Június 20-án Bergoglio álpápa és szektája bűnös kirakateljárást indított. Úgymond exkommunikálják az USA volt nunciusát, Carlo Maria Vigano érseket, valójában azonban csupán saját transzformált antiegyházukból zárják ki, amit az érsek joggal kitüntetésnek tart. Mindeközben az egyházi fősodratú médiumok Bergoglio projektje, azaz a katolikus egyház globalizálása és satanizálása szellemében okádják a hazugságokat és sározzák be a hős érseket, aki kiállt Krisztus tanításáért, azaz a Szentírás tanításáért és a teljes Hagyományért.

 

Ezt a videót megnézheted itt is: https://bandera-de-cristo.wistia.com/medias/aw7ljgj34v
https://rumble.com/v56avt1-vigano-rsek.html
https://cos.tv/videos/play/54020008690880512
https://youtu.be/18GZ4YOImYo

 

 

Mit tanít az egyház a pápai hivatal bitorlójára vonatkozóan, aki nyílt heretikus, amint azt ma Jorge Bergoglion látjuk?

Az egyház tanítása egyértelmű és lelkiismeretében kötelez minden püspököt, papot és katolikust, aki ennek értelmében köteles eljárni. Isten Igéje kimondja: hogy ha valaki más evangéliumot hirdet, mint amelyet az apostolok hirdettek, Isten által megátkoztatik – anatéma (Gal 1,8-9). Ez az igazság az alapja III. Ince pápa kijelentéseinek és az egyházi dokumentumoknak, mint a Cum ex apostolatus officio hittani bullának is. Az egyházatyák, mint Szent Ciprián, Szent Atanáz, Szent Ágoston, Szent Jeromos és az egyház tanítói, mint Szalézi Szent Ferenc, Liguori Szent Alfonz, Bellarmin Szent Róbert bíboros, azt tanítják, hogy az eretnek pápát Isten mondatja le. Kijelentéseik teljes mértékben vonatkoznak Bergogliora! Szent Bellarmin ezt írja: „Az a pápa, aki nyilvánvalóan heretikus, automatikusan megszűnik pápa és fej lenni, ugyanilyen automatikusan megszűnik keresztény és egyháztag lenni.“

A Szentírásból, a szentatyáktól és az egyház tanítóitól indul ki Wernz és Vidal 1943-as egyházjogi magyarázata, amely a következő magyarázattal szolgál: „A köztudott és nyíltan hirdetett herézis miatt a római pápát, ha herézisbe esik, ipso facto megfosztottnak kell tekinteni jurisdikciós jogkörétől még a hivatalos egyházi döntés előtt…“

Az egyház változhatatlan tanítása szerint Bergoglio érvénytelen pápa, és a katolikus egyház sede vacante állapotban van. Ez a valóság. Bergoglio saját magát zárta ki a katolikus egyházból, nemcsak a nyilvános kanadai sátánnak történő odaszentelése miatt, hanem amiatt is, hogy 2023. november 1-én motu proprio kiadta az Ad theologiam promovendamot. Ezzel bevezette a paradigmaváltást. Ebben azt mondja, hogy mindaz, ami az ő döntésével ellentétes, érvénytelen. Ez azt jelenti, hogy érvénytelenné tette a Szentírást és a teljes egyházi Hagyományt.

Bergoglio konkrétan miről döntött?

2023. december 18-án úgy döntött, hogy a legsúlyosabb bűnök egyike, konkrétan a szodómia, már nem bűn. Sőt a szodómiát meg is áldja. Ezzel megváltoztatta a tanítás lényegét, azaz a paradigmát. Az egyik legsúlyosabb bűn tagadásával, amiért Isten földi (2Pét 2,6) és örök tűzzel (Júdás 7) büntet, kiiktatta üdvösségünk feltételeit, azaz a bűnbánatot és Krisztus megváltó kereszthalálát. Bergoglio tanítása már nem katolikus, hanem aposztatikus. Az álpápa jelenleg a New Age antiegyházzá transzformált egyház élén áll. A rejtett transzformáció éppen 2023. december 18-án a Fiducia supplicans kiadásával ment végbe. Aki belsőleg aláveti magát az álpápának, saját magára is Isten anatémáját, azaz átkát vonja.

Vigano érsek miért nem lépett ki demonstratívan már 2023.12.18-án, az egyház öngyilkos transzformációját követően az egyházból?

Egyrészt a transzformáció rejtetten ment végbe, így a katolikus közvélemény ezt mindmáig de facto teljes mértékben nem is tudatosította. Úgy adták volna ezt elő, mintha az érsek antiegyházból történő kilépése a valódi katolikus egyházból történő kilépés lett volna.

Vigano érseknek nincs saját egyházmegyéje, és ha egyénként lépett volna ki, megbélyegezték volna és erkölcsileg diszkvalifikálták volna azzal a frázissal, hogy, egyházon kívüli. Azért maradt ebben a struktúrában, hogy hatékony harcot vívhasson a hűséges katolikusokért. Nyilvánosan kijelentette, hogy nem ismeri el az eretnek főpapot pápának és hogy a Deep Churchnek, amelynek élén Bergoglio áll, semmi köze sincs Krisztus egyházához. A jelenlegi kirakateljárás, a Krisztushoz hű érsek ún. exkommunikációja, leleplezi Bergogliót és szektáját, hogy bűnözők. Annak ellenére, hogy ők maguk Isten anatémája – átka – alatt vannak, hamis exkomunikációt és dokumentumokat adnak ki, és Krisztus apostolainak likvidálásán ügyködnek. Az igazhitűek ilyen üldöztetésére vonatkozik ma Krisztus Igéje: „Ki fognak zárni benneteket …, sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, szolgálatot vél tenni az Istennek. (Jn 16,2) Hogyan lehetséges ez? Bergoglio antiegyháza, a bárányhoz hasonlító fenevad, becsapta a közvéleményt, mintha Isten alapította intézmény lenne, és élethalál harcot vív Krisztus egyháza ellen.

