntalan: „Mi aztán szabadok leszünk.”

Te is ezt nyújtod és kínálod, a teljes szabadságot…

De szabadnak lenni számunkra mit jelent? Talán azt, hogy azt csinálok, amit akarok, vagy inkább azt, hogy levetettem vállamról minden szellemi és anyagi adósságot? Szabadnak lenni azt jelenti, nem kötődni semmihez, ami földi, csak szárnyakat kapni Isten felé, és szárnyalni egészen az Égig fel. Szabadnak lenni öröm és minduntalan fényözön.

De közben jön a kísértő, mindenféle mézes-mázas és nyálas szavakkal be akarja keríteni az ember szívét, és magával hoz nagy démoni tömegeket. Irigy, és megpukkad mérgében, és mindent megtesz, hogy az ember a kivetett hálójába essen. Megfigyeli ő jól az embert, hol hiányos még és hol sebzett. Hogy az emberbe eressze fullánkját, és szétterjessze lelkében mérgének árját. Eltakarja az Istenit, és hamis fényt vet ki. Előhozza minden ügyességét, hamisságát és álságát, leutánozza Isten képességeit. Mindent megtesz, hogy őt éljenezzék és imádják. De mindent ő sem tud és nem képes megtenni, ő nem ontja vérét soha és szenved barátaiért, hanem gőgjében pimaszkodik, hogy a legnagyobb mindenben, és bocsánatot kérni és megbocsátani is képtelen. Nem tudja elviselni, hogy nem ő a Fény és a Szeretet Királya, így neki csak az alvilág jutott, a szenvedést okozó kínzás és a pokol sötétsége. Lehet, onnan ő is menekülne, de hiába, oda van ő a gyűlölet tüzétől láncra erősítve.

Nem bírja ő a fényt, így legalább társakat hív le a sötétségbe, hogy ne legyen ott egyedül, és hogy a vérüket szívva és kínozva őket el tudja viselni a poklok poklát, azt a tüzet, ami gyűlöletben tartja őt is.

Hiába minden erőlködése, hogy kijusson onnan valaha, a világ végén ő is elő lesz hívva színt vallani általad Jézusom a sötétségből. Kénytelen ő is térdet hajtani Előtted, és beismerni örök veszteségét, hogy soha nem tudott győzni véglegesen Feletted. Rendesen belerondított Isten terveibe már elejétől fogva, de az utolsó szó mégsem az övé volt, hanem a Tiéd, jó Jézusom. Irigyli szépségedet és minden bájodat, fényedet, és hogy Téged imádnak. Hogy csak az undormány jutott őneki és csatlósainak, és a sötétség, mert örökre megtagadott Tégedet.

Majd kénytelen Isten parancsára a végleges helyére távozni, és a tüzes tóban tölteni időtlenségét társaival együtt. Soha többet nem kísérthetnek embert, mert mindenki szellemivé és lelkivé vált már az emberiség történelmének folyamán.

Ámen

Jézus: Ezek az elmélkedések megállnák a helyüket önállóan is, mint lelki napló. A te lelki naplód nagyon szépen belesimul ebbe.

7.

Az Úr keresztútja jutott eszembe, de ugyanakkor érzem, a szívem is valamilyen keresztutat jár be. A következő gondolatok kerítettek hatalmukba:

1. Uram, a szívem ott áll, emberek által elítélve, nem értik meg, mert nem tudják, hogy a Te Szívednek adott lakhelyet.

2. Uram, a szívem megremeg, és Te arra hívsz, hogy vegyem fel a keresztemet.

3. A szívem botladozik, és ügyetlenségében elesik. A többiek, kik látnak, gúnyolódva mutogatnak rám, mert az ügyetlenségem és hozzá nem értésem megindítják szívüket a gúnyolódásra.

4. A szívem a Te Szíveddel és tekinteteddel találkozik, és erőt sugárzol belém, és bíztatsz, hogy csak tovább, tovább menjek.

5. Amikor látod, hogy nagyon nem megy nekem a következő lépés, bele-belesegítesz kegyelmeddel a szívemnek, hogy ne nyögdicséljen folyton a nehéz kereszt alatt.

