2024. március 18., hétfő

A Szűzanya éves jelenése 2024. március 18-án Mirjana Dragićević-Soldonak

Mirjana Dragicevic-Soldo látnoknőnek 1981. június 24-től 1982. december 25-ig naponta voltak jelenései. Az utolsó napi jelenés során a Szűzanya átadta neki a 10. titkot, és elmondta neki, hogy évente egyszer, március 18-án fog megjelenni neki. Ez így történt az évek során. A jelenés 13:23-tól 13:27-ig tartott.

"Drága gyermekek, Isten irgalmas szeretete által veletek vagyok. Ezért édesanyaként arra hívlak benneteket, hogy higgyetek a szeretetben. A szeretetben, amely a Fiammal való közösség. Szeretettel segítetek másoknak, hogy megnyissák szívüket, hogy megismerjék és megszeressék Fiamat. Gyermekeim, a szeretet teszi, hogy Fiam kegyelmével beragyogja szíveteket, növekszik bennetek és békét ajándékoz nektek. Gyermekeim, ha élitek a szeretetet, ha élitek Fiamat, békességetek lesz és boldogok lesztek. A szeretetben van a győzelem. Köszönöm nektek!"

Üzenet adva Fényescsillagnak a kanadai Betlehem-kápolnában

 

2024. március 17

A jóvátételi ima alatt

FÉNYES CSILLAG: A harmadik évtized eleje óta olyan, mint egy köd, amely kiszállt a tabernákulumból. És olyan, mint egy fehér köd, amely beborítja az egész frontot. És ahogy történt, a feszület nagyon nagyra nőtt. Tiszta fehér lett, és az ég felé nyúlik. Középen pedig kinyílik az ajtó. És ahogy kinyílik az ajtó, mélységes bánat keríti hatalmába a kápolnát. Tényleg nagyon nehéz elmagyarázni. Olyan, mint a szomorúság a szívedben. És az ajtón bejön a kilenc arkangyal, és elfoglalják a helyüket a kápolna körül. Mindenféle angyal átjött rajtuk. Mindannyian harcosukban, kardjukban és pajzsaikban vannak felöltözve, és mindannyiuknak a bíborban, a mellkasán ez áll: Ki hasonló az Istenhez? Angyalok ezrei foglalják el a helyüket az egész kápolnában és mindenhol itt és az egekben. Ezrek vannak mindenhol. Amennyire látod, mindenhol angyalok vannak.

És látom, hogy az első szentek jönnek át, és ma látom, hogy Szent Patrik az első. Püspöknek öltözött, és bot van a kezében. A bot sokban hasonlít arra, amit Szent József hord, de sötétebb fából készült. És ahogy belép, egy apró biccentéssel meghajol felém. Mögötte Pio atya és Szent József. Sok-sok szent jön át, és mind elfoglalják a helyüket a kápolnában és az egész területen, az egész környéken. És mindegyik nagyon ünnepélyes, és mind mályva és lila színben pompázik. Mindegyikükön van egy zászló, amely ezt mondja: Ki hasonló az Istenhez?

És most anya jön le. Bejön a kapun, és kétoldalt gyönyörű rózsák vannak, amelyek boltívként vezetnek egészen a kápolnáig, ahol anya áthaladhat. Ez igazán gyönyörű. És anya úgy van felöltözve, mint a szobor itt elöl. Lila van rajta. Ugyanaz a hálója van (a szobrokat lilával borítják a Passiontide miatt) a feje, az arca és a válla fölött. És bár anya arca részben rejtve van, láthatod a könnyeket, amelyek folyamatosan gördülnek le anya arcán. Anya olyan szomorú. Most a kápolna elé kerül, és felemeli a kezét.

SZŰZASSZONY: + Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Köszöntelek Isten Szeretetének Fényes Csillaga. És olyan nehéz szívvel jövök hozzád. Ó, gyermekeim, a világ ekkora káoszban van. A gonosz az életed minden részére hatással volt. A csatlósait arra használja, hogy megtámadja azokat, akik védik az igazságot. A Fiam Egyházában élő fiaimat, akik fenntartják az igazságot, félredobják, és kigúnyolják, mert ragaszkodnak az igazsághoz. Ó, gyermekeim, a Fiam nagyon megkorbácsolt ebben az időben.