Az összes igazhitű püspök várakozzék, míg ellenük nem fordul Bergoglio?

Semmiképp sem! Éppen ellenkezőleg, a megyéspüspököknek ki kell használniuk az esélyt, és egyházmegyéjükkel együtt mielőbb elszakadni Bergoglio szektájától. Minél többen lesznek, annál jobb. Aztán, ha elfogadják az igazhitű pápát, megmentik az egyház nagy részét. De ha az igazhitűek engedelmesen hagyják, hogy Bergoglio leváltsa őket, mint például Strickland püspök, és nem szakadnak el egyházmegyéjükkel Bergogliotól és az ő álegyházától, elvesztik az esélyt, amely sokak megmenekítésére adatott nekik. Helyükre Bergoglio báránybőrbe bújt ordasokat állít, akik következetesen, az utolsó hívőig, transzformálják az egyházmegyéket a Bergoglio antiegyházával való teljes egységbe, amely az antikrisztus lelkével bír. Krisztus egyháza aztán már csak a katakombákban marad, de a pokol kapui sem vesznek rajta erőt. Ma még lehetséges számos teljes egyházmegyét megmenteni, ha olyan hű pásztorok találtatnak, akik egyházmegyéjükkel együtt elszakadnak Bergoglio szektájától. A gond az, hogy akad-e egy bátor püspök, akik meg meri tenni ezt a példaértékű lépést.

És mi a helyzet az exkommunikált papokkal, akiket Don Minutella vezet?

Ők azzal győznek, hogy igazat mondanak és nem hallgatnak. Aztán vannak az ún. exkommunikáltak és ezzel megmozgatják teljes egyházmegyék lelkiismeretét. Az aposztatákat befeketítik, de tovább küzdenek. A katakomba egyház kis gyülekezeteiről gondoskodnak. Ezek a papok a tiszta hangot jelentik, amely szerint minden őszinte katolikus tájékozódhat ezekben az időkben arról, hogy ki az áruló és ki az, aki hű Krisztushoz. Ezek a papok lényegében próféták, akik nemcsak ismerik az igazságot, hanem szenvednek is érte.

És mi a helyzet a Bizánci Katolikus Patriarchátussal?

A patriarchátust kolostorban élő igazhitű püpökök csapata képviseli. Bergoglio színrelépése előtt majdnem két évvel, amikor XVI. Benedek érvénytelenül beatifikálta II. János Pált, a patriarkátus elszakadt a Vatikán ezen aposztázisától. II. János Pál Assisiben (1986-2002) megvalósította a II. Vatikáni Zsinat herézisét, amikor gesztusával egyazon szintre emelte a pogány démonok tiszteletét Krisztus megváltó kereszthalálával. A patriarchátus prófétai szóként ismételten nyilvános felhívásaival figyelmeztette XVI. Benedeket, hogy ne engedjen a nyomásnak és ne éljen vissza a pápai jogkörével az érvénytelen beatifikáció lelki bűntettének vonatkozásában. Sajnos XVI. Benedek engedett az erős nyomásnak. Ugyanezen a napon a patriarchátus közzétette a Vatikán aposztázisától történő elszakadását. Fájdalmasan tudatosítottuk XVI. Benedek nehéz helyzetét, és hisszük, hogy bűnbánattal halt meg és üdvözül. Az érvénytelen beatifikáció tettével azonban sajnos ajtót nyitott az átok előtt, amely Bergoglioban közvetlenül testet öltött és kicsúcsosodott.

És mi a helyzet Vigano érsek rendkívüli módon történő pápává választásával, amelyet a patriarchátus már korábban meghirdetett?

Nyolc püspök püspöki zsinata 2019. október 14-én különleges körülmények között megvalósította ezt a választást. Vigano érsek nem utasította ezt el, de eddig nem is fogadta el, mert nem voltak megteremtve az elfogadás feltételei. Eddig nincs egyetlen egyházmegye sem, amely elszakadna Bergogliotól és elfogadná rendes pápaként Carlo Maria Viganot. Ezzel precedenst nyújtana a többi egyházmegyének. Ezzel meg lenne mentve a pápaság intézménye is, amelyet Bergoglio szektájával együtt felszámol.

Vigano érsek helyzetét Dávid király helyzetéhez lehetne hasonlítani, akit Isten felkent, de sokáig nem tudta elfoglalni hivatalát.

Mit kellene tenniük az őszinte katolikusoknak ebben a helyzetben?

Mivel lelki harcról van szó az egyházért és a lelkek üdvösségéért, lelki mozgósítás szükséges. Az alap a családi ima 20,00 órától 21,00 óráig. Az aktív hívők leveleket és emaileket írhatnak a papoknak és a püspököknek, hogy tegyék meg a Bergoglio Babilonjából való kimenetel mentő lépését.

 

+ Illés

A Bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód              + Timóteus

Püspök-titkárok

 

2024. 6. 24.

 

Letöltés: BKP: Meg lesznek teremtve annak feltételei, hogy Vigano érsek elfogadhassa pápává választását? (2024. 6. 24.)