6. Imitt-amott, amikor egy-egy társam meglát, megesik a szíve rajtam, és elrebeg értem egy imát.

7. Ó, de megint jön egy buktató, és a szívem nem bírja, újra elesik. Felnéz az égre, és újabb erőt nyer Tőled a teher viselésére.

8. Előfordul, hogy meglátnak egyesek a szívem szenvedésében, és sírnak mellettem, de megértik, nem tudják vinni a keresztemet helyettem.

9. Hopp, már megint elesek, elesik a szívem bágyadtságában, de most már végleg kifáradva, végleg elcsigázva.

10. Lerángatják rólam szívem ruháit, és a szívem ott áll Előtted Uram csupaszon, és láthatod nyíltan lelkem állapotát.

11. A szívemet keresztre szegezik, az igaz, nem szegekkel, mint annak idején Uram Tégedet, hanem a Szeretetlángod szegez oda, hogy el ne szaladjak Tőled sehova.

12. A szívem ugyan jajveszékel és kínlódik sírva, de mégis abba hal bele, hogy nem futamodott meg Tőled soha.

13. A szívemet a tenyeredre helyezed, és nézed, milyenné vált az, hogy a Te szívednek adott lakhelyet.

14. A fizikai szívemet majd nyugalomba helyezik, mely meg lett gyötörve alaposan, hogy a lelkemet szülje meg a Mennyország számára.

15. És majd amikor eljön az idő, a szerető hívő hangodra Uram feléled a szívem, és szelíd szökkenéssel elfoglalja a helyét a Mennyországban.

Jézus: Saját keresztutadat egészen beleágyaztad az Én keresztutamba. Nagyon megható és ötletes ez az elgondolásod. Aki olvassa, el fog gondolkodni felette, és próbálja összeállítani az ő szíve keresztútját. De azért arra kérlek, a Nagyhéten, különösen pénteken végezd el az Én keresztutamat bőséges elmélkedéssel.

8.

Olvastam: A Nagyfigyelmeztetés alatt, ha valaki a Pokolba jut, kérje Isten segítségét.

Gondolat: Azért imádkozom, hogy mindenki Magyarországon és minden magyar lélek a világon megtérjen.

Jézus: Akit a Figyelmeztetéskor a Pokolra visznek, az még nem biztos, hogy ott is marad. Ha a legcsekélyebb bűnbánatot kimutatja Felém, a Szentlélek már viszi is a lelkét a testébe. Márpedig, aki meglátja azt a szörnyű helyet, akár magyar, akár más, leborulva könyörög Hozzám szabadulásért.

9.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus mondta a Mennyei Atyának, amikor szenvedett: „Most erőimet elgyengíti a szeretet hiánya, az, hogy túlságosan sok embert túlságosan mélyen ismertem meg.”

Érzés: Folyamatosan ugyanezt érzem az életem folyamán, amely teljesen elgyengít.

Jézus: Nem csodálom kislányom, ha a sok szeretetlenség elgyengít téged. Hiszen Én is így vagyok ezzel.

10.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus búcsúzik két jóbarátjától, akiket nagyra becsült, Endori Jánostól és Szintikától, akiket Antiochiába kellett küldeni, hogy a farizeusok ne bántsák őket. Mindannyiuknak majd megszakadt a szíve. Jézus mégis ezt mondta nekik: „Hidd el Nekem, akár még végtagjaim kiszakításának árán is itt tartottalak volna. Ám láttam, mert látnom kellett mindazt a rengeteg jót, amely ebből az elválásból származik, a te számodra is, az Én számomra is, az örök érvényű jót.”

Érzés: Hányszor és hányszor történik velünk az életünkben, hogy másképp alakulnak a dolgok, mint ahogy szeretnénk.

Jézus: Ti emberek nem is gondoljátok, hogy mikor belenyúlok az életetekbe, és valami jónak látszó dolgot megakadályozok, az lelketek és mások lelke hasznára válik.

11.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus búcsúzik Endori Jánostól és Szintikától, és vigasztalja őket: „Igaz, hogy az emberek iránti szeretet emberi testbe zárta Isteni lényegemet, annak szabadságát nem korlátozhatta. Isteni lényegemben szabad vagyok elmenni mindazokhoz, akik megérdemlik, hogy Isten lelkükben lakozzék.”

