Az Égiek régen és újabban is kifejezett kérése a Szent Anna Réten az engesztelő templom/kápolna felépítése. Sokan magukévá tették ezt a kérést, és szeretnék minél előbb felépíteni. Ezzel kapcsolatos égi üzeneteket olvasunk itt: hogy ezt hogyan tegyük, pontosabban hogyan ne tegyük, és mik a fontosak a kápolna felépítésével kapcsolatban.
Ezt az üzenet olyanoknak adták az égiek válaszként, akik a korábban itt közölt másik üzeneten felbuzdulva szerszámokat akartak kezükbe venni, hogy saját szakállukra elkezdjék az építkezést. Erre adta a Szűzanya ezt az üzenetet. Kiemelünk belőle itt az elején néhány mondatot:
"Amikor a tagok között széthúzás van, és nincs meghajlás a fő előtt, akkor alkalmatlanná válnak a küldetésre.
Ha a külön utakon keresitek a megoldást, el fogtok bukni.
Nektek nem elítélni, kritizálni kell papjaitokat, egyházi vezetőiteket, hanem tisztelni és szeretni, ahogyan a szentek is tették. Imádkozzatok értük, ez a ti kötelességetek!
Az Egyházat nem kerülhetitek ki az engesztelő kápolna felépítésekor, mert nélküle nem lesz rajta az áldás engesztelő küldetéseteken.”
Íme a teljes üzenet:
2016. 10. 21, Péntek
Lélekben a Szent Anna réten jártam, ahol éppen szentmisét tartottak, melyre összegyűltek az engesztelők. A szentmisén maga a Szűzanya is jelen volt, mint a Világ Győzelmes Királynője. Mennyei Édesanyánk ezt üzente a magyar engesztelőknek:
„Gyermekeim, látom, hogy szívetek telve van félelemmel, aggodalommal és fájdalommal. Sokan vágyódtok arra, hogy az engesztelő kápolna felépüljön, mert szeretnétek elkerülni nemcsak az üldöztetést, hanem a III. Világháborút is. Jelenleg az egész világban káosz uralkodik, és nincs egyetlen hely sem a Földön, ahol ne történne katasztrófa és borzalmas politikai, vallási esemény. Az emberiség és maga a teremtett világ, amelyben éltek egy hatalmas megtisztuláson megy keresztül, amit egyetlen ember sem állíthat meg. Édesanyai szívem legnagyobb fájdalma, hogy nincs béke és egység a családokban, közösségekben és a nemzetekben. Elgondolkoztatok-e azon, hogy mi az oka annak, hogy egyre több a természeti katasztrófa a világban, és hogy a jelek sokasodnak? Az emberek elszakadtak Istentől, aki maga a szeretet forrása. Bizony, még a keresztények között is vannak, akik nem tudják mit jelent az igaz szeretet és hűség. Fiam örök áldozata minden szentmisében megismétlődik, és Szent Vérét ontja értetek, hogy kifizesse a ti bűneitek adósságait. Nagy a ti lelketek ára! Igazi töredelem és erős akarat helyett sokszor engedtek az ördög kísértésének, aki megízlelteti veletek a széles út jónak álcázott gyümölcseit. Milliók halnak meg a világban, és a katasztrófák láttára sem akarnak az emberek megváltozni.
Immár a bűn hatalmas tornya elérte Isten trónját. Legyetek hálásak Istennek, mert Ő a szeretet atyja, aki mindenkit meg akar menteni és ezért hosszú ideig haladékot adott a világnak. Ám ez a haladék lejárt, a pohár betelt! Mennyei Atyátok úgy határozott, hogy büntetésével kinyilvánítja igazságosságát az emberiségnek. Az emberek önmaguktól nem akarnak változni, ezért szembesülniük kell tetteik következményeivel. Isten igazságossága a megtérés lehetőségét adhatja azoknak, akik bűnbánatukban készek meghajolni az Ő akarata előtt.
