Eltávolították a genderelméletet a nemzeti kerettantervből; a magyar fiataloknak mától az oktatási rendszer nem fogja elfogadható alternatívaként bemutatni az LMBTQ-mozgalom ideológiai alapjait – derült ki liberális sajtóorgánumok felháborodott beszámolóiból.
Eltávolították a genderelméletet a nemzeti kerettantervből, a diákok mától fogva az iskolában nem fognak találkozni a nemi szerepekkel kapcsolatos liberális nézetekkel. A HVG a Magyar Közlöny legfrissebb számára hivatkozva azt írja, “gyakorlatilag teljesen kiradírozták az oktatásból” azt, hogy a gyerekeknek “alternatív nemi felfogásokkal” kelljen foglalkozniuk.
Az új szabályozás szerint nem lehet társadalomismeret érettségi tétel „A gender-elmélet és annak kritikája”, illetve a tananyagnak nem képezheti részét ez a témakör. Törölték emellett „A szexuális viselkedés biológiai aspektusai (nemi szerep vs. gender stb.)” tartalmat, aminek szintén része volt a liberálisok genderelméletének ismertetése.

“Ez mindkettő kukába kerül, az előbbi helyébe „A szexuális viselkedés biológiai aspektusai”, az utóbbi helyére „A nem kialakulása, a nemi szerepek összetevői, fejlődése” című anyag lép. Ezzel gyakorlatilag teljesen kiradírozták az oktatásból azt, hogy a gyerekeknek esélyük legyen hallani a különböző nemi felfogásokról”
írták.
Az új szabályozás szerint tehát a magyar diákok már nem kell kényszerűen foglalkozzanak a liberális szellemi áramlat bizonyos ideológiai tételeivel, illetve nem kell kötelezően megismerkedjenek az LMBTQ-mozgalom ideológiai alapjaival. A kormány ezzel a homoszexuális propaganda egy elemét vonta ki az oktatásból, ami mindenféleképpen egy pozitív fejlemény.
Amennyiben a diákok meg akarnak ismerkedni a liberális ideológia alapjaival, önszorgalomból természetesen továbbra is olvashatnak könyveket ezzel kapcsolatban, ezt semmi nem tiltja. Ami változott, hogy a személyiségfejlődésre nézve káros liberális elméletekkel ismerkedés nem lesz kötelezően ráerőltetve a gyermekekre.

http://www.hidfo.ru/2017/10/a-kormany-kiszuri-a-genderelmeletet-a-kerettantervbol/