Köszönöm, kicsinyeim, hogy felajánlottad ezeket az imákat. Mert emberi elmétek nem tudja felfogni azt a vigasztalást, amelyet nekem és Isteni Fiamnak és Isteneteknek adsz a mennyben. Mert kiadtad az igazi igenedet, és nem számítasz… (könnyek) Anya sír. Ó, fiam, nem számolod a fájdalmakat, amelyeket Istened szeretetéért hordozol. Olyan szeretettel mész előre Istened és felebarátod iránt.

Biztosítalak benneteket, gyermekeim, hogy amikor Istenetek előtt álltok, számot kell adnotok arról, mennyire szeretitek Őt, és mennyire szerettétek felebarátotokat az Ő szeretetéért. Ezek a dolgok, gyermekeim, annyira fontosak, mert az ítéletkor megértitek.

Ó, gyermekeim, köszönöm a szereteteteket, mert annyira megvigasztalja Anyátok szívét. Tudjátok, gyermekeim, hogy mindaz, ami kibontakozik választottommal, a gonosz irgalm nélkül támad. Ó, gyermekeim, arra kérlek benneteket, hogy emlékezzetek ma az evangéliumban Lázár haláláról és feltámadásáról (nagyböjt 5. vasárnapja – János 11:1-45 – az A év olvasata). A Fiam bármikor közbenjárhatott, de úgy döntött, hagyja, hogy a dolgok úgy alakuljanak, hogy Lázár feltámadásának csodáját nagy megtiszteltetésre, Isten dicsőségére fordíthassa. Ó, gyermekeim, ezt a ti időtökben is látni fogjátok, mert Isten előjön, és kiszabadítja azokat, akiket igazságtalanul bebörtönöztek. Ó, gyermekeim, nem szabad megrendülnötök a hitetekben, mert mindezt megjövendölték az évek során, hogy minden elveszettnek tűnjön, mielőtt az asztalok megfordulnának. Ó, gyermekeim, most ezen a ponton vagyunk, mert most már minden készen áll, az Atya parancsára várva, hogy szabadítson fel igazságot ezen a földön, amely nem hajlandó hallgatni Anyjukra és Istenükre.

Ó, gyermekeim, ilyen szenvedés sújtja majd az emberiséget. Ó, letérdelsz és bocsánatért könyörögsz, mert a szenvedés több lesz, mint amennyit egyedül el tudsz viselni. Nagyon szeretem a gyermekeimet, és sok éven keresztül igyekeztem elkerülni sok ilyen dolgot, de szavaim süket fülekre találtak, és gyermekeim hátat fordítottak Istenüknek. Ó, gyermekeim, miért nem hallgattok? Miért kell megvárnod a fenyítést, mielőtt visszafordulsz Istenedhez?

Nagyon szeretlek benneteket, gyermekeim, és ez összetöri a szívemet, mert látom mindazt, ami a közeljövőben fog történni. Nektek, gyermekeim, most készülnötök kell, mert húsvét után sok minden fog kibontakozni. Kérlek benneteket, hogy ezt a nagyböjti időszakot fejezzék be nagy szeretettel, bűnbánattal, imával, Istenetek imádatával, könyörögve, hogy legyen irgalmas, amikor az Ő Igazsága e földre esik.

Ó, Kanadám , a juharlevél földje, süket fület hallgattál Édesanyádra, és ez elszomorítja szívemet, mert nagy büntetésben lesz részed.

Ó Franciaország, Franciaországom , mit tettél (Franciaország alkotmányába iktatta az abortuszt)? Hátat fordítottál Istenednek, és lemészárolod ártatlanjaimat, az ártatlanokat, akik igazságszolgáltatásra hívják őket Istenüknek, és a ti Istenetek, gyermekeim, meghallgatta könyörgéseiket. Ó Franciaország, Franciaország, gyere vissza, annyit fogsz szenvedni az elkövetkező napokban.

Arra kérem a Sas földjét (USA), hogy térdeljen le, és imádkozzon Istenéhez, hogy minden bekövetkezendő katasztrófa enyhítésre kerüljön, mert országotok többé nem tiszteli Istenét. Süket fülekre találtak az évekig tartó könyörgés és könyörgés miatt, és most Isten Igazsága rátok száll.

Ó, gyermekeim, olyan sok hely van a világon, ahol nagy fenyítés vár, mert sokan hátat fordítottak Istenüknek. Szeretem minden gyermekemet, és szeretném megmenteni őket, de csak kevesen vannak, akik imát, vezeklést és áldozatot ajánlanak fel, és nem számítják magukra a költségeket, mert olyan nagy Isten-szeretettel és nagy szeretettel mennek előre. felebaráti szeretet, hogy azt is kívánják, hogy mindenki velük jöjjön a mennybe. Ó, gyermekeim, bárcsak ez lenne a helyzet, de oly sok gyerek nem hajlandó hallgatni, annyi gyerek elárulja választottaimat.

Jaj, jaj, jaj azoknak, akik elárulják azokat, akiket én küldtem, mert biztosíthatom önöket, büntetésetek nagy lesz, és gyorsan bekövetkezik. Mindazoknak, akik szeretettel mennek előre, akik átölelik Isteni Fiamat, akik időt töltenek Vele az Oltáriszentségben, aki minden nap újra és újra felajánlja áldozatát, nektek, gyermekeimnek nincs miért aggódniuk, mert tudjátok, hogy védve a szívemben. A köpenyem mindazok köré ölel, akik szeretik Fiamat és Engem.

Tudom, fiam, az emberi elme nem tudja felfogni, hogyan bontakozik ki Isten terve, de biztosítalak, fiam, hogy minden Isten tisztességére és dicsőségére fog kibontakozni, mert minden, ami a földön rothadt, eldől. , minden, ami a Fiam Egyházában van, ami korhadt, ki lesz tisztítva, és azokat, akik megvédik az igazságot, Isten nagy erővel előhozza, hogy előremenjenek, és megtisztítsák ezt a földet minden rossztól, amit most gyakorolsz.

Bízzatok Édesanyátok szavaiban, gyermekeim, figyeljetek és térjetek meg, mert közel van az óra, amikor Isten le akarja hozni igazságosságát. Szomorú a szívem, hogy el kell mondanom nektek ezeket, gyermekeim, de nem akartatok meghallgatni. Mindenki, akinek van füle, kérem, hallgassa meg, készítse elő most mindazt, amit felkértek, hogy készüljön fel, mert itt az idő.

Fiam, szeretnélek emlékeztetni arra a nagy kegyelemre, amelyet Isteni Fiamtól kaptál. Az Isteni Irgalmasság Novenája azon a napon jön, amikor Fiam kiöntötte Vérét, és életét adta üdvösségedért [nagypéntek]. Ennek el kell mondania nektek, gyermekeim, hogy milyen fontos ez a novena, különösen most, mert eltörlik a ti bűneiteket, és eltörlik a büntetés, amit el kellett kapnotok. És ebben az időben, közvetlenül a Figyelmeztetés előtt , ez nagy segítség neked, aki hallod, akik hiszel, és felajánlod ezt a novénát Istenüknek az Ő irgalmáért. Ne vedd félvállról ezeket a szavakat, gyermekeim, mert mindenkit arra hívok, hogy legyen szíves, hallgasd meg Édesanyád szavait.

FÉNYES CSILLAG: Anya most egy kicsit hátrébb lépett, és látom, hogy Szent Patrick előrejön. Szent Patrik ott van elöl, körülnéz mindenkin, felemeli a botját, és megáld minket:

Szent Patrik: + Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Megengedték, hogy ma előlépjek, amikor ünnepli az ünnepemet. Egyszer azért küldtek, hogy kiűzzem a kígyókat Írországból, és most, fiam, elérkezett az idő, hogy téged küldj, hogy kiűzd a kígyókat országodból és a világból. Azért jöttem, hogy áldást adjak, hogy megerősítsek, és neked adom ezt a botot, amelyet hordoztam, hogy megerősödj az előttünk álló napokban, hogy előremenj Isten tisztességéért és dicsőségéért, jól tudva, hogy semmi sem árthat neked. mert Isten védelmez téged.

Fényes csillag: Szent Patrik most veszi a botot, amit vitt, és a Bright Star elé teszi, kezét a feje fölé emeli, és megáldja.

