2014. január 21., kedd

Az ortodox egyház megállította az összecsapásokat

Kijevben az Ukrán Ortodox Egyház négy papja átmenetileg megállította az utcai agressziót, - beálltak a rohamrendőrök és a tüntetők tömegei közé imát mondani, ami olyan hatást gyakorolt a tömegre, hogy a rendőröket korábban baseball-ütőkkel és vasdorongokkal rohamozó tüntetők is meghátráltak. A tömeg egy darabig tanácstalanul állt a történtek előtt, a nyugatiak által pénzelt hivatásos agitátorok se mertek odáig süllyedni, hogy papokra támadjanak.
Mostanra 32 személyt vettek őrizetbe a kijevi hatóságok, közülük 22-en előzetes letartóztatásban maradnak, mert korábbi videofelvételek alátámasztják, hogy rendszeresen részt vettek a tömeges elégedetlenség szervezésében.
Borítékolható, hogy Kijevben tovább zajlanak az összecsapások - de az Ortodox Egyház papjainak kiállása példaértékű. Bármely más keresztény egyház képtelen lenne ilyen lélekjelenlétet tanúsítani, a nyugati kereszténység odáig süllyedt a másság és holokauszt kultuszában, hogy saját testi épségének féltése miatt fel sem merül, hogy a fővárosban kezdődő zavargások alkalmából közbeavatkozzanak. Pedig a fenti példa is mutatja: a hit ereje, Isten szolgájaként kiállás a maga csendes erejében is képes az agresszió útjába állni!
A nyugati keresztény egyházak példát kell vegyenek az ortodox papok cselekedetéről!

http://www.hidfo.net/2014/01/21/az-ortodox-egyhaz-megallitotta-az-osszecsapasokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése