2024. június 25., kedd

Égi Édesanyánk üzenetei 2024. június 25-én Medjugorjéból

 

Üzenet, 2024. június 25.

"Drága gyermekek! Örülök veletek, és hálát adok Istennek, hogy megengedte, hogy hogy veletek lehetek, hogy vezesselek és szeresselek benneteket. Gyermekeim, a béke veszélyben van, és a családokat támadás éri. Hívlak benneteket, kicsinyeim. gyermekeim: térjetek vissza az imádsághoz a családban. Tegyétek a Szentírást egy látható helyre, és olvassátok minden nap. Szeressétek Istent mindenekfelett, hogy jó legyen nektek a földön. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra".


A […] és a nihil obstat

 

Mivel annyi jámbor és jóakaratú ember követi az üzeneteket és elkötelezettje az azokból fakadó “lelkiségnek”, érdekelt az alapmű, elolvastam hát Kindelmann Károlyné Szeretetláng lelki naplóját. Nem könnyű olvasmány, és igen sok kérdést vetnek fel az üzenetek. De a napló legfurább részei mégis a szerkesztő által betűzdelt lábjegyezetekben és magyarázatokban találhatóak. Ezek utalásai alapján kerestem meg a Kovács Zoltán mariológus által készített teológiai szakvéleményt, amely nyomán Erdő Péter érsek 2009-ben nihil obstat-tal látta el a naplót, és nyomtatásban is megjelenhetett Magyarországon, sok évvel számtalan külföldi kiadása után.

Még sosem olvastam olyan teológiai szakvéleményt, amely alapján ilyen minősítéssel láttak el valamely magánkinyilatkoztatást, és rákeresve sem találtam hasonlót, így nagy érdeklődéssel olvastam a fehér hollót. Annál is inkább, mert diákjainak személyes beszámolói alapján a szakvéleményt jegyző mariológus a nem a hagyományos értelemben vett Mária-tisztelet „elkötelezettje”, hiszen ő bátran merte előttük kijelenteni, hogy Liguori Szent Alfonz és társai Mária-tisztelete felett eljárt az idő, és „az Egyház ma már mást mond”. Kíváncsi voltam hát, hogy mi vehette rá „a” mariológust egy magánkinyilatkoztatás pozitív értékelésére, de arra is, hogy vajon mi miatt jelenhetett meg nagy nyilvánosság előtt ez a szakvélemény. És hát van az a helyzet, amikor azért csalódunk, mert nem csalódunk…

A Magyar Sion egyházi tudományos folyóirat 2009/2. száma hozta le a tanulmányt, ami formailag, apparátus szempontjából kiváló munkának tűnik, amely joggal tölthetné el büszkeséggel szerzőjét. Mert amellett, hogy a kellő hivatkozásokkal operál, adekvát alapműveket használ és logikus felépítésű, még egy igen nehéz kérdést is mesterien old meg: azt, hogy a lelki naplóban fellelhető nyilvánvaló teológiai és egyéb problémák miatt hogyan lehet mégis engedélyezésre javasolni az állítólagos gyümölcsök (és a pozitív értékelésre feltehetően őt indító nyomás?) alapján.

A Kovács Zoltán által végzett vizsgálat kiterjed a tartalmi összetevőkre és az üzenetekben részesülőre is, ebben az írásban ezek közül a tartalmi vizsgálatra térek ki.

A tartalmi vizsgálat szükségességét a Kovács által idézett Royo Marin OP (Teologia della perfezione cristiana) és Tanquerey (Aszketika, misztika) is hasonlóképpen fogalmazza meg. A domonkos szerző hét szabályt állít fel, amelyek közül az első kettő a szorosan vett tárgyi vizsgálatra vonatkozik:

1) Minden olyan kinyilatkoztatást, amely ellentétes a dogmával vagy az erkölccsel, hamisként el kell utasítani. Isten nem mond ellent önmagának.

2) Minden olyan kinyilatkoztatás, amely ellentétes a teológusok közös tanításával, vagy amely a teológiai iskolák közötti vitát hivatott eldönteni, súlyosan gyanús. A legtöbb szerző azt állítja, hogy el kell utasítani, de XIV. Benedek pápa, bár mindkét véleményt említette, nem döntötte el a kérdést.

A tartalmi kritériumok közül Kovács Zoltán vizsgálata a dogmával, azaz a katolikus hittel ellenkező részletek kérdésében alkot maradandót. Maradandó sérülést… Az elemzésének 6.6 pontjában (K. Z. figyelmességéből ennek csak három alpontja van, a 6.6.3 pontig terjed) foglalkozik a Napló teológiailag problémás részeivel, és elemzésének fájdalmas volta nem a problémák helytelen beazonosításából fakad, hanem az azok kezelésére adott javaslatából.