Szent Patrik: Áldalak az erődért, fiam, + az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Fényes csillag: Szent Patrik éppen visszaköltözik, és a Szűzanya előjött. A Szűzanya azt mondja:

SZÜZASSZONY: Gyermekeim, most arra kérlek benneteket, hogy emeljétek fel nekem rózsafüzéreiteket.

Fényes csillag: Szent Mihály előlépett, és kardjával megérinti az összes rózsafüzért, ami itt van, és olyanok, mint a szikrák, amelyek a rózsafüzérenken keresztül mennek keresztül. Anya azt mondja:

MIASSZONYUNK: Kicsinyeim, ajándék a ti Istenetektől, ahogy előre haladtok. Ezek a rózsafüzérek megvédenek téged. Arra kérlek, hogy tartsd a nyakadban, a zsebedben vagy a pénztárcádban, de mindig tartsd magadnál, mert az angyalokon keresztül nagy erejük van, hogy elűzzék tőled a gonoszt. Legyetek hát békében, gyermekeim, mert Isten vigyáz rátok, és az angyalait fogja irányítani, hogy megvédjenek benneteket. Szeretlek titeket, gyermekeim, és megáldalak benneteket: + az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Fiam, nagyon szeretlek. Nem érted, mennyi szeretet érkezik Édesanyád szívéből azok felé, akik hallják az Ő hangját és válaszolnak. Ó, gyermekeim, nagyon szeretlek benneteket. Légy nyugodt, mert tudd, hogy sok minden fog kibontakozni. De a te Istened vigyáz rád, és Anyád örökké melletted áll.

Bízz bennünk, bízz Isten Igéjében, bízz minden ígéretben, amit az évek során neked tettek. Ó, gyermekeim, nem kell aggódnotok, mert Isten oly sokat ígért nektek, és Isten be fogja tartani ígéreteit. Szeretlek titeket, gyermekeim, és megáldalak benneteket: + az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

A mennyország a rózsafüzér végéig megmarad, fiam.


Mark Mallett: Ki mondta, hogy a megkülönböztetés könnyű?

 

A próféciák nyilvános megkülönböztetése olyan, mintha egy csatatér közepén sétálnánk. Golyók repülnek innen mindkét oldalak – a „baráti tűz” nem kevésbé káros, mint az ellenfélé.

Kevés dolog generál több vitát az Egyház életében, mint miszticizmusa, prófétái és látnokai. Nem arról van szó, hogy maguk a misztikusok annyira ellentmondásosak. Gyakran egyszerű emberek, üzeneteik egyértelműek. Inkább az ember bukott természete – az a hajlam, hogy túlracionalizálja, elutasítsa a természetfelettit, saját erőire hagyatkozzon és tisztelje intellektusát – az, ami gyakran vezet a természetfeletti kézen kívüli elvetéséhez.

A mi korunk sem más.

A korai egyház természetesen magáévá tette a prófécia ajándékát, amelyet Szent Pál csak az apostoli tekintély után tartott fontosnak (vö. 1Kor 12). Dr. Niels Christian Hvidt, PhD a következőket írja: „A legtöbb tudós egyetért abban, hogy a próféciák fontos szerepet játszottak a korai egyházban, és hogy a kezelésének problémái a tekintély megváltozásához vezetnek a korai egyházban, sőt a próféciák kialakulásához is vezettek. az evangélium műfaja.”(1) De maga a prófécia soha nem szűnt meg.

A próféciát, ahogyan azt Korinthusban ismerték, többé nem tartották megfelelőnek a szentély számára… Ez azonban nem halt meg teljesen. Ehelyett az arénába ment a vértanúkkal, a sivatagba az atyákkal, a kolostorokba Benedekkel, az utcára Ferenccel, a kolostorba Avilai Terézzel és Keresztes Jánossal, a pogányokba Xavér Ferenccel… A próféták nevének viselése nélkül pedig az olyan karizmatikusok, mint Joan d'Arc és Sienna-i Katalin, mély befolyást gyakorolnának az ország közéletére. rendőrség és Egyház. — Fr. George T. Montague, A Lélek és ajándékai: A lélekkeresztség, a nyelven szólás és a prófécia bibliai háttere, Paulist Press, p. 46

