1982. december 11., szombat

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

1982. december 10.


A MÉRTÉKTELENSÉG A LELKET ZÁRJA KÖRÜL, ÉS NEM ENGEDI A NEKI - RENDELT ÚTRA LÉPNI, LELKI SÜKETTÉ ÉS LELKI VAKKÁ TESZ


Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!

       Köszöntelek testvérem, az Atya Isten, a Fiú, a megváltó Isten, a Szentlélek Úr Isten szent nevével a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Dicsőíttessék és áldassék szent és szentséges szent neve. Te, aki az Atya jobbján ülsz, könyörülj rajtunk. Te édes Jézus, Te szerető Jézus, Te megbocsátó Jézus, Te irgalmas Jézus, Te kegyes Jézus, Te az élő vizek forrása, Te jó pásztor. Te, aki vagy az Út, az igazság és az élet. Te mennyei kapu, Te édes éltető Jézus. Te, aki egy vagy az Atyával. Te az Atya egyszülött fia, ki feláldoztad magad az emberért, szeretett gyermekeidért. Te megdicsőült Jézus, Te feltámadott Jézus, ki mindvégig velünk maradsz, akiket annyira szerettél. Te, aki az Oltáriszentségben magadat adod, hogy mindaz ki benned hisz az el ne vesszen, hanem mindörökké éljen a Te dicsősségedre és dicsőségedben. Mert mondottad, „Senki sem jöhet hozzám, csak ha Atyám vonzza”. Meg azt is mondottad, hogy: “Senki sem juthat az Atyához, csak én általam”.
       Te üdvözítő Jézus, Te Szentháromság, Te örök Titok, kit emberi elme fel nem fog, kit elme fel nem ér, csak feléd vonzódó lelke sejt és remél. Te magad vagy a fenséges Úr és Te vagy a szolga is, mert nem Úrnak jöttél le a földre, hanem szolgának, egyben tanítónak, megváltónak, áldozati báránynak, aki az utolsó csepp véredet odaadtad váltságul a bűnért. Te, aki ilyen nagy árat fizettél a lelkekért, és Te, aki mindvégig hű maradsz. Te, aki az újszövetséget megkötötted, amit a Te szent és szentséges véreddel írtál meg, mert kiáradó szeretettel szeretted a tiéidet.

       Édes Jézus Krisztus, te felséges Isten, ki birtokolod mindazt a hatalmat, amit Atyádtól kaptál, mert az Atya minden szentséges tulajdonsága benned dicsőül meg. Mert Te megdicsőítetted az Atyát és Ő is megdicsőített Téged. Te, aki fenékig ittad azt a kelyhet, mivel a mi bűneinket megváltottad. Te váltságdíjat fizettél minden egyes ember bűnéért, hogy eggyé válhasson teveled. Mint ahogy te is egy vagy az Atyával és a Szentlélek Istennel, te Úr Jézus!

       Mikor megkérdezték tőled tanítványaid, hogy ki a legnagyobb, és te azt mondottad, aki mindenkinek a szolgája. Te ennek példáját adtad, aki végtelen szeretettel és végtelen alázattal megmostad tanítványaid lábát. Te Uram mindenben elől jártál, te a magad példájával mutattad meg az utat Hozzád. Neked nem volt megalázó szolgálni tiéidet, pedig te Istenük, teremtőjűk vagy. Te, alázat teljessége. Közöttünk maradtál, hogy szent kegyelmeddel segíts minket. Nekünk csak hittel, bizalommal, akaratunk által reád kell hagyatkozni, hogy lelkünk szőlőjében levághasd a vadhajtásokat, hogy sokszoros termést hozhassunk a Te dicsőségedre és a mi üdvösségünkre.

       Testvérem! Imádkozzál, fohászkodjál a lélek szárnyán, szólj a te Urad és Istened felé. Mert mondom, ahogy le tudtok magatokról rázni egy rossz hajlamot, úgy szabadul fel a lélek. Úgy törnek szét rajtatok a bilincsek. Mert mondom, és ezt hangsúlyozottan mondom, ahogy győzedelmeskedtek a test ösztönei felett, úgy válik le rólatok a rablánc, mi a testhez köt, mert a test a lehúzó erő.