Az egyik ilyen nehézségnek Kovács az Erzsébet asszony által kapott igen nagyvonalú ígéreteket találja: „II/15–16-ban konkrétan arról van szó, hogy ha 3 Üdvözlégyet mondunk Mária tiszteletére, egy lélek kiszabadul a tisztítótűzből. November hónapban pedig már 1 Üdvözlégy elmondása is tömeges lélekszabadulást eredményez”, „az elhunyt papok lelkei, ha engesztelést végzünk értük, már haláluk nyolcada alatt kiszabadulnak a tisztítótűzből (vö. I/114–115)”, „Erzsébet asszony valahányszor 3 Üdvözlégyet imádkozik, 10 lélek szabadul ki a tisztítótűzből (vö. II/116)”. Ezen üzenetek gyanús volta végül mégsem bizonyult súlyosnak, mert Kovács szerint „nem bizonyítható, hogy az aszketikus cselekmények mennyire pontosan eszközlik ki a szenvedő lelkek tényleges szabadulását”, így benne maradhattak a hivatalosan engedélyezett kiadásban.

A második problémakör a kenyér átlényegülésére vonatkozó közlések voltak: Erzsébet asszony ugyanis azt hallotta Jézustól, hogy mivel nem tud misére menni, maga Jézus átlényegíti az általa elfogyasztott első falat kenyeret. Ezt maga Erzsébet asszony is gyanúsnak találta, így tartózkodott az ilyen kenyér fogyasztásától (!). Kovács professzor ezt a kérdéskört „igen komoly problémának” nevezi, de ebben mégsem azt a teológiai tévedést látta meg, amely az egész magánkinyilatkoztatás azonnali elvetését teszi szükségessé, hanem azt javasolta, hogy a IV/22-26 részeket hagyják ki a naplóból, mondván, hogy „Magánjellegű közlés, mely nincs tartalmi vagy logikai összefüggésben a Szeretetlánggal, és számunkra sincs lényegi morális konklúziója, ezért kihagyható.”

Tehát van súlyos teológiai probléma, de nem kell figyelembe venni a magánkinyilatkoztatás megítélésében, hanem ki kell hagyni az új kiadásból, mert nincs kapcsolatban az üzenetek másik részével. Ez a teljes vonatkozó katolikus hagyománnyal szembemenő zseniális megoldás. Amiről immár joggal mondható, hogy csodás…

Vélhetően e szakvélemény nyomán hagytak ki részeket a Naplóban, amelyeket a […] jelez. Ilyenből viszont a naplóban több van a Kovács Zoltán szakvéleményében problémásnak jelzett részletek számánál: I/33, 1/38, I/39, III/127, III/157, III/199, III/217, IV/22, IV/23, IV/24, IV/26. Mondhatnánk, hogy van baj elég.

Ezek miatt tűnik úgy, hogy a mesteri szakvélemény mégis tragédia, mert az „elbírálás karizmájá”-ra hivatkozó Kovács módszere a válogatás: Kindelmanné közléseiből „azt kell kiválasztanunk, ami jónak mondható, s amiből épül az Egyház közössége” (Szakvélemény, 174), a problémás részeket pedig „mindenképpen érdemes kihagyni” (Sz, 173) a nyomtatott szövegből. Így végtére is a teológiai tévedésektől megtisztított „Napló méltó az Egyház elismerésére”, mert üzenete „nem áll ellentétben a hittel és az erkölccsel, ezért terjeszthető, kultusz rendelhető hozzá”. (Sz, 173) Ha nem szavahihető ember mondaná, magam sem hinném el, hogy van ilyen, pedig de.

Kovács professzor ezt a bravúrt a Royo Marin OP magánkinyilatkoztatások megítélésében követendő harmadik szabályára hivatkozással teszi: „Ha egy kinyilatkoztatás valamely részlete hamis, nem szükséges elvetni az egész kinyilatkoztatást; a többi rész lehet hiteles.”

A probléma e szabály Kovács-féle értelmezésével az, hogy ha valóban így kellene ezt értelmezni, az ellehetetlenítené az első és második szabály szerinti vizsgálat elvégzését. A „lényeges rész” tehát nem jelentheti a súlyos teológiai ellentmondásoktól való eltekintést, akár arra való hivatkozással sem, hogy „ezek száma elenyésző”, vagy hogy ezek nem fontosak a többi üzenet szempontjából, mert ezekből egy is elég az isteni eredet kizárásához. Mert ugyan hogyan hihetnénk a Szeretetlángra vonatkozó üzeneteket isteni eredetűnek, ha ugyanannak a naplónak egyéb üzenetei hamisak?

Persze nem állítom, hogy Kovács Zoltán véletlenül értelmezte volna félre a szabályt, hiszen idézi Tanquerey-t is ennek kapcsán, aki nem csak azt mondja, hogy „valamely kinyilatkoztatás alapjában véve lehet valódi, de mégis keveredhetnek bele hamis elemek is. Isten […] néha nem javítja ki azokat a tévedéseket és előítéleteket, amelyek benne lehetnek valakinek az elméjében”, ahogy Kovács idézi, hanem konkrét példákat is hoz a nem lényegi, hamis elemek mibenlétének megértéséhez. Ilyenek például a kor általános, de téves vélekedései, nézetei természeti, fizikai dolgokról, lelkivezetők beszüremkedő felfogásai, előítéletei, vagy esetleges történelmi tévedések. Ezeket Isten azért nem javítja ki a látnok elméjében, mert „nem szaporítja szükség nélkül a csodák számát”, mondja Tanquerey (1506). Tehát a Tanquerey által adott példák alapján, ahogy más szerzők alapján is látható, hogy a tolerálható tévedések nem teológiai témájú súlyos tévedések.

