2012. december 2., vasárnap

A Szűzanyánk 2012. december 2-ai üzenete Medjugorjéból

*Medjugorje, 2012. december 2.*

 "Drága gyermekek! Édesanyai szeretettel és anyai türelemmel hívlak benneteket újra, hogy éljetek Fiam szerint, terjesszétek az Ő békéjét és szeretetét, és mint apostolaim, teljes szívvel fogadjátok el Isten igazságát és kérjétek a Szentlelket, hogy vezessen benneteket. Akkor tudjátok majd hűségesen szolgálni Fiamat, és életetekkel megmutatni másoknak az Ő szeretetét. Fiam szeretetével és az enyémmel, édesanyaként törekszem minden eltévedt gyermeket anyai karjaimban hordozni és megmutatni nekik a hit útját. Gyermekeim, segítsetek nekem anyai küzdelmemben és imádkozzatok velem, hogy a bűnösök felismerjék és őszintén megbánják bűneiket. Imádkozzatok azokért is, akiket Fiam kiválasztott és felszentelt az Ő nevében. Köszönöm nektek."

Üzenetek az Adventi naptárból

Ha nem akarod, hogy az adventi időszak is csak az ajándékozásról szóljon, akkor a kis zsákocskákba kedves üzeneteket, szövegeket is csomagolhatsz. Sőt, akár kis kártyákat is készíthetsz, amit a gyerekek beválthatnak egy-egy közös társasjátékozásra, sétára, szánkózásra, vagy játszóterezésre, de kerülhetnek a lapocskákra jótanácsok, ötletek, feladványok, vagy akár a karácsonyi készülődést segítő feladatok is. Egy kis időt kell csak ráfordítani, mégis ötletes, egyedi, személyes meglepetést okozhatunk családtagjainknak. Így válik az Advent azzá, ami: készülődés, felkészülés az ünnepre.
Néhány példa, milyen üzeneteket, szövegeket rejthetünk az adventi csomagocskákba:

    Üzenetek karácsonyi készülődéshez

  1. Állítsd össze kedvenc karácsonyi dalaid listáját!
  2. Készíts karácsonyi dekorációt!
  3. Segíts a tesódnak kitakarítani a szobáját!
  4. Készíts karácsonyi üdvözlőlapokat!
  5. Írj egy karácsonyi mesét!
  6. Nézzük meg este a környékünkön a karácsonyi díszbe öltöztetett házakat!
  7. Készítsünk ajándékokat a családtagoknak!
  8. Este lefekvés előtt bámuld egy picit a Holdat és a csillagokat!
  9. Készíts karácsonyi ajtódíszt a bejárati ajtóra!
  10. Rászoruló gyerekeknek gyűjtsünk játékokat, és küldjük el nekik!
  11. Nézzünk meg egy karácsonyi mesét!
  12. Társasozzunk!
  13. Készíts karácsonyfadíszeket!
  14. Mi lehet abban a kis rózsaszín dobozkában az ágyad alatt?
  15. Csináljunk matricafestékből hópelyheket az ablakra!
  16. Számold meg, hány télapó van a házban!
  17. Rajzolj valami kedveset a testvére(i)dnek!
  18. Kuporodjunk be egy meleg takaró alá és szürcsöljünk forró csokit!
  19. Csavarogjunk egyet a Fő téren és nézzük meg az óriási adventi koszorút (már aki Szombathelyen lakik :) )
  20. Süssünk mézeskalácsot!
  21. Olvassunk karácsonyi történeteket!
  22. Gyújts egy gyertyát, és emlékezz…
  23. Díszítsük fel a karácsonyfát!
  24. Nézd meg, mi van a karácsonyfa alatt!
Készíthetünk egy “kincses térképet” is, a lakásban vagy a ház körül eldugott ajándékokkal, amelyeket minden nap egy-egy kis rejtélyes feladvány megoldásával tudnak a gyerekeknek megtalálni. De ha egy nagyobb ajándékot rejtünk el, akkor azt is megtehetjük, hogy a térképnek vagy leírásnak minden nap egy kis csoki kíséretében csak egy apró részletét adjuk át, amiből 24 nap alatt áll össze a teljes kép és ami alapján a gyerkőcök megtalálhatják az ajándékot.

Szigeti Ami


Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - "The Warning"

A világ minden nemzete egyként egyesül Istennel. Mindannyian ugyanannak a családnak részei.

