Tegyetek tanúságot jelenlétemről!

Medjugorje, 2017. április 25.

„Drága gyermekek! Szeressetek, imádkozzatok és tegyetek tanúságot jelenlétemről mindazoknak, akik távol vannak. Tanúságtételetekkel és példátokkal közelebb tudjátok hozni azok szívét, akik távol vannak Istentől és az Ő kegyelmétől. Veletek vagyok és közbenjárok mindnyájatokért, hogy szeretettel és bátran tegyetek tanúságot és buzdítsátok mindazokat, akik távol vannak Szeplőtelen Szívemtől. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”
Az Úristen végtelen szabadságában és gondviselő szeretetében kiválasztotta a názáreti Máriát és meghívta arra, hogy Fiának édesanyja legyen. Amikor Isten meghív, akkor a szív szabadságában teszi, erőszak nélkül. Mária beleegyezett és kimondta Igenjét Istennek. És Istennek kimondott Igenjét ismétli ma is jelenései és közelsége által. Ő kegyelemmel teljes. Ezért mondja nekünk: buzdítsátok mindazokat, akik távol vannak Szeplőtelen Szívemtől.
Isten ma is nekünk ajándékozza Fiának édesanyját és elküldi hozzánk, hogy szóljon, hívjon és buzdítson bennünket, hogy közeledjünk az Úrhoz, aki a kegyelem forrása és az élet teljessége.
Ebben az üzenetében a Szűzanya háromszor szól a tanúságtétel szükségességéről. Tanú csak az lehet, aki látta, megtapasztalta, megérintette és ezt továbbadja másoknak. Ahogyan János apostol mondja: „Ami kezdettől volt, amit hallottunk, amit a szemünkkel láttunk, amit megnéztünk és a kezünk tapintott…” (1Jn 1,1). Az apostolok Jézus életének, szenvedésének, halálának és feltámadásának hiteles tanúi. A mi hitünk az első tanúk hitén alapul. A hit kincsének magva Jézus tanítványainak szívébe hullva jutott el hozzánk az ő tanúságtételük elfogadása által.
A tanúságtételt nem lehet könyvekből megtanulni, nem lehet szokásból, hagyományból vagy tradícióból tenni, amely nem a szív mélyéből fakad. Az igazi hit nem formalitás. Az élő Istenbe vetett hit megnyilvánulása. Az Istentisztelet nem lehet menekülés az élettől. Krisztus tanítványai elsősorban nem a saját biztonságukat keresik. Nem menekülnek el prófétai küldetésük elől, hanem tudatában vannak annak, hogy az üzenetet, amelyet kaptak, tovább kell adniuk másoknak.
A tanúnak meggyőződésből kell tanúnak lennie, a kegyelem erejéből. Ha ez nincs, akkor megszűnik a védelem és minden rossz általa átszállhat másokra. Isten az ő tanúit erősekké és nagyokká teszi és kegyelmét adja nekik. Ha az ember elveti ezt a kegyelmet, akkor megérdemli a megvetést és az elvetést.
Jézus a tanúit nem hagyja magukra, hanem erőt ad nekik: „A Szentlélek eljövetele pedig erővel tölt majd el benneteket, hogy tanúságot tegyetek rólam Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamariában, egészen a föld határáig.“ (Apcsel 1,8).
Tanúnak lenni azt jelenti, teljesen odaadni önmagamat, megélni az Evangélium üzenetét még mielőtt másoknak hirdetem, megélni a személyes találkozást Istennel, aki emberré lett, a halál és a feltámadás Urává. A tanúnak válaszolnia kell arra a szeretetre, amellyel Isten szeret bennünket, készen kell lennie a legnagyobb áldozatra, a szeretetről való tanúságtételre egészen vére ontásáig.
Csak az a tanúságtétel hiteles, amely képes elviselni a vértanúságot, képes szenvedni és életét adni az igazságért.
Ugyanígy a Szűzanya közelségéről, jelenlétéről és szeretetéről való tanúságtétel is értetlenséget, nem elfogadást és szenvedést vált ki. Fontos, hogy kitartsunk a Szűzanya üzeneteinek és szavainak megélése útján. Nem szabad megengednünk, hogy összezavarjanak, minden ellenkezés ellenére sem. Fontos, hogy megmaradjunk a Szűzanya Szeplőtelen Szívében, amely végül győzedelmeskedni fog mindazokban, akik mindvégig kitartanak.
Imádság
Szűz Mária, Szeplőtelen Szűzanya! Köszönjük, hogy kitartasz mellettünk. Hálát adunk a Mennyei Atyának, aki megengedte, hogy velünk legyél, jelenéseid és üzeneteid által hívj bennünket. Hálát adunk minden emberi szívért, amely jelenléted által megnyílt Isten kegyelmére. Köszönetet mondunk minden igaz tanúért, aki tanúságot tesz jelenlétedről és szeretetedről. Könyörögd ki számunkra Fiadnál az állhatatosság és az evangéliumi hiteles élet kegyelmét, minden nehézség ellenére is. Szűz Mária, vond szívünket Szeplőtelen Szívedre, hogy mindannyian megtapasztalhassuk, mennyire szeretsz bennünket. Így válhatunk igazi tanúivá szeretetednek és kegyelmednek, amelyet elhozol és szívedből nekünk ajándékozol. Ámen.
M.M
fordította: Sarnyai Andrea