Elképzelhető, hogy Kovács Zoltán mariológus úgy véli, hogy egy állítólagos magánkinyilatkoztatás csak egyfajta jámbor lelkiségi olvasmány, és mi baj is lehetne belőle, ha „tévedésektől” megtisztítva jámbor lelkek olvassák azt, de szakvéleményében ő nem csak ilyen jámbor olvasgatásra adott bátorítást. Összefoglaló megállapításaiban ezt írja: „megállapítom, hogy a Szeretetláng Lelki Napló üzeneteinek jelentős részében felismerhető a természetfölötti világ működésének jele. A lényegi részeket tekintve tehát constat de supernaturalitate.” Ez a minősítés azt jelentené, hogy Kindelmann Károlyné a Szűzanyától és Jézustól kapott magánkinyilatkoztatásokban részesült, és azt, hogy a naplóban fellelhető súlyos teológiai problémák ellenére hitelesek az üzenetek.

A jelek szerint Erdő Péter nem osztotta maradéktalanul Kovács Zoltán szakvéleményének értékelését, mert nagyobb fokú óvatosságról vagy hivatallal járó hitérzékről bizonyságot adva vonatkozó beszédében kifejezetten tagadta a természetfelettiség elismerését. „A jóváhagyás nem jelenti, hogy ezzel bármilyen magánkinyilatkoztatás tényét hitelesítenénk ünnepélyesen. Azt azonban jelenti, hogy azoknak az üzeneteknek a tartalma, amelyek a kiadványba bekerülnek, megfelel a katolikus hit igazságainak.” (Erdő Péter beszéde a Szeretetláng találkozón, Kispest, 2009)

És úgy tűnik, hogy megalapozottak Erdő Péter szavai, hiszen a cenzor munkája nyomán ők maguk hagyták ki a Naplóból a hittel ellenkező dolgokat, különösen is azért, mert ahogy Kovács Zoltán írta, „számukra nem volt azoknak morális konklúziója”, így „terjeszthető és kultusz rendelhető hozzá”. Persze lehet, hogy csak engem nyugtalanít a kérdés, hogy ugyan bizony miért kellene terjeszteni, és miért rendelne bárki is kultuszt egy állítólagos magánkinyilatkoztatáshoz, amit egy teológiai cenzor tisztított meg a lényegi tévedésektől? Az olyan tévedésektől, hittel való ellenkezésektől, amelyeknek közlésekben való előfordulását hagyományosan annak bizonyítékául vettek, hogy az nem Istentől származik?

Kovács pozitív értékelésének megfogalmazott végső indoka a szakvélemény „Jelek és gyümölcsök” pontjából tátható. Ez a két ok: „a Szentlélek működése és gyümölcsei nyomon követhetők a hozzá kapcsolódó eseményekben”, illetve „a Szeretetláng átadása mozgalmat hozott létre, mely külföldön figyelemre méltó mértékben elterjedt”. Ez utóbbi Kovács szerint már nem pusztán a hívek tetszésére utal, hanem arra, hogy „a sensus fideit is megmozgatták” az üzenetek – jelentsen is ez bármit. Ezek az érvek tehát röviden úgy foglalhatók össze, hogy az üzenetek azért lennének természetfölöttiek, mert sokan hisznek bennük, és gyümölcsei nyomon követhetők valamilyen kapcsolódó eseményekben, és talán mert már-már egyházpolitikailag is illendő elfogadni.

Ez a csavar a nihil obstat megadásában végtelenül értelmetlen, és az igazsággal kapcsolatos aberrált felfogás következménye, egyfajta reservatio mentalis a jóváhagyók részéről, vagy annak feltételezése, hogy egy állítólagos magánkinyilatkoztatás hozhat bármiféle jó gyümölcsöt, ha nem is történt meg, vagy ha a rossz részeket egy cenzor kiszedné belőlük. Ebben pedig a végső döntés, így a végső felelősség is a megrendelőt terheli, aki korát évekkel megelőzve művelte azt a nihil obstat-tal, amit Franciscus legújabb dokumentumában, amely alapján immár ez a minősítés vált az alapértelmezetten elérhető maximális egyházi elismeréssé. Mert újabban az Egyház nem akar foglalkozni azzal, hogy milyen fáról van szó, és a gyümölcsöket nem a magánkinyilatkoztatás hittel ellenkező elemeiben vagy annak hiányában akarja felismerni, hanem az azt követők számából, mintha az lenne a gyümölcs. Valamiért nem sikerül elhinniük Jézus szavainak igazságát:

Vagy jelentsétek ki, hogy a fa jó, s a gyümölcse is éppúgy jó, vagy nyilvánítsátok rossznak, hisz gyümölcséről lehet a fát felismerni.” (Mt 12,33)

Ugyanezt az eljárást láthatjuk Medjugorje esetében, amelynél úgy engedélyezte Franciscus a hivatalos egyházi zarándoklatokat, hogy nem ismerte el a jelenések természetfölötti voltát, éppen a gyümölcsökre, azaz az oda zarándoklók igényére és nagy számára hivatkozással. És az ő engedélye hű tükre sokak véleményének, akik személyes tapasztalataik alapján vélik helyesnek ezt. Közülük sokan mondják, hogy őket nem is igazán a látnokok győzték meg, hanem a sok buzgó zarándok. És felteszik a százpontos kérdést: ugyan mi érdeke lenne a sátánnak abban, hogy hamis jelenésekkel emberek tömegeit vonzza oda?

Nos, talán az, hogy a sátán tökéletesen tudatában van a törvénynek: rossz fa nem hoz jó gyümölcsöt. Ha egy hamis látomásra, magánkinyilatkoztatásra kultusz épül, nem hoz, mert nem hozhat jó gyümölcsöt: ezt maga az Úr jelentette ki. Ha egy magánkinyilatkoztatást, jelenést úgy látnak el nihil obstat-tal, hogy nem nyilatkoznak a megtörténtéről, vagy olyan szakvélemény alapján teszik azt, amit Kovács Zoltán produkált, vagy az nem kapcsolódik elismerten hősies erényekkel bíró szenthez, akinek szavahihetőségéről akár külön eljárásban már nyilatkozott az Egyház, súlyos dologban vétenek, és sok ember félrevezetéséért felelősek. És mivel Kovács Zoltán szakvéleménye a dogma mellett az erkölcs területére vonatkozó vizsgálatában elnagyolt és talán téves is, érdemes majd azt is szemrevételezni.

(Mivel azonban a nihil obstat kérdéssel nem szeretnék a továbbiakban foglalkozni, zárójelesen ide kívánkozik még néhány érdekesség ezzel kapcsolatban, ha már belebotlottam.  A mostani megrendelő érsek a források szerint maga is készített szakvéleményt a hetvenes évek végén Erzsébet asszony üzeneteiről, amely nyomán Kisberk Imre püspök nihil obstat-tal látta el a Naplót. Ez a szakvélemény azonban elhurcoltatott a fehérvári püspökség irattárából az ÁEH által, így nem ismerhető pontos tartalma. Erzsébet asszony titkára, Begyik Tibor ezzel kapcsolatban utal arra, hogy többek között a hiányzó dosszié miatt döntött Kisberk Imre püspök utóda a korábbi nihil obstat visszavonásáról.

De a történések alapján nehezen megfejthető, hogy az ÁEH miért is akarhatta eltüntetni a Naplóhoz kapcsolódó püspöki dossziét. Mert ez a „dosszié-elhurcolás” állítólag 1981 második felében történt, több évvel azután, hogy Erzsébet asszony már kétszer is járt Rómában a Naplóval az üzenetek terjesztése ügyében – és nyilvánvalóan csak az ÁEH hozzájárulásával tehette azt. Első alkalommal két pap és egyikük női segítője társaságában utazott, egy csodás útlevél-jóváhagyás nyomán (!), majd második alkalommal egyedül. És ez a női kísérő igencsak érdekes tünemény lehetett, hiszen Begyik Tibor beszámolója szerint az úton végig jegyzetelt, „többek között” Erzsébet asszony szavairól, sőt Erzsébet asszony második útjához is ő szerzett hivatalos meghívólevelet. És az azért egy pöttyöt furcsa fordulat, hogy ez a pecsétes, olasz és magyar nyelvű meghívó a Vörös Brigádok olasz szélsőbalos terrorszervezet Aldo Moro elrablása és meggyilkolása miatt elítélt tagjainak védőügyvédjétől származott. Begyik Tibor ugyan nem adja meg a nevét, de valószínűleg a perben eljáró híres védőügyvédről, Giannino Guisoról lehetett szó, az olasz szocialisták, a későbbi Bettino Craxi kormányfő ügyvédjéről. Vajon milyen módon kerülhetett kapcsolatba Erzsébet asszony papi kíséretének segítője egy ilyen súlyú szocialistával, „a vadkan” ügyvédjével? Csak azért lehet, mert kicsi a világ?)

https://invocabo.wordpress.com/2024/06/25/a-es-a-nihil-obstat/

A latin-amerikai misztikusnak, Lorenának 2024. júniusában

Mexikó a kommunizmus kezére került Guadalupei Szűz Mária üzenete 2024. június 6-án

Drága gyermekeim, szomorúan sír a szívem, amikor látom, hogy Mexikó országa a kommunizmus kezébe került.

Ó gyermekeim, mennyi pusztulás és szomorúság vár rátok, amiért nem fordítottátok szemeteket Istenre, és nem bíztatok az emberekben, a Sátán kezébe kerültetek, aki apránként összetör benneteket a fájdalommal, ami a kétségbeesésbe vezet benneteket, de mit tettetek gyermekeim?

Ha Istenben bíztatok volna, és térdet hajtottatok volna, a kommunizmus nem tudta volna átvenni az országot, az Imádság erejével.

