2018. december 27., csütörtök

Hamispróféta tagadja a szeplőtelen fogantatást: "Szűz Mária nem szentnek született"

Ferenc pápa az Apostoli Szentszék alkalmazottainak szánt karácsonyi köszöntőjében december 21-én Szűz Máriáról és Szent Józsefről beszélt.

"És persze ezt mondják az emberek! Szűz Mária és Szent József a mienk! Azonban nem volt könnyű számukra az élet: a szentek nem születnek, hanem szentté válnak, ez pedig rájuk is igaz."

A katolikus doktrína tanai alapján Szűz Mária bűn nélkül esett teherbe, így szentnek született. Ferenc pápáról ismert, hogy hajlamos a gondolkodás nélküli beszédre.

https://gloria.tv/article/76XtmGuj1RKiDHFXw4oZnAz4k

A régi latin mise vatikáni bizottságát nemsokára megszüntetik, egybe fogják olvasztani a Hittani Kongregációval

Az Ecclesia Dei pápai bizottságot nemsokára meg fogják szüntetni - jelentette be Marco Tosatti a blogján.

A bizottság a latin mise, hagyományos közösségek és a Szent X. Piusz Papi Testvériség (SSPX) ügyeivel foglalkozik.

Egybe fogják olvasztani a Hittani Kongregációval (2009 óta gyakorlatilag része is volt).

https://gloria.tv/article/Ru9UpnKVkWAk2YqseSPCzSb9t

A karácsonyi ünnepek előtt több száz keresztényt tartóztattak le Iránban.

Kassab Adonis
Az ünnepek beköszönte előtt az iráni hatóságok széles körű razziát tartottak a muszlim hitről áttért perzsa keresztény közösségek köreiben. Az iráni biztonsági erők több száz keresztényt tartóztattak le az adventi időszakban.


Tizenegy városban, közel háromszáz embert tartóztattak le az iráni hatóságok a karácsonyi ünnepek előtti hetekben. A titkosszolgálat emberei kihallgatták a fogvatartottakat, majd egy nyilatkozatot kellett aláírniuk, amivel tanúsítják,  hogy felhagynak a keresztény hit terjesztésével, cserébe pedig szabadon eltávozhatnak.
Figyelmeztetésnek szánta az iráni rendőrség a keresztények ellen indított letartóztatási hullámot. Céljuk a megfélemlítés volt – mondta Mansour Borgji, a Vallásszabadság Védelméért Alapítvány igazgatója.
Borgji szerint a hatóságok célja, hogy megfélemlítsék az embereket és eltántorítsák a missziós tevékenységektől.
A múlthéten száztizennégy embert tartóztattak le, november végén pedig száznegyvenkettőt. A hatósági razziák tizenegy várost érintett – mondta Borgji.
A World Watch Monitor információi szerint, a letartóztatott emberek többségét néhány óra elteltével szabadon engedték azzal a feltétellel, hogy nem teremt kapcsolatot többi keresztény ismerősével és feladja a missziós tevékenységét.
A fogvatartottak szerint az iráni titkosszolgálat alkalmazottjai a helyi közösségek tagjairól és a közösségi életről faggatták őket.
A Mehr hírügynökség szerint több tucat keresztényt még mindig fogva tartanak, többségük kettős állampolgár.
Iránban hivatalosan is elismert vallási közösségként szerepelnek az asszír és az örmény keresztények. A történelmi egyházaknak  biztosítva vannak a vallásgyakorláshoz szükséges jogok. A két felekezet még parlamenti képviselettel is rendelkezik.
Iránban évente több tízezer muszlim keresztelkedik meg és veszi fel a keresztény vallást. A hatóságok nem nézik jó szemmel a főkét evangélikus lelkészek misszióját. A perzsa állam  törvénykezése a Saría, vagyis az iszlám jogon alapszik, ami megtiltja a muszlim hívőknek, hogy elhagyják az iszlám vallást. Aki ezt megszegi, akár az életével is fizethet.
S4C.news – Kassab Adonis
Kép:Linga.org