2019. október 4., péntek

Pogány "ökológiai szertartást" mutattak be a vatikáni kertekben

Ferenc pápa és a kúria tagjainak jelenlétében.

Ferenc pápa és a kúria több tagja pénteken faültetési ceremónián vettek részt a vatikáni kertekben, a Globális Katolikus Klímamozgalom, a (pán-amazóniai szinódust is szervező) Pán-amazóniai Egyházi Hálózat, és a Ferences Kisebb Testvérek Rend szervezésében. A rendezvényt Assisi Szent Ferenc ünnepnapja és a vasárnap kezdődő pán-amazóniai szinódus megünneplésének szánták.

A rendezvényen főként világi hívek vettek részt civil ruhában, a résztvevők között azonban volt egy ferences szerzetes rendi ruhában, valamint amazóniai lakosok is pogány vallási öltözékben.
Az egészen szokatlan ünnepség alatt a résztvevők kézenfogva álltak körbe, térdeltek le, és hajoltak meg két, szinte teljesen meztelen várandós nő képe előtt - számol be róla az amerikai Catholic News Agency katolikus hírügynökség. Az ünneplők ez követően körtáncot jártak a képek körül a dél-amerikai bennszülöttek Földanyának bemutatott "pago a la tierra" rituális táncának mintáját követve.
A bemutatón Ferenc pápa és a kúriai alkalmazottak a körön kívül, ülve vettek részt. Arra, hogy a táncot miért mutatták be, és hogy az hogyan kapcsolódik Szent Ferenc ünnepéhez, a szervezők nem adtak magyarázatot.
A résztvevők az ünnepségre olyan edényeket hoztak, amelyeket a világ különböző részeiről származó földdel töltöttek meg. Az edények mindegyike egy-egy témát (pl. a klímaváltozást, a migrációt, stb.) jelenített meg. Az edényekből a földet egy Assisi-ből származó facsemete köré szórták, amelyet a program keretében "az átfogó ökológia szimbólumaként" ültettek el.
Szintén az ünnepség részeként a résztvevők egy lepedőt terítettek le, amelyre gyümölcsöket, gyertyákat, és több faragott képet helyeztek el. Az installációt körbevéve mindannyian leborultak, és imákat mondtak el.
Ezt követően egy rituális öltözékű bennszülött hölgy Ferenc pápához lépett, és egy olyan, fekete színű gyűrűt adott neki át, amelyet ő maga is viselt a kezén. A gyűrű állítólag egy Brazíliában hordott ún. tucum gyűrű, amelyet a felszabadítási teológia híve, Pedro Casaldáliga püspök népszerűsít, a társadalmi igazságosság melleti elköteleződés jelképeként.
A ceremónia végén a résztvevők egy szobrot adtak át Ferenc pápának, amely állítólag "Az Amazóniai Szűzanyát" ábrázolja. A Szentatya megáldotta a szobrot.
Az ünnepségre Ferenc pápa köszöntőbeszéddel készült, amelynek teljes szövegét a Vatican News is leközölte. A beszédet a Szentatya azonban nem mondta el, helyette inkább minden kommentár nélkül az Úr imádságát, a Miatyánkot imádkozta el.
Az eseményről a hivatalos egyházi orgánumok (magyar nyelven a Vatican News és a Magyar Kurír) meglehetősen hiányosan, a meghökkentő részletek közlése nélkül számoltak be.
Az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériumának képviselője a CNA-nak hangsúlyozta, hogy a dikasztérium tagjai csak meghívást kaptak a rendezvényen való részvételre, a szervezésében azonban nem vettek részt. A vatikáni sajtóiroda szintén leszögezte, hogy a rendezvényt külső szervezetek kezdeményezték.
Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája hírszolgálata, a Catholic News Service által közölt videóösszefoglaló az eseményről alább tekinthető meg. Az esemény teljes videófelvétele a Vatican News videócsatornáján, ide kattintva található.
https://katolikusvalasz.blog.hu/2019/10/05/pogany_okologiai_szertartast_mutattak_be_a_vatikani_kertekben