Ennek ellenére mindig voltak nehézségek. „A kezdetektől fogva – írja Dr. Hvidt – a prófécia összekapcsolódott a megfelelőjével – a hamis próféciával. Az első tanúk képesek voltak felismerni a hamis próféciákat azáltal, hogy képesek voltak felismerni a szellemeket, valamint bizonyos ismereteikkel az igaz keresztény tanról, amely alapján a prófétákat megítélték.”(2)

Noha a próféciák megkülönböztetése a 2000 éves egyházi tanítás hátterében meglehetősen egyszerű gyakorlat ebből a szempontból, komoly kérdés merül fel: vajon a mi generációnk megőrzi-e még a „szellemek megkülönböztetésének” képességét?

Ha igen, akkor ez egyre kevésbé nyilvánvaló. Ahogy egy ideje írtam A racionalizmus és a rejtély halála, a felvilágosodás időszaka megalapozta a természetfölötti fokozatos elvetését a kizárólag racionális (és szubjektív) világfelfogás érdekében. Aki azt hiszi, hogy ez nem magát az Egyházat fertőzte meg, annak csak azt kell figyelembe vennie, hogy magát a liturgiát milyen mértékben ürítették ki a túlvilágra mutató jelek és szimbólumok. Egyes helyeken a templom falait szó szerint kifehérítették, szobrokat törtek össze, gyertyákat oltottak el, tömjént öntöttek, ikonokat, kereszteket és ereklyéket zártak be. A hivatalos imák és szertartások felvizeztek, nyelvük elnémult.(3)

De mindez csupán fizikai következménye annak a mögöttes lelki betegségnek, amely évtizedeken át fehérre meszelte a miszticizmust szemináriumainkban, egészen addig a pontig, hogy sok papság ma nincs felkészülve a természetfeletti valóságok, karizmák és spirituális hadviselés kezelésére, még kevésbé a próféciákra. .

 

Legutóbbi viták

A közelmúltban vita alakult ki bizonyos látnokokkal és misztikusokkal kapcsolatban, akiket a Countdown to the Kingdom című filmben észleltünk. Ha új vagy itt, javasoljuk, hogy először olvassa el a felelősségvállalási nyilatkozatunkat a Kezdőlap ez magyarázatot ad arra, hogy miért létezik ez a weboldal, és az Egyház irányelvei szerinti megkülönböztetési folyamata.

Mi, akik ezt a weboldalt alapították (lásd itt) fordítónkkal, Peter Bannisterrel együtt tudták ennek a projektnek a kockázatait: minden misztikus dolog térdre szabott elutasítását, csapatunk vagy olvasóink sztereotip „jelenésüldözőknek” való bélyegzését, az akadémikusok magánkinyilatkoztatásának mély cinizmusát, a papság alapértelmezett ellenállása és így tovább. Mindazonáltal a „hírnevünket” fenyegető kockázatok és fenyegetések egyike sem haladja meg Szent Pál bibliai és örökérvényű parancsát:

Ne megvetd a próféták szavait, hanem mindent tesztelj; tartsd jól magad a jóhoz… (1 Thessalonians 5: 20-21)

Az egyház magisterium vezetésével, a sensus fidelium tudja, hogyan kell megismerni és üdvözölni ezeket a kinyilatkoztatásokat, bármi is legyen Krisztus vagy szenteinek hiteles hívása az egyházhoz. -A katolikus egyház katekizmusa, n. 67.

Ez a „Krisztus hiteles hívása” és a Szűzanya foglalkoztat bennünket. Valójában az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy hetente kapunk leveleket a világ minden tájáról, amelyben megköszönik ezt a projektet, amióta az Angyali üdvözlet ünnepén, majdnem négy évvel ezelőtt elindult. Sokak „megtéréséhez” vezetett, és gyakran drámai módon. Ez a célunk – a többi, mint például az apokaliptikus változásokra való felkészülés, másodlagos, bár egyáltalán nem lényegtelen. Különben miért beszélne a mennyország ezekről az időkről, ha nem is voltak fontosak?