De én, mint Szerető Édesanyátok, EGY MEGOLDÁST hozok nektek: A kommunizmust az Ég legyőzheti, ha Istenbe vetitek bizalmatokat és térdeteket behajlítjátok. Öltözzetek zsákruhába, Mexikó népe, és imádkozzatok minden nap délután 3 órakor egy RÓZSAFÜZÉR TIZEDET Mexikó kommunizmus alóli felszabadításáért, gyermekeim, ezzel a szándékkal. Ezek a harcok lelki csaták, és nem háborúkkal vagy tüntetésekkel vívjátok őket, hanem az Imádság és a böjt erejével; ezért böjtöljetek szerdánként ezért a szándékért. FOLYTATLANUL IMÁDKOZZatok, amíg Dávid le nem győzte Góliátot.

Én, a Napba öltözött ASSZONY, minden erőmmel harcolni fogok Mexikóért a vörös sárkány ellen, és együtt szétzúzzuk a Sátán fejét a Rózsafüzér imával, ami kíváló fegyver. És én, a Rózsafüzér imájával képes leszek megvédeni titeket minden veszélytől; ha minden nap délután 3 órakor egyként egyesültök ezzel a szándékkal, akkor legyőzzük a Sátánt.

Bátorság, mexikóiak, Isten megengedi ezeket a dolgokat azoknak, akik szeretik Őt; ezért hajlítsátok meg térdeteket, öltözzetek zsákruhába, imádkozzatok sokat és gyorsan. S megszabadítalak a kommunizmustól, harcolni fogok a vörös sárkány ellen és győzni fogok. Szóval Mexikó, készülj fel lelkileg, hogy felszabadulásod KÉSZÜL.

Embereim, itt élek Mexikóban, és fáj, hogy ez az ország min megy keresztül.
Harcoljunk együtt a kommunizmus felszabadításáért, és én hűséges hadseregemmel együtt legyőzöm a kommunizmust. Bátorítsd a népem.

A Guadalupe-i Szűz Mária szeret téged.


JEGYZET:
RÓZSAfüzér minden nap 15:00 órakor. Böjt szerdánként.


A Vatikán, amelybe beszivárgott a szabadkőművesség, tele van démonokkal A Guadalupei Szűz üzenete 2024. június 22-én

AZ ISTENI RENDELET ÁLTAL KIVÁLASZTOTT KEDVENC PAPJAIMNAK, AKIKET AZ ÉGBŐL VÁLASZTOTTAM KI, HOGY VEZESSÉK SZERETETT NÉPEMET, FIAM, JÉZUS KRISZTUS VEZETÉSÉT, EZT A SÜRGŐS ÜZENETET KÜLDÖM.

Fiam Egyháza megrepedt, és itt az ideje, hogy komoly döntéseket hozzanak papi hivatásukkal kapcsolatban, itt az ideje, hogy eldöntsék, hogy követik-e a hamis Egyházat, vagy az IGAZI EGYHÁZ részévé válnak a HITELES REMÉNNYEL való CSATLAKOZÁS által.

FIGYELJETEK FIAM PAPJAI, ITT AZ IDEJE, HOGY ELDÖNTSÉTEK, HOGY KRISZTUST KÖVETITEK VAGY ISTEN ELLENSÉGÉT.

Itt az ideje, hogy eldöntsétek, hogy a Világ Fénye vagy a sötétségé legyetek-e. Minden egyes Lélekért, akit vezetsz, SOKKAL ÍTÉLJÜK MEG, és ha a szakadékba vezeted őket, felelős leszel az elítélésükért, és még szigorúbban megítélnek titeket, mert a nyájak pásztorai vagytok.

Döntsetek a Fény mellett, még akkor is, ha üldöztetést szenvedtek, a gonosz, ami a Világot sújtja, nagyon nagy, és nagyon erős Harcok folynak a jó és a gonosz között.

CSILLAGOK LEHULLNAK AZ ÉGBŐL (papok és püspökök), hogy HAMIS DÉMONIKUS DOKTRINÁJUKkal együtt több ezer LÉLEKET VIGYENEK MAGUKkal AZ ÖRÖKBE.  [AMIKOR ELJÖN AZ A NAP] HAGYJÁTOK EL TEMPLOMAIKAT ÉS CSATLAKOZZATOK HŰSÉGES MARADÉKOMHOZ, ÉS HA MÁRTÍRHALÁLT HALTOK ELVEITEKÉRT ÉS ÉRTÉKEITEKÉRT, ELNYERITEK A DICSŐSÉG KORONÁJÁT.

Csatlakozzatok Fiam Hűséges Maradékához, hogy a helyes útra vezessétek Isten Népét, itt az ideje eldönteni, hogy Istennel vagy az ellenséggel vagytok-e, Fiam kihányja a langyosokat.

FIAM EGYHÁZA MEGTISZTULÁSA UTÁN GYÖNYÖRŰ ÚJJÁSZÜLETÉS KÖVETKEZIK, ÉS AZOK, AKIK HŰSÉGESEK VOLTAK ÉS A JÓ UTAT KÖVETTÉK, ELNYERIK A DICSŐSÉG KORONÁJÁT.