Videók és képek az eseményről itt láthatók:
https://youtu.be/F85oJS_-mqs
https://novusordowatch.org/2019/10/golden-calf-vatican-idolatry-francis/
https://youtu.be/1wioisaIU2I
http://w2.vatican.va/content/francesco/en/events/event.dir.html/content/vaticanevents/en/2019/10/4/festa-sanfrancesco.html
https://twitter.com/CatholicSat/status/1180108810637193218
https://de.catholicnewsagency.com/story/indigene-rituale-und-zeremonien-mit-papst-franziskus-in-den-vatikanischen-garten-5142
A novusordowatch honlap az eseménynek ezt a címet adta: A föld-istennő bálvány imádásának szertartása a vatikáni kertekben – Hölgyek és urak, a Vatikán az aposztáziától eljutott a bálványimádásig! – Pachamama [más néven, Gaia, Földanya, azaz a föld nőnemű pogány istene, akit az inkák Pachamama-nak neveznek] pogány isten bálványozása.
A rendezvényt a nyugati média eredetileg „A pápa Szent Ferenc napját a Vatikáni kertekben tartandó szertartáson ünnepli” címmel reklámozta.
Az internetes források arról számolnak be, hogy a rendezvényen két „fából faragott meztelen állapotos asszonyt imádtak” [ehelyütt ez a német szó áll: "beschwören", ami többet jelent, mint imádni – akkor használják, ha a varázslók a pogány szertartásokon szellemeket idéznek: a szótárban ezek a igék állnak e szó magyar jelentésénél: elvarázsol, megigéz, varázsigével felidéz, varázsigével elhárít, elűz, ráolvas; den Teufel beschwören=ördögöt idéz]. Táncoltak, elültettek egy szimbolikus fát, és Bergoglionak átadtak egy fekete karikát.
Miközben az egyik oldal az eseményt pogány öko-rituálénak értelmezte, addig a másik oldal erre a kritikára azt válaszolta, hogy ez egy dél-amerikai indiánok által bemutatott katolikus ceremónia volt.
A képek és videók láttán ki-ki maga eldöntheti, hogy ő mit lát ezeken.
A ceremóniát az Amazonos-szinódust szervező társaság, az ú. n. REPAM (Pan-Amazonos egyházi hálózat), a „Globális katolikus klímamozgalom” nevű társaság és a ferences rend szervezte, és az eseményt Szent Ferenc ünnepére és a 6-án kezdődő Amazonos-szinódusnak ajánlották fel.
A résztvevők, köztük bennszülöttek rituális öltözetben, a lehető leghitványabban öltözött európaiak bemázolt arccal és egy ferences „szerzetes”, egymás kezét fogva hol körbetáncoltak egy nagy szőnyeget, hol mélyen a földre borulva imádták a szőnyegen levő tárgyakat, köztük a két meztelen állapotos nőt, aki egyesek szerint Erzsébetet és Máriát, mások szerint a földanyát szimbolizálta. A tánc nagyon hasonlított a „pago a la tierra”, azaz „áldozati tánc a föld-anyának” nevű mutatványhoz, amit Dél-Amerikában az indián törzsek mutatnak be pogány szertartásaikon. A szőnyegen a két női alakon kívül gyümölcsök, gyertyák és más faragott bábúk voltak, ezek előtt hajlongtak a résztvevők, akik a világ különböző részeiről összegyűjtött földet hoztak magukkal, melyek mind egy-egy politikailag aktuális témát szimbolizáltak, és amiket a mellé az Assisiből származó facsemete köré helyeztek, amit most ők ültettek ide, a „Egész földre vonatkozó Ökológia szimbólumaként”.
A ceremónia végén két nő odament Bergogliohoz (aki néhány „bíborosával” – köztük Claudio Hummes, Luis Tagle, Peter Turkson és George Gänswein – a körön kívül ült az egész esemény alatt); az egyik egy fekete karikát adott neki, a másik az egyik meztelen női figurát vitte oda, akiről azt mondta, hogy az az „Amazonasi Miasszonyunkat” ábrázolja, majd kezet fogott Bergoglio-val, aki „megáldotta” a faragványt. Előbb mindketten keresztet vetettek. Bergoglio a vasárnap kezdődő Amazonas-szinódust Szent Ferenc védelmébe ajánlotta.
A novusordowatch-on olvasható beszámoló szerint a pogány szertartás már reggel 6:43-kor elkezdődött, amikor pogányok egy csoportja énekelni és táncolni kezdett a föld istennője számára a szőnyegre tett adományaik körül. A tánc körülbelül 10:50-kor ért véget, és ekkor csendes imádsággal folytatták a ceremóniát.
Hol vagyunk már attól, amikor a Vatikáni kertekben „csak” zsidókkal és muzulmánokkal ünnepelt Bergoglio, aki akkori monoteizmusától mostanra már eljutott a nyílt pogányságig! (Emlékeztetőül: Bergoglio 2014. június 8-ára, éppen Pünkösdvasárnapjára hívta meg Peres-t és Abbas-t a Vatikáni kertekbe – kíséretükkel együtt –, hogy ott együtt imádkozzanak a békéért. Vagy a 2015-ös Pogány fényjáték a Vatikánban borzalmaira!)

