Aki nem hiszi, hogy az aljasságot és az istentelenséget, a Sátán-imádatot egy bizonyos határ után már nem lehet fokozni, annak meg kell néznie azokat a képeket és tudósításokat, melyek az elmúlt héten készültek a Vatikánban – és akkor rögtön belátja tévedését. [E cikkben nem lesz szó minden szörnyűségről: például az új „bíborosok” kreálásáról és az Amazonos-szinódus megnyitójáról sem, mivel ezek régóta ismert események.]
1. Szeptember 29-én, Szent Mihály arkangyal első osztályú ünnepén a Szent Péter téren, közvetlenül a Bernini-oszlopok előtt felállítottak egy „műremeket” [nem átmenetileg, hanem örökre], ami Bergoglionak azt az ideológiáját fejezi ki, hogy a korlátlan migráció emberi jog.
A bronzból öntött mű neve „Az ismeretlen (akaratukon kívüli) angyalok” („Angels Unawares“), elkövetője a kanadai Timothy Schmalz, aki a megbízást „Az emberek egészére vonatkozó (teljességre törekedő) fejlődésének szolgálatára rendelt dikasztérium” „Migránsok és menekültek” szektorától kapta. Az elnevezés egyértelmű: Bergoglio szerint az európai országoknak minden migránst úgy kell befogadniuk, mintha angyal lenne.
Ezt az új dikasztériumot Bergoglio 2016 augusztusában hozta létre, és a fent nevezett szektor vezetését maga vette át, amivel a nyilvánosság előtt is világossá tette pontifikátusának legfőbb értelmét és célját. A szektor tényleges vezetését Bergoglio az egyik titkárra, a jezsuita Michael Czerny-re bízta, akit október 5-én kreált bíborossá. Czerny volt az, aki Schmalz-cal felvette a kapcsolatot, és megbízta a „mű” elkészítésével.
Bergoglio személyesen vett részt a szobor leleplezésénél, a migránsok és menekültek világnapjává tett napon, szeptember 29-én (azaz Szent Mihály arkangyal ünnepén). A leleplezéskor ezt mondta: A szobor „különböző kultúrákban és különböző történelmi korszakokban élt migránsok egy csoportját ábrázolja. Azt akartam, hogy ez a műalkotás itt a Péter-téren álljon [!], hogy mindenkit emlékeztessen a befogadás evangéliumi kihívására.” – A Fokolar-mozgalom nemrég Rómában megtartott „Egy-világ” rendezvényén, melyen bejelentetlenül vett részt, Bergoglio szintén leszögezte, hogy „nem fontos”, hogy egy ember milyen valláshoz tartozik.
Prédikációjában egyetlen szót sem ejtett Szent Mihály arkangyalról, se a többi angyalról, hanem csakis a migrációról beszélt, miközben többször elismételte, hogy „minden ember Isten gyermeke”, egyáltalán nem zavartatva magát attól, hogy ez hazugság, ami ellene mond a katolikus Egyház tanításának: ami kimondja, hogy bár minden embert Isten teremtett, de az Isten gyermekség rangját csak a megkereszteltek nyerhetik el.
Emlékeztetőül csak három mondat az arkangyal ünnepére tavaly feltett cikkből: „A keresztes lovagok, útban a Szentföldre, mindig megálltak e helyen, és Szent Mihálynak ajánlották fel magukat.” – „Szent Mihály, aki lobogó nyilat bocsátott ki Gargano hegyéből, világosan megmutatta, hogy az ő parancsára szálltak harcba az elemek a város védelmében a támadó gótokkal” [azaz az akkori idők migránsaival]. – „A Gargano hegyen álló mennyei bazilika az egyetlen a világon, amit nem ember, hanem Szent Mihály és az angyalok szenteltek föl; Ez az angyalok által történt felszentelés az, amit az Egyház minden évben szeptember 29-én ünnepel.”
Magyarul: Szent Mihály arkangyal soha nem a pogányok befogadásáért, hanem a keresztényeknek a pogányok támadásai ellen való győzelméért szállt harcba és segítette a hozzá fohászkodókat.
(forrás: novusordowatch.org – 2019. október 4.)
http://katolikus-honlap.hu/1901/balvanyimadas.htm