2021. április 6., kedd

Rajtaütés az SSPX mise közben: A hívek nem viselik el

 

A dublini Monkstownban található Szent János-templomot húsvéthétfő reggeli miséje alatt razziázta meg a rendőrség - számolt be John Stone atya a Twitter.com-on.

A templomot a Szent X. Piusz Papi Testvériség működteti. A rendőrség megpróbálta leállítani a misét, de a gyülekezet nem tűrte ezt, a szentmise folytatódott és rendben be is fejeződhetett.

https://gloria.tv/post/Z48sGudGBpY66Uvy1p2Xj1qmV

L'Osservatore Romano: Az áruló egyház szimpátiát érez az áruló iránt

 

A vatikáni L'Osservatore Romano nagycsütörtöki száma első három oldalán Iskarióti Júdást, Krisztus árulóját ünnepelte.Andrea Monda, a L'Osservatore főszerkesztője az első oldalon "Júdásról és az irgalmasság botrányáról" ír, kifejtve, hogy az evangélium "legtragikusabb és legfelkavaróbb" alakját akarta "tisztelni".A képen egy meztelen Krisztus látható, amint a halott Júdás fölé hajolva szolgál neki. A képet egy francia művész festette, akire nagy hatással volt Ferenc pápa, ahogy Júdást dicsérte.A L'Osservatore közölt a modernista Primo Mazzolari (+1959) atyától egy prédikációt, aki ellentmond az evangéliumnak, azt állítva, hogy Júdásnak "megbocsátottak".A katolikus hitre tért és fasiszta Giovanni Papini (+1956) egyik szövege azt állítja, hogy Júdásnak "jobb indítéka" kellett, hogy legyen Krisztus elárulására, mint csupán 30 ezüstpénz.Végül van egy szöveg Giuseppe Berto (+1978) olasz írótól, egy fasisztától, aki később anarchistának tartotta magát, aki azt találta ki, hogy Krisztus "köszönheti" dicsőségét Júdásnak.Az egyház számára fontos forrásokban Krisztus azt mondja Júdásról: "Az Emberfia elmegy, ahogy megírták róla az Írásban, de jaj annak, aki elárulja őt! Jobb lett volna neki, ha meg sem születik!” (Máté 26,24). A János 13,27 kifejti, hogy "belé költözött a Sátán", a János 17,12 pedig "a pusztulás fiának" nevezi őt.
https://gloria.tv/post/LysvgzFCxP4n4Xpg2MLv33UGC



Egy második Júdás-festmény is megjelent hamispróféta magán irodájában - számolt be a L'Osservatore Romano (április 1) egy olyan cikkben, amelyet jobb időkben áprilisi tréfának tartottak volna.

A bibliaellenes festmény) egy meztelen Krisztust ábrázol, aki a halott Júdás fölé hajol, hogy szolgáljon neki. A képet készítője, egy francia férfi adta Ferenc pápának, akit Ferenc pápa 2018-ban megjelent "Qando pregate dite Padre Nostro" (Amikor imádkozol, mondd a Miatyánkot) című, már feledésbe merült könyve ihletett.

Ebben Ferenc pápa félreértelmezi a franciaországi Vézelay apátsági templom képét, amelyen egy férfi - aki a bazilika honlapja szerint nem Krisztus - látható, amint elviszi Júdás testét. Ferenc pápa összetéveszti a férfit "Jézussal, a Jó Pásztorral, aki a vállán hordozza a halott Júdást, mint az utolsó elveszett bárányt".

A L'Osservatore Romano szerint Ferenc pápának már korábban is volt egy képe már az íróasztala mögött, így az új ábrázolás a második Júdás-kép az irodájában.

Mivel Ferenc pápa személy szerint kegyetlen és bosszúálló, ez árulkodó vonzalmat mutat nem a Jó Pásztor, hanem egy másik Krisztus árulója iránt.

https://gloria.tv/post/i6gdj8WNzE1D6FvG68FP1JmhJ



Képzelt riport...