Érzés: Ez egy magyarázat arra is, hogy Jézus az Égben van, de ugyanakkor velünk is a földön.

Jézus: Mindenhatóságom által bármikor ott vagyok azok mellett, akik rászorulnak támogatásomra.

12.

Olvastam: Maximilian Kolbe atyáról szóló könyv: Aki el akar érni valamit, az az oda vezető eszközöket is akarja.

Érzés: A mai ember többsége úgy akar valamit elérni, hogy nem akar szenvedni, áldozatot hozni, nem kéri valójában Isten megfelelő eszközeit ehhez, csak a végeredményt akarják.

Érzés + Kép: Szenvedéskor a szervezetben és a lélekben is komoly változások történnek.

Érzés: Ha kérünk valamit az Úrtól, hogy ezt vagy azt szeretnénk elérni, megadja a hozzá vezető eszközöket, és olyan útra vezeti az embert.

Hang: Isten bölcsessége szerint ez.

Kép: Jézus arca.

Jézus: A legtöbb ember, ha valamire nagyon vágyik, rögtön, azonnal akarja. Milyen kevés az olyan, aki a vágyaival járó szenvedéseket, fáradozásokat is tudja vállalni. Pedig, aki Rám hagyatkozik, az mindent megkap ahhoz a jóhoz, amire vár.

13.

A Holt tengerről volt szó.

Gondolat: Eszembe jutott, hogy a testvéremmel mi is elzarándokoltunk a Szentföldre.

Kép: Jézus balra fordulva, csillogó szemekkel, vidám arccal, mintha boldog emlékek kerítették Őt hatalmába.

Érzés: Az Úr a lelkünkbe szórt magokat kegyelméből, amelyek majd később kifejlődtek.

Jézus: Az a szentföldi út nemcsak nektek, hanem Nekem is emlékezetes volt. Sok kegyelmet ültettem ott belétek.

14.

Többször észrevettem, hogy sok mindenből kihagynak engem.

Érzés: Az Úr folytonos áldozathozatalban tart.

Kép: Jézus áldásra tette kezét.

Hangom: Az a legnagyobb áldozat, hogy lemondunk álmainkról Isten javára.

Jézus: Mindig vedd észre, hogy ha kihagynak téged valami fontos dologból, az neked egy szép áldozat, amit felajánlsz Nekem azokért, akik szeretetlenül nem gondolnak rád.

15.

Olvastam: Mennyei Atya üzenet: „A vérbeli és a generációs öröklések nagyon erősek, mind az átkok, mind az áldások szempontjából.”

Gondolat: Eszembe jutott, néhai édesanyám mesélte, hogy az ő édesapját folyton meglopták az üveges műhelyében. Érdekes módon, a jelenlegi családunkat is folyton meglopják. Mintha ez folytatódna a generációnkon keresztül.

Jézus: A családfagyógyító szentmisék nagyon hasznosak az emberek számára, mert a gének öröklődnek, negatív és pozitív oldalon egyaránt.

16.

Érzés: A generációkat figyelve a családban, a jelenlegi döntésünk sok mindennek a meghatározója, így a jövőbeli generációknak is. Minden pillanatunkban dönteni kell.

Jézus: Bizony nektek gyermekeimnek kérni kell a bölcsesség ajándékát, hogy mindig jól döntsetek, mert a felelőtlen döntésből sok rossz származhat, és a jó döntésekből sok kegyelmet lehet nyerni.

17.

Egy bevásárlóközpontban édesapámra várakozva néztem a járókelő embereket, kik között külföldiek is voltak.

Gondolat: Mindenki más-más genetikával rendelkezik ugyan, de mindenki lelke Istentől jött.

Érzés: Mindenki speciális küldetésben van itt a földön, így minden lélekért harcolni kell.

Kép: Mennyei Atya képe.

Jézus: Akit az Atya megteremtett, azzal tervei vannak. Az engesztelőknek, akik ezt érzik, azoknak imádkozni kell az olyanokért, akik céltalannak látják az életüket.

18.