2012. december 1. 19:45
Drága szeretett leányom, amikor szüleitek szívét szeretettel töltöm el, akkor ez csak egy futó pillantás arra a szeretetre, melyet számotokra tartogatok a Szívemben.
Áldott az a gyermek, akit szülei tiszta szeretete táplál, mert ez egy ízelítő abból a szeretetből, melyet Isten érez minden gyermeke iránt.
Szeretetem különösen azon családok szívében van jelen, akik összetartanak, mert az a szeretet, mely ezeket a családokat formálja, a Szentcsaládra emlékeztet.
A világ minden nemzete egyként egyesül Istennel. Mindannyian ugyanahhoz a családhoz tartoznak. Egyes családokban sok szeretet van és minden gyermek összhangban van a szüleivel.
Más családokban megoszlás van, ahonnan a gyermekek elvándorolnak és kétségbeesnek.
Amikor egy gyermek elvándorol az Igazság útjáról, és önfejű cselekedetekbe bonyolódva találja magát, akkor ő sok szakadást okoz családjában.
Amikor fájdalmai vannak és a test bűnös élvezeteinek rabjává válik, akkor rettenetes kínszenvedést okoz szüleinek.
Amikor nem hajlandó lehetővé tenni a számukra, hogy segítsenek neki, akkor ők nemcsak szomorúak és csalódottak, de betegek is lesznek az aggodalomtól.
Amikor hátat fordít testvéreinek, fájdalmat okoz nekik, és amikor elutasítja őket, akkor ő az egész családját utasítja el.
Ez a széttört (szétzilált) család, bár egységes abban, hogy megmentse a lázadó fiút, nem talál békére.
Ők mindent feláldoznának, hogy megmenthessék összezavarodott gyermeküket attól, hogy tönkretegye annak az esélyét, hogy az életben boldog legyen.
Ugyanez igaz Isten gyermekeire is, akik elutasítják Szeretetének és Irgalmasságának Kezét.  Mennyire sírásra fakasztja ez Őt a szomorúságtól.
A követőimnek mondom: akik szemtanúi ezeknek az elveszett lelkeknek – akik a világot járják, és olyan dolgokban keresnek vigaszt, melyeknek nincs közük Istenhez -, szintén szomorúságot éreznek a szívükben. Aggódnak is e miatt, mert tudják, hogy ezek a lelkek egyébként örökre elvesznek, hacsak meg nem kérnek Engem, Jézusukat, hogy mentsem meg őket.
Élő Egyházamnak a Földön, mely magába foglalja követőimet, segítenie kell Nekem, hogy minden egyes lelket megmentsek.
Isten teljes családja nélkül, ez egy fájdalmas újraegyesítés lenne, akárcsak egy lélek elvesztése is Számomra.
Mi, Isten valamennyi gyermekével egyek vagyunk. Imáitok segítségével hozzatok hozzám minden lelket, beleértve azokat is, akik nem fogadják el Isten létezését, és azokat, akik olyan bűnös életbe bonyolódtak bele, melyből egykönnyen nem tudnak kimenekülni.
Aztán azokat a megtévesztett bűnös lelkeket is hozzátok Hozzám, akik minden csapdába beleesnek, melyet a gonosz helyez eléjük.
Ahol Tanítványaim részéről van akarat, hogy segítsenek megmenteni a lelkeket, Én azokat a lelkeket minden alkalommal ezerszer megsokszorozom. Ezt megígérem nektek. Erőfeszítésetek nem fog kárba menni. Szenvedésetek minden morzsája, amelyet az Én Nevemben viseltek el és készségesen felajánljátok azt Nekem, az emberiség megmentésének nagy részére lesz felhasználva.
Úgy szeressétek családotokat, mint ahogyan Én szeretlek benneteket. Felebarátaitokat pedig úgy szeressétek, mint ahogyan a testvéreiteket szeretitek a saját családotokban, és akkor Én a kegyelmek özönével elárasztalak el benneteket.
Szeressétek ellenségeiteket, és bizonyítsátok ezt azzal, hogy imádkoztok értük; és Én meg fogom menteni a lelküket.

Jézusotok

Rónay György: Advent első vasárnapja


http://www.meska.hu/img/product/original/n/o/noeldecor_product_78736_121113013353_1.jpg

Amikor a fák gyümölcsöt teremnek,
tudhatjátok, hogy közel van a nyár.
Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg
korcs ágaimon más, mint a halál?
Amikor jelek lepik el a mennyet,
álmunkból kelni itt az óra már.
De ha hozzám jössz, pedig megüzented,
angyalod mégis álomban talál.
Meg akartál rajtam teremni, rossz fán;
Nem voltál rest naponta jönni hozzám.
Ajtóm bezártam. Ágam levetett.
Éjszakámból feléd fordítom orcám:
boríts be, Bőség! Irgalom, hajolj rám!
Szüless meg a szívemben, Szeretet! 