       A győzelem mindig attól függ, melyik az erősebb. Mert mondom a test ördöge nagy Úr a bűnben. Ismer benneteket, fel tudja szítani a mértéktelenséget, mert az ember, aki bármiben mértéktelen, vétkezik lelke ellen, mert mértéktelensége a lelket zárja körül és nem engedi a neki rendelt útra lépni. Tehát a bűn a lelket olyannyira körül tudja venni, hogy lelki süketté és lelki vakká teszi. Ahol a lélek nem nyugszik bele a bűn szolgaságába és küzd ösztönei ellen, ott egy rés marad, ahol Isten végtelen nagy kegyelme bejuthat és munkálkodhat.

       De ez a harc tart, mint már mondottam, a bölcsőtől a sírig. De Isten végtelen kegyelme megengedi az esendő embernek, hogy a küzdelemben bármikor leálljon. A hangsúly a mindvégig való kitartáson van. Ezt magyarázza a szőlőmunkásokról szóló példabeszéd.

       Most magyarázom, hogy érthetőbb legyen. Egy ember vallásos nevelésben részesül és élete első felében hisz is, még a templomba is eljár, a szentségekhez járul. És jő a kísértés, a pénz, a vágy és mind a bűn, ami ezeknek a gyümölcsei és minden másról elfelejtkezik és meghal ebben a bűnben. Elkárhozik, pedig élete első felében Istennek tetsző életet élt. De viszont, aki ha csak élete utolsó órájában is, de fel tudja magában indítani a tökéletes bánatot, az üdvözül. Miért? - mert ki kell tartani mindvégig. Tehát az utolsó pillanatig Isten végtelenül irgalmas. Mert a ti Uratok megváltott benneteket a bűntől, de csak azt, aki akarja. Mert mint már annyiszor mondottam, Isten senkit sem üdvözít akaratán kívül. De ne úgy éljetek, hogy van még idő, míg fiatal vagyok élvezem a világ nyújtotta örömöket, majd ráérek az évek elmúltával, amikor már nem is Ő, hanem a bűn egy része hagyja ott az embert, akkor ráér megbánni a bűneit.

       Testvérem! Nem tudjátok melyik az utolsó óra. Mert mint mondotta a mi Urunk, Jézus Krisztus: “Mint tolvaj érkezem hozzátok, mikor nem is várjátok.” Testvérem! - úgy éljetek, hogy mindig készen legyetek. “Mert boldog az a szolga, akit ura készen talál” - mondotta a mi Urunk, Jézus Krisztus. Ezért imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek! Mert fegyver, de nagy fegyver az ima, és ezt aláhúzva mondom, az állhatatos ima.

       Mert a gonosz erőszakos és megkísérti az imádkozó embert is. Ekkor szoktátok azt mondani, hogy ima közben elkalandozik az eszetek. Ez nem egészen úgy van, nem minden gondolat a tietek, ami ima közben átsuhan az agyatokon. Hanem akkor válik a tietekké, ha foglalkoztok vele és szövitek tovább. És rendszerint abbahagyjátok az imát mondván, nem tudok imádkozni, mert szórakozott vagyok. És akkor csatát vesztettetek. Ne feledjétek, ha nektek azaz ima akármilyen nehezetekre is esik, ha százféle gondolat is végigfut elméteken és ti, ha küszködve is, de befejezitek az imát, a ti Uratok Istenetek előtt el nem múló érdemeket szereztek.

       Könnyű úgy imádkozni, mikor áhítatotokat nem zavarja semmi, mert ekkor Isten végtelen nagy kegyelme magához emel titeket és engedi érezni nektek is szent szeretetét Tekintsétek testvéreim az áhítatos imádságot Isten végtelen nagy kegyelmének, ezt testvérem ne feledd, soha! Tehát, akarj imádkozni akármekkora erőfeszítésedbe kerül is, ha százszor belezavarodsz, akkor is kezd mindig újra és újra, és te testvérem, ekkor nagyon akartad Krisztust.

       Most búcsúzom és azt mondom, áldjon meg a mennyei Atya, mert valóban Atyád és te gyermeke vagy, még többet mondok édes gyermeke vagy. De neked is méltónak kell lenned a te Atyádhoz, mint édes gyermeknek illik.

       Áldjon meg a te Urad Istened, az Üdvözítő Jézus és töltse be lelkedet a megszentelő kegyelem, Isten Szent Lelke, és ragyogja be a te utadat, szent ereje legyen veled, hogy harcos győzelemre vidd.
Én, pedig imádkozom éretted és veled. Ármin.