Hang: Országodban vagyunk.

Érzés: Mindenki egy külön országot, világot épít az Úrnak a lelkében.

Kép: Fény.

Jézus: Mindenhatóságomnál fogva már fogantásotoktól kezdve belelátok a lelketekbe, és mindegyiketeknek a lelke eltér a másiktól. Nincs két teljesen egyforma lélek.

19.

A csillagokról volt szó.

Gondolat: A csillagok arra emlékeztetnek engem, hogy ők is meghajolnak Isten rendelkezéseinek.

Hangom: Hogy emlékezzek, hogy nem vagyok a magamé.

Jézus: Látod, milyen csodálatos az Általam teremtett törvényszerűség, melyben az égitestek engedelmeskednek Nekem. Hát, ha a bolygó évmilliárdokon át engedelmességből a pályáján halad, pedig nincs is értelme, hiszen anyag, akkor te, az értelemmel rendelkező ember már hogyne engedelmeskedjél. Tőlem függsz. Ezért, mindenben az Akaratomat kell követned.

20.

A különböző ragaszkodásokról volt szó.

Hang: Na erről le kell szokni.

Kép: Jézus arca és tekintete.

Jézus: Sokan rabjai a szokásaiknak. Ezek a szokások bűnbe is sodorhatják őket. Például cigaretta, kábítószer, kütyük, parázna képek, stb. Ha nem tud saját erejéből szabadulni, segítséget kell kérni egy erős szabadító imával.

21.

Hangom: Uram, teremteni akarok általad.

Hang: Te az Én kis kertészem vagy.

Kép: A szívemet belehelyezem az Úr Szívébe, a gondolatomat az Övébe.

Hang: Hogy szép virágot teremjen mind.

Jézus: Te, mint az Én kis kertészem, egyrészt saját lelkedben teremtesz sok szép erényt, másrészt írásaiddal sok ember szívét plántálhatod.

22.

Eszembe jutott, egy ismerősöm édesapja halála előtt csont és bőr volt, és tehetetlenül feküdt az ágyon. Imádkoztunk érte.

Érzés: Átéreztem, milyen tehetetlenül feküdni, egy életet leélve, lelki ürességgel, hogy szinte nincs mit felmutatni Istennek, ami Isten szemében fontos.

Hang: Megtapasztalom benned ezt.

Jézus: Egy különösen nagy átérző erőt ajándékoztam neked, amely arra késztet, hogy imád által az üres lelkeket irányítsd Felém.

23.

Azon gondolkodtam, hogyan tudnám az Urat vigasztalni.

Kép: A Mennyei Atya könnyeket hullajt balra fordulva, nagy könnycseppekben. Odamentem hozzá, mint kislány, és osztoztam fájdalmában. Mondtam neki valamit, Ő rábólintott.

Kép: Fény.

Jézus: Atyám a világ rettenetes bűnei miatt sírt. Vigasztalni akartad, mert a saját szavaiddal bűnbocsánatért esedeztél minden ember számára.

2024.03.25.

1.

Az Isteni irgalomról és az Isteni kegyelemről gondolkodtam. Ezek a gondolatok jöttek:

Uram, Isteni irgalmaddal, Isteni kegyelmeddel ajándékozol meg engem…

Előttem állsz, és felemeled irgalmas kezed. Elengeded azt, amivel tartozom Neked. Elengeded azt a rosszat, amit tettem Ellened.

De ez a kegyelem, ez az irgalom nem feltétel nélküli. Ez azt jelenti, törekednem kell a jóra és az önkéntes szeretetgyakorlásra.

Ez a kegyelem, ez az irgalom nekem nem ingyen van, mert Te fizettél érte életedben minduntalan.

Ha úgy gondolnám, ez egy ingyen ajándék, mellyel csak játszhatok kedvemre azt csinálva, amit akarok, míg ez az ölembe hull, Te megmutatod, ha nem lennél ilyen irgalmas, nem lennél ilyen kegyelmes, én már nem élhetnék kedvemre.

Nem élhetnék úgy, mint most, mert a szőrös mancsú már megragadott volna, és újra és újra kínozna.

