Egy Finnországban készült tanulmány kimutatta, hogy a külföldi állampolgárok felülreprezentáltak a nemi erőszak bűncselekmények elkövetésében. A finn nagyvárosokban tavaly több mint kétszáz nemi erőszakot követtek el migránsok.
Egy finn rendőrfőiskoláról kijutott tanulmány szerint az országban felülreprezentáltak a külföldi állampolgárok az erőszakos közösüléssel járó bűncselekmények elkövetése terén; miközben Helsinki környékén mintegy 10%-ra tehető a legálisan ott élő migránsok aránya, migránsok követik el a nemi erőszak bűncselekmények közel 40%-át – derült ki az Yle hírügynökség beszámolójából.
A lap azt írja, a főváros környékén elkövetett nemi erőszak bűncselekmények 37%-ának esetében külföldi az elkövető, de ebbe az adatba csak a külföldi állampolgársággal rendelkező migránsokat számítják bele – a már Finnországban, finn állampolgárként születetteket nem.
2017-ben Espoo, Kauniainen, Helsinki, Kirkkonummi és Vantaa területén 499 nemi erőszak történt, ebből 184-et külföldi állampolgársággal rendelkező migráns követett el.
A nemi erőszak elkövetésével vádolt külföldiek több mint 30%-a iraki állampolgár. Összehasonlításként; az iraki bevándorlók a főváros lakosságának 4,3%-át teszik ki. Egy bűnügyi szakértő, Tuija Hietaniemi azzal magyarázta az irakiak szexuális bűncselekmények terén felülreprezentáltságát, hogy nemi erőszakot főleg fiatal férfiak követnek el, és az országba érkező közel-keleti migránsok főleg fiatal férfiak.

http://www.hidfo.ru/2018/01/finnorszagban-foleg-kulfoldiek-kovetnek-el-nemi-eroszakot/