Advent időszakában minden vasárnap valami  nagyon fontos dolog történik: eljön hozzánk  egy-egy angyal. 
 
Az első vasárnap angyala kék köpenyébe burkolózva leszáll az égből. Miért teszi ezt? Hogy közelebb kerüljön az emberekhez. A legtöbb ember észre sem veszi Őt, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját, és megértik az üzenetet, amit a kék köpenyes angyal hozott. Ez az üzenet a szeretetről, a türelemről, a várakozásról szól, és arról, hogy kezdhetjük öltöztetni a szívünket az ünnepre.




Az advent az ünnepekre való ráhangolódás,  a közös készülődés ideje. Ma kell  meggyújtani az adventi koszorún az első  gyertyát. 
 
Az első adventi koszorút 1860-ban, a berlini árvaházban Johann Heinrich Wichern evangélikus lelkipásztor készítette. Egy kör alakú, abroncsos csilláron minden nap eggyel több gyertyát helyezett el, ezzel jelezve az idő múlását karácsonyig.  
 
Ma már fenyőkoszorúval díszítjük az otthonunkat, és négy gyertyával jelképezzük a négy adventi vasárnapot.




Advent idején vásároljuk az ajándékokat,  amelyekkel karácsonykor örömet szerzünk szeretteinknek.  Van egy olyan ajándék, amelyből bármennyit  adunk vagy kapunk, soha nem elég, soha  nem fogy el, és soha nem unjuk meg.  Ez a szeretetünk kifejezése. Advent idején  mutasd meg minden nap a szeretetedet!  

 

Mindenkinek minden nap jár egy mosoly, egy simogatás, és egy szeretlek szó!

Látod, Istenem, milyen esendő vagyok? 
Ha  nagyjából rendben mennek a dolgaim,  sokszor elfelejtek beszélgetni Veled. 
Bezzeg, ha fáj, szorít, sajog, ha  kényszerít valami ott belül, rögtön kicsúszik  a számon, szinte észrevétlenül: Istenem,  add, hogy…

Haragszol ilyenkor rám? Kérlek, bocsásd  meg ezt a vétkemet is! Bocsáss meg,  hisz most is kérni szeretnék. Nemcsak  magamnak, hanem másoknak is. Nekünk, akik  eszeveszett tempóban száguldozunk az adventi  fényekkel ékesített utcákon, böngésszük a  karácsonyi katalógusokat, hogy mit milyen  hitelből lehet megvásárolni, hogy gazdagabb  legyen az ünnepünk. 


Bármilyen régimódian hangzik, adj vissza  nekünk a dió és alma öröméből egy  kicsit! 
Add, hogy boldogan tudjunk gyönyörködni  a gyerekeink álomittas szuszogásában, add,  hogy tudjunk nevetni és merjünk sírni,  ha úgy esik jól. Hogy néha meg  tudjunk tisztulni egy nagy zokogásban, és  ne szégyelljük, hogy nemcsak csörtető,  sikerorientált, manipulált géplények vagyunk,  hanem érző, sérülékeny, törékeny emberek,  akik kapnak elég sebet földi pályafutásuk  során. 

Uram, add, hogy meg tudjunk gyógyulni  bajainkból! 
Add, hogy érezzük, mikor érdemes tíz  körömmel kapaszkodni, és mikor kell elengedni. 
Add, hogy ha elengedtünk valamit, ami  fontos volt, kibírjuk a veszteség fájdalmát  - ember módon, emberien. Szabadíts meg  minket a gyűlölettől, bosszúvágytól, ellenségeskedéstől,  acsarkodástól! 

Add, hogy higgyünk egymásnak, egymásban,
Add, hogy mosolyogjunk a csend hallatán,  hogy találjuk meg minden napban az ünnepünket. 
Add, hogy gyakran kezdjük így a Veled  való beszélgetést: köszönöm, Istenem!    

Bocsásd meg a vétkeinket, és add,  hogy magunknak is megbocsássuk tévedéseinket. 
Adj békét, mindnyájunknak, Uram! 
ÁMEN!