De Te azt akarod, hogy éljek, így inkább sokszor kegyelmeddel öntözöl meg. Fenyítesz is, ha kell, csak hogy észre vegyem magam, és jobb útra térjek.

De ha vállalom a szenvedést, követőddé teszel, és a hasonlatosságodra változtatod szívemet. Megajándékozol kegyelmeddel, és az életem végén dicsőséggel. Hogy Veled együtt lehessek, és a Mennyországban élhessek Melletted. Ámen.

Jézus: Bölcsen gondolkodsz kislányom a megbocsátás, a kegyelem és az irgalom területén. Egyiketek se tudna győzelmet aratni ellenségem felett, ha Én titeket szeretető irgalmammal nem támogatnálak, és nem őriznélek meg tőle. Az kislányom, hogy most tiszta vagy, elsősorban az Én irgalmamnak és kegyelmemnek köszönheted, másodsorban a te hűségednek és ragaszkodásodnak, bizalmadnak, amit Felém tanúsítasz. Ezt minden gyermekemről elmondhatom.

2.

Eszembe jutott, az Úrhoz képest olyan vagyok, mint egy porszem.

Ezek a gondolatok kerítettek hatalmukba:

Én Uram, én Istenem…

A lényem Előtted áll, mint egy porszem.

Olyan kicsinek érzem magam Melletted.

Azért létezem, mert szeretsz.

A Te jelenlétedben a nagy meglepetésben meg sem tudok szólalni. Megmutatod Magadat egészen, hogy Te vagy, Te létezel, és minden szót és cselekedetet komolyan kell venni egészen.

Hogy ne féljek Tőled, a Királyi Koronád és fenséges dicsőséged a lábad elé helyezed.

Inkább széttéped a saját Szent Szívedet, és ételül adod azt nekem, hogy az tápláljon és gondozzon engem.

Magadhoz hasonlóvá akarsz tenni engem, csak várod ehhez az én beleegyezésemet.

Igen Uram, akarom, Hozzád akarok tartozni, de nagyon.

Uram, ehhez használd fel csöppnyi életemet. Ez mind, amim van, ezt adom Neked. Ámen.

Jézus: Látod, az alázatot szeretem. Kicsinynek érzed magad, és Nélkülem tehetetlennek.

3.

Olvastam: Szent Maximiliam Kolbe atyáról szóló könyv: A mag, amely meghal, nem tud semmit az elkövetkező aratásról. Ha tudná, mi lenne az áldozat?

Érzés: Valóban, mi sem tudjuk, el van takarva az áldozatunk következménye.

Hang: Építem benned ezt. Építőjellegű benned ez.

Jézus: A jövőt eltakarom mindenki előtt egy fátyollal. Így, senki nem tudhatja, hogy hová fog fejlődni a gondolataiban, szavaiban és cselekedeteiben. Hogy ha előre tudná, hogy milyen lesz az aratás, tehát, hogy hová kerül a földi élet után, akkor nem is törné magát különösebben, ha biztos lenne abban, hogy üdvözül. Ezért, ha lelki ember az illető, akkor csak hozza egymás után az áldozatokat. Mivel te így gondolkozol, erősítem benned továbbra is ezeket a bölcs gondolatokat.

4.

A magvetők és az aratók jutottak az eszembe.

Érzés: Az aratók csak azt tudják learatni, amit korábban elvetettek.

Érzés: A magvetőnek talán nagyobb a felelőssége, és a munkának ez a része nehezebb. De mi is abból tudjuk meríteni az erőt, amit a korábbi generációk elvetettek.

Jézus: A nagyszüleitek és szüleitek elvetették bennetek a jó magokat, és ha ti tisztelitek e hagyományokat, jó úton haladtok. Így van ez az Egyházzal is. Ha figyelembe veszi a 2000 éves hagyományokat és nem változtat rajta lépten-nyomon, akkor az Egyház kivirágzik.

5.

Hang: Megvan mindennek a célja.