Érdekesség: Az ú. n. Amazonas szinódus, melyen Bergoglio minden eddiginél rombolóbb és jóvátehetetlenebb intézkedéseket szándékozik bevezetni, október 6-tól október 27-ig, vagyis éppen Rózsafüzér hónapjában ülésezik, és pont október 27-én, Krisztus Király ünnepén ér véget.
„Jöjj el, Uram Jézus!” (Jel 22,20)

(www.summorum-pontificum.de és www.katholisches.info – 2019. október 5.)
http://katolikus-honlap.hu/1901/balvanyimadas.htm




Pachamama háttérinfó:

Bepillantva az inka mitológiába és legendákba, megtudhatjuk, hogy Virakocsa (Huiracocha) isten gyermekeinek tartotta magát az egész inka nép. Virakocsa tehát az emberek teremtője, ezen felül pedig a föld, az ég, az égitestet, sőt az istenek teremtője volt (megj. legalábbis az inkák szerin). Virakocsa volt tehát a Mindenség Teremtője, azaz a Legfelső isten, míg felesége Mama Cocha (később a tenger istennője) volt, kettejük fia pedig Inti, a napisten lett.

Virakocsának Intin kívül volt még két másik gyermeke is: Pachamama és Mama Quilla. Előbbi a Föld istennője, utóbbi a Hold istennője volt.

https://gloria.tv/post/fTMyaVQZ4yBb12rgfCf3j6rvk

Szegényt játsszva: Czerny "pectoralis keresztje"


A 73 éves Michael Czerny atya, aki október 5-én lesz bíboros, büszkén tette ki egy közösségi oldalra a "pectoralis keresztjét", ami fából készült.

Szokás szerint Krisztus keresztjét felhasználta a tömeges bevándorlás propagálására. Czerny azt állítja, hogy a fa egy "migránsok által használt hajóból" származik, amivel az olasz Lampedusa szigetre hajóznak a migránsok. Igazából a hajó pedig a gazdag embercsempészekhez tartozik, akik üzletét Czerny ezzel is hirdeti.

A keresztet egy szicíliai férfi, Domenico Pellegrino készítetet, aki "művésznek" hívja magát.

Czerny, Ferenc pápa követője, régóta a Vatikán alsó titkára, de valószínű, hogy most a karrierje haladni fog.

https://gloria.tv/article/uwZyzi8r6ymt3sP98PsPVfneQ

A német püspök miseruhában ment hullámvasútra


A müncheni 49 éves Rupert Graf zu Stolberg-Stolberg segédpüspök, öt pap és egy oltársegítő egy ingyen hullámvasút útra mentek szeptember 27-én, miután zu Stolberg megáldotta a létesítményt, ami a müncheni Oktoberfest sörfesztivál része.

A klérus teljes miseruhát viselt. Előtte zu Stolberg eucharisztiát tartott az Oktoberfestnek. Ez volt az ötödik ilyen liturgia 1956 óta.

A résztvevők díszített sörpadoknál ültek (kép lent). "Normális esetekben" ritkán viselnek miseruhát a püspökök és papok Németországban.

https://gloria.tv/article/2abvvRKVYq9U3YCgQbSksLQuZ

Szinódus főnök: A szinódusi atyák fogják javasolni a cölibátus eltörlését


Az amazonasi szinódus (eretnek) munkadokumentumának kritikája, mint eretnek, "elfogadható", mivel mindenki elmondhatja "véleményét".

Baldisseri bíboros, a szinódus generális titkára azt mondta egy október 3-ai sajtókonferencián, szarkasztikusan hozzáadva, hogy "a mai egyházban több szólásszabadság van, mint a régiben".

Ő továbbá úgy gondolja, hogy a (katolikus ellenes) német püspökök "nyugodtan kifejezhetik magukat" a szinodális móddal kapcsolatban.

Ugyan ez a "szabadság" érvényesül az amazonasi szinódusra, amíg felhozzák ("megbeszélik") a papi cölibátus kérdését.