 

Kérdező: Miért tartotta szükségesnek, hogy ez a beszélgetés létrejöjjön?
Válasz: Azért, mert nem úgy kérdeznek ahogy kellene, nem azt kérdezik amit kellene. A fontos dolgokat a szőnyeg alá söprik, elbagatellizálják, a lényegtelent kiemelik, felnagyítják.
Kérdező: Konkrétan mire gondol?
Válasz: A téma nagyon összetett és egymásba fonódó. A világ dolgaira és az Egyház dolgaira összpontosítanék.
Kérdező: Mi az összefüggés?
Válasz: A világban végbemenő változások annyira szembetűnőek, és annyira személyesek ,amennyiben érintik  mindenki életét. Az emberek a bőrükön érzik a nyugtalanságot,a zavarodottságot, a bizonytalanságot. A félelem bekúszott az otthonok, családok életébe. Az emberek manipulálhatók lettek. Nincsenek (csak keveseknek) önálló gondolataik. Sodródnak. A fő téma az egészség és a betegség . Már másról nem is hallunk.
Az egészségügy, a benne dolgozók mindennapos szereplők a hírekben. Mindig voltak súlyos, lélegeztetett betegek, mindig voltak, akik hirtelen halállal haltak meg (sajnos). Én benne dolgozom. Valamikor tabu volt a "halál statisztikáról", beszélni, most harsogva, szinte kérkedve közlik a médiák az embereknek.
Ugyanakkor nincs szó a nap mint nap elvégzett abortuszokról, a passzív és aktív eutanáziáról. Ez nem "halál statisztika"?
Kérdező: Milyen szerepe van az Egyháznak? Mi lenne a dolga az Egyháznak?
Válasz:  Az Egyház dolga a jelen nehéz időkben és mindenkor, a lélekmentés! Az Egyház Krisztus Teste!
Az Egyháznak most is, kutya kötelessége lenne a saját útját járnia, ami Krisztus útja! Az Egyháznak az volna a kötelessége, hogy a félelemmel és csüggedéssel terhes lelkekbe reményt ,szeretetet és örömöt vigyen. De most én kérdezem Öntől. Hogyan?
A bezárt templomok? Az online szentmisék közvetítése? Ez olyan, mint az éhes kutyának mutogatott konc, amit az ablakon keresztül mutogatnak neki. Az Oltáriszentségtől és a szentelményektől megfosztott hívek százezreinek nyögését, panaszát nem hallja meg az Egyház. Szét fog széledni a nyáj. Mert akiben nincs meg a Jézus iránti hűség és szeretet, az a világ felé fog fordulni.
Most érkeztünk el a világ és az Egyház összekapcsolódásának gondolatához.
Magyarország Mária Országa. A Szent Korona a mi ékességünk és büszkeségünk és védelmünk ! Ezt a két fontos dolgot sohasem veszítsük szemünk elől.
Milyen kormány országol ma Magyarország fölött? Egy 2/3-os többségű párt, amely koalícióban van egy Keresztény Demokrata tagsággal. Kérdezem: érezhető ez most a kormányzásban?
Hallatja szavát a kereszténységében?
Kiáll a keresztény hagyományok mellett?
Megszólítja az Egyházat és a híveket?
NEM!!!
Amikor csüggedt fejünket felemeljük, ne feledjük! Isten a világ és az Egyház Ura! Most Húsvét nyolcadában mindenkit biztatok.
Ne csüggedjetek! Ne fáradjatok bele az imádságba! Kapaszkodjatok mentőövetekbe a rózsafüzérbe, és tekintsetek bizalommal az Oltáriszentégre, mert az Úr itt van. Velünk van. Feltámadott!
Végül szeretném megosztani  Pio atya próféciáját Magyarországról.
Valamint Mindszenty bíboros Úr kérése szerint: " "Akaratom, hogy a magyar engesztelésnek szentély épüljön"
Építsük fel az Engesztelő Kápolnát!

Szűz Mária, Világ Győzelmes Királynője most mutasd meg hatalmadat!
"Akarom, hogy az engesztelő kápolnát felépítsék!"
„Amennyiben ezzel, és egyéb terveimmel ellenkeznek,
annyiban késni fog a béke és a kegyelem.”
(Jézus üzenete Natália nővéren keresztül)

“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenve­dés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberi­ségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őr­angyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes len­ne erősebben kérniük hathatós oltalmát orszá­gukra!"

Kérdező: Köszönöm a beszélgetést.