 

A szóban forgó látók

Az elmúlt évben három látót távolítottunk el erről a webhelyről különböző okok miatt. Az első egy névtelen léleké volt, aki láthatóan látta a Szűzanya néhai Fr.-hoz intézett üzeneteit tartalmazó úgynevezett „Kék Könyv” számait. Stefano Gobbi. Az Egyesült Államokban működő Marian Movement of Priests azonban azt kérte, hogy az üzeneteket ne a teljes kötet kontextusán kívül tegyék közzé, ezért végül eltávolítottuk őket.

A második látnok az volt Fr. Michel Rodrigue Quebec, Kanada. Itt közzétett videói és tanításai tízezrekhez jutottak el, és számtalan lelket indítottak arra, hogy „ébredjenek fel” és kezdjék el komolyan venni a hitüket. Ez lesz e hűséges pap apostolkodásának maradandó gyümölcse. Ahogy azt egy bejegyzésben részleteztük ittazonban egy bizonyos drámai sikertelen prófécia árnyékot vet arra, hogy Fr. Michel hiteles prófétai forrásnak tekinthető. Anélkül, hogy megkérdőjeleznéd ezt a döntést, elolvashatod, miért nem közöljük tovább a próféciáit itt. (Érdemes megjegyezni, hogy bár püspöke elhatárolta magát Michel atya próféciáitól, soha nem hoztak létre hivatalos nyilatkozatot vagy bizottságot az állítólagos magánkinyilatkoztatások kivizsgálására és hivatalos nyilatkozatára.)

A harmadik állítólagos látnok, akit eltávolítottak a visszaszámlálásból, az olaszországi Trevignano Romanóból származó Gisella Cardia. Püspöke a közelmúltban kijelentette, hogy a neki állítólagos jelenéseket figyelembe kell venni nem természetfeletti állapot – nem természetfölötti eredetű, ezért nem érdemes elhinni. Felelősségi nyilatkozatunknak megfelelően eltávolítottuk az üzeneteket.

A „szellemek megkülönböztetésének képességének” kérdését azonban Peter Bannister érvényesen vetette fel „Teológiai válasz a Gisella Cardiával foglalkozó bizottsághoz.” Ezen túlmenően az általa felvetett pontokon kívül megtudtuk, hogy az ottani püspök egy nemrégiben adott interjúban elismerte, hogy „A Bizottság feladata nem a [Gisella kezén lévő] stigmákkal foglalkozott, hanem inkább a jelenések jelenségére koncentrált. .”(4) Ez enyhén szólva is zavarba ejtő.

Nagyon furcsának tűnik számomra, hogy a Civita Castellana egyházmegye bizottsága által alkalmazott módszertan nem ismerte el a jelenések, üzenetek és az állítólagos természetfeletti megnyilvánulások különféle típusai (beleértve ebben az esetben a stigmákat is, különösen a meglévő orvosi tudományok ismeretében) közötti szerves kapcsolatot. dokumentáció). Minden bizonnyal az a legkézenfekvőbb és legelegánsabb magyarázat, ha az ilyen jelenségeket, ha valódiak, a jelenések és a hozzájuk kapcsolódó üzenetek hitelességére utaló jeleknek tekintjük. A Gisella Cardia által állítólagosan kapott üzenetek továbbra is tartalmazhatnak hibákat, ha a jelenségek igazak? Igen, persze, mert a misztikus közlések fogadásában mindig emberi tényezők vesznek részt, és a befogadó eredendő korlátai miatt a dolgok „elveszhetnek az átvitelben”. De mennyire racionálisan indokolt nyíltan beismerni, hogy Gisella Cardia állítólagos stigmáit nem tanulmányozták (vagyis ipso facto hogy nem zárták ki a természetfeletti eredetet) és mégis ítéletet kell hozni arról constat de non supernaturalitate a trevignano romanói eseményekkel kapcsolatban? (5) -Peter Bannister, MTh, MPhil

Többet is lehetne itt mondani, például azt, hogy Ms. Cardia üzenetei ortodoxok voltak, más elismert látnokok üzeneteit visszhangozták, és összhangban voltak a prófétai konszenzussal.