Gyermekeim, ezeket nem azért mondtam el nektek, hogy félelmet keltsek bennetek. Fiam azt várja tőletek, hogy mindenki nézzen önmagába és mindenki ismerje be hibáit tévedéseivel együtt. Önismeret nélkül nem haladhattok tovább az alázatosság és a szeretet útján. Fiam azt akarja, hogy az Ő szemével lássátok önmagatokat. Ti az Ő templomai vagytok, az Ő testének tagjai. Amikor a tagok között széthúzás van, és nincs meghajlás a Fő előtt, akkor alkalmatlanná válnak a küldetésre. Az ördög ravasz módon eltereli figyelmeteket a felesleges beszédek által és megfoszt titeket az idő helyes és lényeges felhasználásától. Az időnek a ti földi életetekben mindennél értékesebbnek kell lennie. Ha nem jól használjátok fel az időt, akkor egyhelyben fogtok toporogni. Csak akkor tudtok lassan előre jutni, ha közös megértésre és egyetértésre törekedtek. Gyermekeim, jól jegyezzétek meg, hogy ha a külön utakon keresitek a megoldást el fogtok bukni. Az ördög legjobb taktikája az, amikor a nyájat lassan leválasztja a pásztorról és a juhokat széjjelszórja, elkülöníti egymástól a legelőkön. Így tudja a juhokat úgy csapdába ejteni, ahogyan a ragadózok is teszik a csordákkal. Az engesztelő kápolna minden templomhoz hasonlóan külső jele lesz Isten jelenlétének. Országotokat nem egy épület fogja fölemelni, hanem az Isten által elvárt lelkület: a hazaszeretet, az áldozatkészség, az Istenhez való hűség, az egység, a szeretet, az  önátadás, az önfeláldozás. Ezek az értékek azok, amiket egyedülálló módon képviselniük kell a magyaroknak példaként a nemzetek előtt. A gonosz lelkek az értékek lerombolásán munkálkodnak. Nektek az értékek építésén kell fáradoznotok. Törekedjetek arra, hogy Fiam lelkületében éljetek! Imádkozzatok a tisztánlátás kegyelméért, mert mindenkinek kivétel nélkül szüksége van rá!”
A Szűzanya azt kérte a Normafánál miséző papoktól és azoktól, akik elviszik oda a Szent Korona másolatát, hogy a szentmise végén a Szent Korona másolatával a négy égtáj felé adjanak áldást nemzetünkre és egész Európára, közben hittel kérjék a szent angyalokat, hogy az igazi Szent Koronát lélekben helyezzék a kezükbe. Szűzanya: „A Szent Korona rendkívül értékes számomra, mert általa lett tulajdonom Magyarország. Hirdessétek a világnak, hogy Szeplőtelen Szívem hamarosan győzedelmeskedni fog! E győzelem közeledtétől retteg az egész pokol. Jöjjetek, kicsinyeim, és keressetek menedéket palástom alatt, mert egyedül csak az én oltalmam védhet meg titeket Isten Szent Haragjától! Ne féljetek, mert országotokat úgy védelmezem, mint szeretett Fiamat.”
Láttam, hogy a Szent Anna rétről kiindult két fényes híd. Az egyik híd a parlamenttel kötötte össze a Normafát, a másik híd pedig Esztergomba vezetett. Lélekben elindultam Esztergom felé, és váratlanul a Szűzanya jött velem szemben, kezében a rózsafüzérrel és szomorú tekintettel, miközben imádkozott. Megkérdeztem Édesanyámtól, hogy miért szomorú. Ő így válaszolt: „Szomorú vagyok, mert Fiam és az én kérésem sokszor nem talált meghallgatásra (kápolna, egyházi és állami vezetőink egysége, papság megtérése).  Imádkozzatok pásztoraitokért, mert a zűrzavar őket is utolérte! Ne ítélkezzetek fölöttük, mert azzal nem segítitek őket előre az életszentség útján! Bizony, még a háttérben se mondjatok róluk egyetlen rossz szót sem, mert azzal hatalmasat ártotok nekik és önmagatoknak. Fiam ugyanolyan szeretettel tekint a papokra, mint rátok. Nemrég nagy megosztottság alakult ki az egyházban, amely sokakat felkavart. A sátán mindenkit a lázadásra akar serkenteni, hogy fokozza az emberek közötti széthúzást. Ha igazán kedvesek akartok lenni Isten előtt, akkor munkálkodjatok az egységen, és csendben imádkozzatok.
Elmondtam Édesanyámnak, hogy sokan képesek lennének az életük árán is felépíteni a kápolnát. Megkértem válaszoljon arra, hogy ő hogyan látja ezt a hozzáállást. Ekkor a Szűzanya elvitt minket Erdő Péter egyik szentmiséjére, és láttam, hogy a mi égi és földi Királynőnk többször is a legmélyebb alázattal meghajolt és letérdelt előtte, majd így szólt: „Az Egyház szent és sérthetetlen számomra, mert benne a Szentlélek munkálkodik. Fiam pásztorait Isten kiválasztotta, hogy a híveket vezessék az üdvösség felé. Az életmódjukról, mulasztásaikról és vétkeikről egyedül Isten előtt fognak számot adni. Nektek nem elítélni, kritizálni kell őket, hanem tisztelni és szeretni, ahogyan a szentek is tették. Imádkozzatok értük, ez a ti kötelességetek! Hajoljatok meg az Egyház előtt, mögötte a Szentháromság áll. Mindenben engedelmeskedjetek egyházi elöljáróitoknak, a bűnt kivéve. Az Egyházat nem kerülhetitek ki az engesztelő kápolna felépítésekor, mert nélküle nem lesz rajta az áldás engesztelő küldetéseteken.”
Mária Magdolna

http://engesztelok.hu/szent-anna-ret/1150-orszagotokat-nem-egy-epulet-fogja-folemelni-hanem-az-isten-altal-elvart-lelkulet