Baldisseri "szólásszabadságával" az a baj, hogy arról csak akkor lehet beszélni, ha valaki ezzel hirdeti a Szentírást, a hitet és az igazságot.

https://gloria.tv/article/9k2K4kZr81kw3RnVyathjvpuV

Az aposztáziától a bálványimádásig

Aki nem hiszi, hogy az aljasságot és az istentelenséget, a Sátán-imádatot egy bizonyos határ után már nem lehet fokozni, annak meg kell néznie azokat a képeket és tudósításokat, melyek az elmúlt héten készültek a Vatikánban – és akkor rögtön belátja tévedését. [E cikkben nem lesz szó minden szörnyűségről: például az új „bíborosok” kreálásáról és az Amazonos-szinódus megnyitójáról sem, mivel ezek régóta ismert események.]
1. Szeptember 29-én, Szent Mihály arkangyal első osztályú ünnepén a Szent Péter téren, közvetlenül a Bernini-oszlopok előtt felállítottak egy „műremeket” [nem átmenetileg, hanem örökre], ami Bergoglionak azt az ideológiáját fejezi ki, hogy a korlátlan migráció emberi jog.
A bronzból öntött mű neve „Az ismeretlen (akaratukon kívüli) angyalok” („Angels Unawares“), elkövetője a kanadai Timothy Schmalz, aki a megbízást „Az emberek egészére vonatkozó (teljességre törekedő) fejlődésének szolgálatára rendelt dikasztérium” „Migránsok és menekültek” szektorától kapta. Az elnevezés egyértelmű: Bergoglio szerint az európai országoknak minden migránst úgy kell befogadniuk, mintha angyal lenne.
Ezt az új dikasztériumot Bergoglio 2016 augusztusában hozta létre, és a fent nevezett szektor vezetését maga vette át, amivel a nyilvánosság előtt is világossá tette pontifikátusának legfőbb értelmét és célját. A szektor tényleges vezetését Bergoglio az egyik titkárra, a jezsuita Michael Czerny-re bízta, akit október 5-én kreált bíborossá. Czerny volt az, aki Schmalz-cal felvette a kapcsolatot, és megbízta a „mű” elkészítésével.
Bergoglio személyesen vett részt a szobor leleplezésénél, a migránsok és menekültek világnapjává tett napon, szeptember 29-én (azaz Szent Mihály arkangyal ünnepén). A leleplezéskor ezt mondta: A szobor „különböző kultúrákban és különböző történelmi korszakokban élt migránsok egy csoportját ábrázolja. Azt akartam, hogy ez a műalkotás itt a Péter-téren álljon [!], hogy mindenkit emlékeztessen a befogadás evangéliumi kihívására.” – A Fokolar-mozgalom nemrég Rómában megtartott „Egy-világ” rendezvényén, melyen bejelentetlenül vett részt, Bergoglio szintén leszögezte, hogy „nem fontos”, hogy egy ember milyen valláshoz tartozik.
Prédikációjában egyetlen szót sem ejtett Szent Mihály arkangyalról, se a többi angyalról, hanem csakis a migrációról beszélt, miközben többször elismételte, hogy „minden ember Isten gyermeke”, egyáltalán nem zavartatva magát attól, hogy ez hazugság, ami ellene mond a katolikus Egyház tanításának: ami kimondja, hogy bár minden embert Isten teremtett, de az Isten gyermekség rangját csak a megkereszteltek nyerhetik el.
Emlékeztetőül csak három mondat az arkangyal ünnepére tavaly feltett cikkből: „A keresztes lovagok, útban a Szentföldre, mindig megálltak e helyen, és Szent Mihálynak ajánlották fel magukat.” – „Szent Mihály, aki lobogó nyilat bocsátott ki Gargano hegyéből, világosan megmutatta, hogy az ő parancsára szálltak harcba az elemek a város védelmében a támadó gótokkal” [azaz az akkori idők migránsaival]. – „A Gargano hegyen álló mennyei bazilika az egyetlen a világon, amit nem ember, hanem Szent Mihály és az angyalok szenteltek föl; Ez az angyalok által történt felszentelés az, amit az Egyház minden évben szeptember 29-én ünnepel.”
Magyarul: Szent Mihály arkangyal soha nem a pogányok befogadásáért, hanem a keresztényeknek a pogányok támadásai ellen való győzelméért szállt harcba és segítette a hozzá fohászkodókat.
(forrás: novusordowatch.org – 2019. október 4.)
http://katolikus-honlap.hu/1901/balvanyimadas.htm