 

Összeomlás a belátásban

Azért emelem ki ezt, mert elkaptunk egy bizonyos katolikus papot, akit jól ismertek az isteni akarat köreiben, és aki azzal vádolta ezt a webhelyet, hogy „hamis látnokokat” reklámoz. Ez a rágalmazás már egy ideje folyamatban van, ami sokakat zavart, akik valaha bíztak a belátásában. Sőt, arról árulkodik, hogy alapvetően hiányzik a „szellemek megkülönböztetésének” folyamata és ennek a weboldalnak a célja.

Nem nyilvánítunk ki itt egyetlen jóslatot sem igaznak (hacsak nem nyilvánvalóan beteljesedik) – még az elismert látnokéit sem, akiknek üzenetei a legjobb esetben is érdemesek hinni. A Countdown to the Kingdom inkább azért létezik, hogy az Egyházzal együtt felismerje az állítólagosan a mennyből érkező komoly és hitelesebb üzeneteket.

Emlékezzünk vissza, hogy Szent Pál arra kérte a prófétákat, hogy álljanak fel a gyülekezetben, és hirdessék üzenetüket:

Két vagy három próféta beszéljen, a többiek pedig észrevegyenek. (1 Kor 14-29)

Ha azonban Pál vagy a hívők közössége egy bizonyos üzenetet vagy prófétát nem tartott hitelesnek, ez azt jelenti, hogy „hamis látnokokat hirdettek”? Ez persze nevetséges. Hogyan lehet másképpen meghatározni egy állítólagos prófécia valódiságát, hacsak nem tesztelik a látnok? Nem, Pál és a gyülekezet megfelelően felismerte, mi képezi „Krisztus hiteles elhívását”, és mi nem. És itt is erre törekszünk.

Még akkor is úgy tűnik, hogy az Egyház gyakran tragikus kudarcot vallott a szentekről és a misztikusokról szóló nyilatkozataiban. Arc Szent Jánostól, Keresztes Szent Jánosig, fatimai látnokokig, Szent Fausztináig, Szent Pióig stb. „hamisnak” nyilvánították, míg végül igaznak nem bizonyították.

Ennek figyelmeztetésnek kell lennie azoknak, akik annyira készek erre kövezzék meg a prófétákat, még kevésbé azok, akik egyszerűen platformot kínáltak belátásuknak.

 

Isten szolgájáról, Luisa Piccarretáról

Végül volt egy kiszivárgott bizalmas levél Marcello Semeraro bíboros, a Szentek Ügyének Dikasztériumától, és Bertrand of Mendes püspök, a franciaországi püspökség doktrinális bizottságának elnöke között. A levél azt jelzi, hogy az Isten Szolgája, Luisa Piccarreta boldoggá avatásának ügyét felfüggesztették.(6) Az indoklás „teológiai, krisztológiai és antropológiai” volt.

A levélben található apró, további magyarázat azonban elárulja, hogy Luisa írásainak durva félrevezetése, amely nemcsak a 19. imprimaturs és a nihil obstats (a kijelölt személy adja censor librorum, aki maga is szentté avatott szent, Hannibal di Francia), de a Vatikán által kinevezett két teológiai cenzor felülvizsgálta.(7) Mindketten egymástól függetlenül arra a következtetésre jutottak, hogy munkái hibátlanok voltak – ez továbbra is a helyi hétköznapok tizenkét évvel ezelőtt kialakult nézete marad:

Szeretném szólítani mindazokat, akik azt állítják, hogy ezek az írások tanítási hibákat tartalmaznak. Ezt a mai napig soha nem támasztotta alá sem a Szentszék, sem pedig én magam által tett nyilatkozat ... ezek a személyek botrányt okoznak az említett írások által lelkileg táplált híveknek, és gyanakvást is keltenek bennünk, akik lelkesek vagyunk az üldözésben. az Ügy. —Giovanni Battista Pichierri érsek, 12. november 2012-énXNUMX; danieloconnor.files.wordpress.com

Ez azonban nem akadályozta meg a koreai püspököket abban, hogy nemrégiben elítéljék írásait. A szent misztikus műveivel szembeni vádjaik azonban annyira problematikusak, hogy kollégánk, Prof. Daniel O'Connor közzétett egy papírt megcáfolva következtetéseiket a megfelelő teológiai vita érdekében, tekintettel Isten szolgájának legendás szentségére és jóváhagyására.