HA TALÁN EGYÜTT, HITES REMÉNYEK, HARCOLTOK A SZABADSÁGOTOKÉRT ÉS A MEGVÁLTÁSOTOKÉRT!!! Mert a Kereszt nélkül NINCS MEGVÁLTÁS, a Dicsőség Koronája a bátraké, akik életüket adják az Evangéliumért.

DÖNTSÉTEK EL, HOGY KÖVETITEK-E FIAM, ITT AZ IDEJE, HOGY DÖNTSETEK, A DÖNTÉSEN, AMIT TI, PAPOK MEGHOZTOK, SOK LÉLEK ÜDVÖSSÉGE VAGY KÁRHOZATA FOG MÚLNI. KÖVESSÉTEK FIAMAT, ÉS MEGLESZ A JUTALMATOK.

A Vatikán, a ragadozó farkasok bölcsője és a szabadkőművesség által beszivárgott, tele van Démonokkal.  Meneküljetek a templomokból és csatlakozzatok a Hűséges Maradékhoz, hozzátok meg a legjobb döntést és én, mint Édesanyátok megvédelek benneteket, fedjétek be magatokat Szerető Anyai Köpenyemmel és én megvédelek benneteket az ölemben, legyetek biztosak abban, hogy a Rózsafüzér imája megment benneteket a Második Haláltól.

VIGYÁZZATOK A LELKETEKRE ÉS NE A TESTETEKRE. ITT AZ IDEJE, HOGY ELDÖNTSÉTEK, HOGY FIAMAT VAGY AZ IMPOSZTORT KÖVETITEK, EZ A TI SZABAD VÁLASZTÁSOTOK!

ÉN, A TI ANYÁTOK, A GUADALUPEI SZŰZ MÁRIA

Izrael, [az én] hűtlen feleségem 2024. június 24-én

ELMÉLKEDÉS JAHVÉTÓL LORÉNÁNAK

Szomorúan ültem a szobámban és dicséreteket hallgattam, amikor a Seregek Jahve így szólt hozzám.

Izrael hűtlen feleség,

A remény örökké uralkodik a csüggedés után is, én, Izrael Istened, azért jöttem, hogy elvegyem a szívedet, hogy az enyém mellett járj sivatagokon és ösvényeken keresztül, egy olyan úton, amely kéz a kézben jár, mocsarakon és hegyeken, erdőkön és dzsungeleken át, kihívást jelentve a viharos tengeren, miért mutatom meg neked szívem mélységeit, és megismered terveimet és titkaimat, mert bölcsességet adok neked, hogy tudd megkülönböztetni a jót a rossztól.

Én vagyok a Te házad, a Te támaszod, gyere hozzám Izrael, és én megadom neked a jutalmadat, ezen a csillagos éjszakán hallani akarom a hangodat, rezonáljon a sötét világegyetemben, amit neked teremtettem, mindent neked teremtettem, és egyesítem veled, hogy az így egyesült teremtésem eggyé válhasson jelenlétem előtt, hogy a teremtmények egyesült szívei, hívják hangomat, a szeretet hiánya miatt kietlen szíved belsejéből, lélegzet nélkül, és remélve, hogy az emberi és áruló szeretet morzsáihoz alkalmazkodva élhetsz.

Ébredj Izrael, rezonáljon az irántad érzett szeretetem a szívedben, töltsd meg a belsőd Velem, és így, ezzel az erővel egyesülj teljesen Velem, és egy apai és fiúi szívben egyesülve, szemléljünk egy új hajnalt, a tél és a sötétség után jöjjön a tavasz és a virágok virágzása, gyere Izrael hűtlen feleség, és köss velem szerelmi paktumot, az örökkévalóságtól fogva, és én, a te Istened megszabadítalak ellenségeidtől és elnyomóidtól, gyere, emeld fel a fejed és bízz bennem, a te Istenedben, én, a Seregek Jahve hívlak téged, Izrael, hogy járj mellettem, gyere és hallgasd meg a sásfárt, fenségesen galoppozva jön szeretett Fiam, és én látni akarlak téged, Izrael, finom vászonba öltözve a te szerelmednek.

Ébredj Izrael, és fuss gyorsan eléje, hallgasd a sufárt, közeledik a vég, a gonoszság és a rémület vége, amely a világot sújtja, és lásd egy új nemzedék kezdetét, amely megszabadul a gonoszságtól és az ellenség befolyásától.

Gyere Izrael és énekelj reményteli dallamokat, mert e nagy próba után a Nap fel fog kelni, hallgasd, ahogy Angyalaim és Szeráfjaim hangja egységben énekel, háborús dalokat, mert a jó és a rossz közötti háború a tetőfokán van, harcolj Izrael a felszabadulásodért, azt akarom látni, hogy felemelt fejjel harcolsz a Napba öltözött Asszonnyal, az igazság és a jóság diadaláért, ma Izrael hallgasd a trombitákat a Sionon, az Én Szent Hegyemen, amelyet minden nép, faj és nemzet az általam kiválasztott hegynek nyilvánított, hogy lássák az új Jeruzsálemet leszállni.