Jézus: Cél nélkül üres az ember élete. Vannak rövidtávú célok és vannak távoli célok. Az első azt jelenti, hogy elhatározol valamit a földi életedben vagy a lelki életedben, és igyekszel teljesíteni. A távoli cél az üdvösséged. Minden erőddel, szíveddel-lelkeddel, akaratoddal harcolnod kell, hogy megfelelj az Én elvárásaimnak, egyre tisztább és tökéletesebb légy, hogy mire Elém kerülsz az ítéletedre, beteljesüljön a távoli célod, az örök élet elnyerése.

6.

Arról olvastam, hogyan teszik tönkre az élelmiszereket, és hogyan mérgezik az embereket.

Érzés: Lehetetlen mindent kivédeni, ezt is fel lehet ajánlani az Úrnak, mint szenvedést, meg kell áldani az ételt és az italt, és kérni az Urat, hogy méregtelenítse azokat.

Hang: Bízz Rám mindent.

Jézus: Ha evés közben folyton arra kellene gondolni, hogy mennyi mérgező szemét van az ételekben, akkor nem tudnál jóízűen falatozni. Szép gondolat, hogy étkezés előtt kéred az Én tisztító áldásomat. Hidd el, már régen komoly betegségekben szenvednél, ha nem vigyáznék rád, ha nem tisztítanék meg mindent, amit elfogyasztasz.

7.

A mostani időszakra gondoltam, ami jön.

Hang: Berendezkedni szíveddel ezért.

Jézus: Bármily nehéz az anyagi helyzeted, egy kevés elálló élelmet, kekszeket, konzerveket, pirítós kenyeret szerezz be, és sok ásványvizet. Amikor majd beindulnak a menedék helyek az antikrisztus idején, hidd el ígéreteimet, hogy megsokszorosítom a kevés élelmet, hogy ne éhezzetek.

8.

Szent Józsefre bíztam vagyonunkat, költségvetéseinket.

Érzés: Elfogadta, és számíthatok a segítségére.

Jézus: Kérd Szent Józsefet, hogy legyen házaitok ura. Ő majd leborul Atyám előtt, és kérni fogja az erőt és kegyelmet, hogy segítsen rajtatok.

9.

Hang: Rosszat, rosszat, rosszat akartak.

Jézus: A milliárdosokból álló háttérhatalom arra törekszik, hogy kipusztítsa az emberiség egy nagy részét. A maradékot pedig a chippel és más egyéb ártó eszközökkel megfossza szabad akaratától és saját gondolkozásától.

10.

Evangéliumban olvasható: Legyünk nagylelkűek, és mi is túlcsordulóan kapunk.

Érzés: Sokszor széttépem magam az igyekezetben, hogy jót tegyek, de nincs érte köszönet.

Jézus: Te csak légy nagylelkű, oszd szét magadat egészen, élj az Evangélium szavai szerint, és senkitől ne várj hálát. Mert ha a jócselekedetet megköszönik, akkor már itt a földön megkaptad érte az ajándékot. De ha nincs köszönet a sok fáradozásért, örülj és örvendezz, mert Én és Atyám fogjuk neked túlcsorduló ajándékokkal megköszönni.

11.

Hang: Benned oltom/ojtom lelkemet.

Jézus: A szentáldozáskor mindig, újra és újra beléd oltom lelki tulajdonságaimat. Szeretetemet, áldozatosságomat, alázatomat, irgalmamat. Azzal, hogy beléd ojtom Magamat, az egyéniségemet, egyre jobban hasonlítasz Rám.

12.

Hang: Az Én nevem tökéletes.

Jézus: Teljesen Rám illik ez a név, mert kínszenvedésemmel és kínhalálommal megszabadítottalak benneteket a gonosztól. Azért is tökéletes e név, mert ha nevemben fordultok Hozzám gondjaitokban, bánatotokban, problémáitokban, amikor eljön az ideje, teljesíteni fogom nektek. Azért is tökéletes a Nevem, mert ha a gonosz támad, és nevemben elkülditek, engedelmeskedni fog.

13.

Az egyik szentmisén az Isteni csodák jutottak eszembe, amelyeket az Úr a szentjein keresztül tett.

Kép: A Mennyei Atya ül a Trónján, a lábánál van a Koronája.

Jézus: A képen látható a csoda, hogy Ég és föld Ura képes megalázni Magát, és letenni a Koronáját előtted, teremtése előtt.