2019. október 19., szombat

A szinódus püspök démoni keresztúton vett részt


"Keresztutat" járt Rómában szombat reggel a pán-amazóniai szinódus több, mint 250 püspök, pap, szerzetes, és laikus résztvevője. Az Angyalvár lábától a Szent Péter térig haladt ájtatosság 14 állomásának mindegyike Amazónia egy-egy helyi régióját jelenítette meg. A résztvevők az imádságra drapériákkal és táblákkal vonultak fel, amelyeken kifejezték szolidaritásukat az amazóniai térség bennszülött lakossága felé.

Az eseményen szolidaritásból észak-amerikai és kanadai indián képviselők is megjelentek, a felvonulás pedig egy lakota indián szertartással vette kezdetét. Ennek keretében a megjelenteket zsályából készült füstölővel "megtömjénezve" és sastollakkal megérintve "áldották meg". A füstöt a résztvevők a kezükkel igyekeztek magukhoz terelve belélegezni.
A szertartáson egy kenuba helyezve ismét körbehordozták azt a mezítelen, várandós női szobrot, amelynek az elmúlt napokban többféle, ellentmondásos értelmezése is született. Egy a szobrot a római Santa Maria in Traspontina templomban kiállító perui pap szerint az "az Amazóniai Szűzanyát" és magát Istent is ábrázolja, aki "egyszerre Atya és Anya". A szobor a pán-amazóniai szinódus tárgyalótermében kihelyezett változatára egy amazóniai püspök azt állította a szinódus sajtótájékoztatóján, hogy az "a termékenységet, a nőt, az életet" szimbolizálja, amelyek mindegyike jellemző az amazóniai térségre, és ragaszkodott ahhoz, hogy a faragvány értelmezéséhez "szükségtelen bármiféle kapcsolatot teremteni Szűz Máriával vagy egy pogány elemmel". A szinódus több újságíró kommentátora ugyanakkor a női alakot - az ábrázolása alapján - az amazóniai bennszülöttek "Pachamama" ("Földanya") termékenység-istennőjével azonosította.
A keresztút alatt nemcsak a kenut és a szobrot, de a szintén több helyszínen feltűnt szivárványszínű halászhálót is körbehordozták. A keresztút állomásain ezeket, és egyéb más bennszülött tárgyakat a résztvevők által formált kör közepére helyezték. A keresztutat gitár, törzsi dob, és más húros hangszerek zenéjével kísérték.
Az ájtatosság a római Santa Maria in Traspontina templomban ért véget, ami a pán-amazóniai szinódus kezdete óta napi szinten meghökkentő szertartások (lásd még ITT, ITT, ITT, és ITT), provokatív személyek, és egy furcsa kiállítás gyűjtőhelye.
Videófelvétel az eseményről:
(Forrás: ChurchMilitant.com)


Az amazonasi szinódus 250 tagja és partnere, beleértve a püspököket, papokat és apácákat, október 19-én szerveztek egy pogány keresztutat a Via della Conciliazione területén.

A szokás kedvéért itt is a meztelen Pachamama (videó lent) démon volt a főszereplő. Vagy magukkal cipelték, vagy felemelték vagy egy csónakba helyezték.

Az esemény közben zsályát égettek, ami egy pogány szokás. A varázslók tollakkal fújtak füstöt a résztvevők arcába. Ez egy démoni "áldás" akart lenni.

Egy szürke inget és feszületet viselő "püspök" lehajtotta fejét, hogy méltón kapja meg Sátán füstjét. (Videó itt).


https://gloria.tv/article/tU4VNQ6XgGFz6pV3x8LmUxqDT