Népem, óh, Sémá Izrael, közel van a szabadulásod, ne ess el, ne győzd le magad, ne engedj a bűnnek, kelj fel, nagy erőmmel felemellek téged a bűn rothadásából és bűzéből, és teljes szívemből kérlek, hogy harcolj az üdvösségedért, az Ígéret Földjéért, az új Jeruzsálemért, lesz a jutalmad, hallgasd, ó Izrael, Istened és Megváltód kiáltását, Angyalaim és Arkangyalaim sufárjával együtt, énekeld együtt a citera és a dobok, a szeretet és a szabadulás dallamát, Izrael, megszabadítalak ellenségeidtől, ők a saját gonoszságuk csapdájába esnek.

Hallgasd, ó Izrael, a tenger hullámainak jövését és menését, amelyek Nekem, a te Istenednek éneklik az elnyomás és a gonoszság végét, hogy utat adjon a béke és a szeretet korszakának, tarts ki Izrael, ne tétovázz, küzdj és légy bátor, a mártírok vére, az Én ereimben fog folyni, és ennek az új Egyházamnak adja meg megújulásának erejét, a vér és a véres mártíromság által, az Én Izraelemnek, egy olyan Izraelnek, amely Fiam Golgotáját éli, mellettem, a ti Istenetek mellett, ti lesztek az új keresztények magva.

Hallgassatok rám, Istenetekre, és szerető Atyai karjaim árnyékában megvédelek benneteket a második haláltól, az nem lesz képes megérinteni elméteket és szíveteket, mert megszabadítalak tőle a Napba öltözött Asszony által, aki elvisz benneteket az Ígéret Földjére, sasszárnyakat adok nektek, végigrepülsz majd a világon, Fiam szavát hordozva, szenet teszek a szádra, és felkenlek az erőmmel, hogy megtisztítsd a bensődet, hogy hirdetni tudd szavamat, kelj fel Izrael, Istened hív téged, hogy menj a hadiösvényre, hogy harcolj Egyházam megújulásáért.

Oh, Shema Israel, Istened ma hív téged, hogy ragyogj a sötétségben, felejtsd el a múltadat, a szeretőidet és a bűneidet, kelj fel és ragyogj, hogy fényként emelkedj fel, amely megvilágítja a világot és a teremtést.

Ó Izrael Hűtlen feleség, ma szeretetpaktumot kötök veled, örökre, megpecsételtelek a bárány vérével a homlokodon, gyere Hozzám, Istenedhez Ó Izrael, és ünnepeld hamarosan a felszabadulásodat, hallgasd meg a szívedet az enyémmel egyesülve, és vigasztald magad, hogy megújult erővel menj a hadiösvényre, hogy harcolj Fiam, Jézus Krisztus eszményéért, az igazság szabaddá és szabaddá tesz, repülni fogsz, mint a sas, hogy meghódítsd a nemzeteket, értem, a te Istenedért.

Kelj fel, gyere hozzám, várom a válaszodat. Ó, Izrael, az én népem, arra hívlak, hogy harcolj az evangéliumért és az igazságért, mert én, a te Istened, atyáid Istene, a Seregek Istene, ma veled vagyok.

Én, Jahve

BKP: C. M. Vigano érsek, volt amerikai egyesült államokbeli nuncius, ún. exkommunikálásának tragikomédiája

 

Tisztelt egyesült államokbeli püspökök!

Amint ismeretes előttetek, Bergoglio tragikomédiát ad elő volt nunciusotok, Carlo Maria Vigano ún. exkommunikálásával. Bergoglio azt a benyomást kelti, mintha Krisztus egyházából zárná ki őt, amelyben azonban Bergoglio nincs is benne, ezért nem is zárhat ki onnan senkit. Ráadásul Vigano érsek soha nem volt Bergoglio szektájában, amelyből őt most Bergoglio abszurd módon kizárja. Az érsek mindig hű volt Krisztus egyházához, amelyből egy aposztatának nincs hatalma őt kizárni, annál kevésbé igazhitűségéért, amint azt most paradox módon Bergoglio műveli. Mindeközben az ún. kizárás fő oka az, hogy az igazhitű püspök, összhangban az egyház tanításával, nem ismeri el Bergogliot, a nyílt heretikust, pápának, mert valójában Bergoglio nem is az.

 

Ezt a videót megnézheted itt is: https://banner-of-christ.wistia.com/medias/bvi4hy9o3b
https://rumble.com/v552xg5-n.-exkommuniklsnak-tragikomdija.html
https://cos.tv/videos/play/53843907726577664
https://youtu.be/CTfzzwDz5Tw

Az álpápa gyakorlatilag mindenkit kizár a szektájából, aki hű Krisztushoz és az Ő tanításához. Komédiázva schizmával vádolja őket, amelyre soha nem kerülhet sor, mert Bergoglio nem pápa! Saját magát zárta ki Krisztus egyházából, amelynek tehát nem tagja, pláne nem a feje. Ez a Szentírás, a szentatyák és az egyház tanítóinak tanítása a heretikus pápára vonatkozóan. Bergoglion sokszoros exkommunikáció és anatéma van a hit alapigazságai elleni tényleges gaztettek miatt. Az, hogy Bergoglio teátrálisan egy hamis exkommunikációt ad ki a Krisztushoz és az Ő tanításához hű igazhitű érsekre vonatkozóan, főleg a ti számotokra, az egyesült államokbeli püspökök számára,elrettentő precedensül kell szolgáljon.