A cikkemben A Luisa és az ő írásai, Hosszan magyaráztam ennek az olasz misztikusnak a hosszú és hihetetlen életét, aki 36 kötetet írt – de csak azért, mert szellemi igazgatója, Szent Hannibál erre parancsolta. Az idő nagy részében kizárólag az Eucharisztián élt, és néha napokig eksztatikus állapotban volt. Üzeneteinek lényege ugyanaz, mint a korai egyházatyáké: hogy a világ vége előtt Krisztus Isteni Akarat Királysága uralkodni fog „a földön, mint a mennyben”, ahogyan 2000 éve minden nap imádkozunk a „Miatyánkban”.(8)

Ennélfogva a világiak és papok éles vádjai, amelyek ezeket az írásokat „démoninak” nyilvánítják, maguk is „az idők jelei”. Az írások terjesztése ugyanis elengedhetetlen felkészülést jelent a közelgő Békekorszakra.(9) Ha el akarjuk őket fojtani – és most Koreában vannak –, akkor egészen biztosan veszélyesen közel kerültünk aIgazságosság napja” amelyről Jézus beszélt Szent Fausztinának.

Többet is mondhatnánk, de nem könyvet akartam írni. A prófécia felismerése nem mindig volt könnyű dolog. Ráadásul a próféták üzenetét a legjobb időkben ritkán ölelték fel az üdvtörténetben… és általában az „egyháziak” kövezik meg őket.

Ugyanabban az időben, amikor Gisella és Luisa elítélése szerte a világon elterjedt, az adott hét szentmise felolvasásai is:

Attól a naptól fogva, hogy atyáitok elhagyták Egyiptom földjét, mind a mai napig,
Elküldtem hozzátok fáradhatatlanul minden szolgámat, a prófétát.
De nem engedelmeskedtek nekem, és nem figyeltek;
megmerevítették a nyakukat, és rosszabbul jártak, mint atyáik.
Amikor elmondod nekik ezeket a szavakat,
téged sem hallgatnak meg;
ha hívod őket, nem fognak válaszolni.
Mondd meg nekik:
Ez az a nemzet, amely nem hallgat
az Úrnak, Istenének szavára,
vagy kijavítani.
A hűség eltűnt;
magát a szót száműzik beszédükből. (Jeremiás 7; vö. itt)

 

https://www.countdowntothekingdom.com/hu/aki-azt-mondta%2C-hogy-a-megk%C3%BCl%C3%B6nb%C3%B6ztet%C3%A9s-k%C3%B6nny%C5%B1/

 

Lábjegyzetek

  1. Keresztény prófécia – A Biblia utáni hagyomány, o. 85[]
  2. Uo. o. 84[]
  3. A szentmise fegyverkezéséről és a Az előrehaladó misén[]
  4. https://www.affaritaliani.it[]
  5. Bannister így folytatja: „A megfogalmazás constat de non… határozottan negatív, és túlmutat a természetfeletti „bizonyíték hiányának” állításán. Az egyetlen következtetés az lehet, hogy az egyházmegye úgy ítélte meg, hogy a stigmák kérdése nem releváns a vizsgálat szempontjából, ami enyhén szólva rendkívül meglepő, és több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Vajon a Krisztuséinak megfelelő sebek megmagyarázhatatlan megjelenése a nagyböjtben és a nagypéntek után, tanúk jelenlétében hasonló megmagyarázhatatlan eltűnésük valamiképpen nem tekinthető „eseménynek”?[]
  6. La Croix, Február 2, 2024[]
  7. vö Luisáról és az írásairól[]
  8. Hogy volt az elveszett korszak?[]
  9. "Az az idő, amikor ezek az írások nyilvánosságra kerülnek, relatív és függ azoknak a lelkeknek a beállítottságától, akik oly nagy jót akarnak kapni, valamint azoknak az erőfeszítéseitől, akiknek fel kell ajánlaniuk magukat trombitahordozóivá. a beharangozás áldozata a béke új korszakában…” - Jézus Luisának, Az isteni akaratban élő élet ajándéka Luisa Piccarreta írásaiban, N. 1.11.6[]
Csatlakozik a következő témákhoz: Fr. Stefano Gobbi, Gisella Cardia, Luisa Piccarreta, Üzenetek.