Bergoglio célja, hogy féljetek és félelemből fokozatosan hagyjátok likvidálni általuk saját magatokat és ezzel egyházmegyéiteket is. Ha elfogadjátok ezt a tragikomédiáját az igazhitű püspökök és érsekek ún. kizárására vonatkozóan, és minél inkább gyakoroljátok a hamis engedelmességet, eláruljátok ezzel Krisztust és az egyházat. Vigano érseknek – tőletek eltérően – nincs konkrét egyházmegyéje. Ha lenne, bizonyosan elszakadna a bergogliánus antiegyháztól egyházmegyéjével együtt, precedenst nyújtva ezzel az egész egyháznak. Nektek egyelőre még megvan erre az esélyetek. Ne hagyjátok magatokat a heretikus iránti hamis engedelmesség miatt megfosztatni a saját lelketek és a rátok bízott lelkek szabadulásának lehetőségétől, amit sajnos nemrég Strickland püspök már megtett. Vigano komédiaszámba menő és irreális exkommunikációja jelzés a számotokra, drága USA-beli püspökök, hogy tovább már nem lehet várni. Szakadjatok el az aposztatától, és fogadjátok el a Krisztushoz hű Vigano érseket az egyház legfőbb pásztorául!

A katolikus egyház az ún. Ferenc vezetése alatt, aki 2023. november 1-én bevezette a paradigmaváltás elvét és 2023. december 18-án érvényre juttatta a szodomita antievangéliumot, már nem katolikus egyház! Egyetlen püspök és pap sem tartozik engedelmességgel a nyílt heretikus Bergoglionak. Ő nyilvánosan odaszentelte magát a sátánnak, és nem Krisztus látható helytartója a földön!

Az Úr Krisztus ezt mondta: „Hirdessétek a megtérést a bűnök bocsánatára.“ (Lk 24,47) A szodómia legalizálásával a Fiducia supplicansban tagadva van a bűn létezése. Ebből következik, hogy már nincs szükség bűnbocsánatra. Ha azonban fölösleges a bűnbocsánat, akkor ami Megváltónk fölöslegesen halt meg a kereszten, és a kereszténységnek és a katolicizmusnak nincs semmi értelme az ún. Ferenc Szentatya uralma alatt. Éppen fordítva, akadályozza a lelkek üdvözülését.

Drága USA-beli püspökök! Ha nem teszitek meg az elszakadás lépését, Bergoglio uralma alatt maradtok, és ezzel ti és egész Amerika átok alatt maradtok, amelyet apostázisával levonzott. Ti kötelesek vagytok védelmezni nyájatokat, és a nemzetetekre áldást kérni és nem átkot! Amerika jövőjéről nem is annyira a közelgő választások döntenek majd, hanem az, hogy vajon ti elszakadtok-e az átoktól, vagy alatta maradtok! Isten ma elétekbe adja az életet vagy a halált. Válasszátok az életet! (Dt 30,15) Ha egy bátor püspök elszakad egyházmegyéjével együtt, megmentheti az átoktól és a katasztrófától Amerikát!

Hogyan szól most szívből hozzátok a volt nuncius?

„A személyem elleni vádakat megtisztelőnek tekintem… Elutasítom és elítélem Jorge Maria Bergoglio botrányait, tévedéseit és heréziseit, aki abszolút elnyomó hatalmat gyakorol… Egyetlen katolikus – aki érdemes erre a névre – sem lehet közösségben ezzel a „bergogliánus egyházzal“, mert ez abszolút diszkontinuitásban van és szembemegy a történelem összes pápájával és Krisztus egyházával…Közeleg az idő, amikor el kell számolnom Isten Fia előtt minden tettemmel; szándékomban áll kitartani a jó harcban és nem okozni csalódást a hitbeli bizonyságtételt illetően, amely mindenkitől elvárt, aki püspökként megajándékoztatott a papság teljességével és az apostolok utódainak rendeltetett. Buzdítok minden katolikust, hogy imádkozzanak azért, hogy az Úr az Ő egyháza segítségére siessen és bátorságot adjon azoknak, akik hitük miatt üldöztetést szenvednek.“

A hivők azt kérdezik, hogy mit tegyenek ebben a helyzetben? Lelki mobilizációra szólítunk minden amerikai katolikust! A családok imádkozzanak naponta az ún. szent órában 20,00-21,00 óra között. Imádkozhatják a rózsafüzért vagy más imádságokat azzal a céllal, hogy az amerikai egyház szakadjon el az átoktól, amelyet Bergoglio álpápa vont le, és igazhitű pápát fogadjon el.

 

+ Illés

A Bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód                + Timóteus

Püspök-titkárok

 

2024. 6. 25.

 

Letöltés: BKP: C. M. Vigano érsek, volt amerikai egyesült államokbeli nuncius, ún. exkommunikálásának tragikomédiája (2024. 6. 25.)