2009. október 2., péntek

5. A Terror és a végidők
A radikális iszlám és a terror kombinációja a világot fenyegető új, nagy veszély. De milyen profetikus következményei lehetnek ennek az új fenyegetésnek?

1. Fogytán az idő

Több jel utal rá, hogy Jézus Krisztus eljövetele nagyon közel lehet. Miért?
Soha nem fordult még elő, hogy a bibliai próféták által a végidőkre előre jelzett eseményeket ilyen könnyen el lehetett volna képzelni, vagy azok ennyire egybevágtak volna a jelenkori történelemmel.

A Biblia arról beszél, hogy Isten - nem pedig az ember - lesz az, aki hirtelen vé get vet a nemzetek időszakának az armageddoni háború során, amikor Jézus visszatért, hogy ítéletet tartson a világ felett.

Képzeljük csak el, mivel járhat, ha egy tömegpusztító fegyvert - akár a legegyszerűbb piszkos bombát - egy amerikai vagy európai nagyvárosban robbantanak fel! Bár nem lehet kizárni, hogy egy ilyen katasztrofális esemény még az egyház elragadtatása előtt megrendíti a világot, ez sokkal inkább beleillik az elragadtatás utáni eseménysorba, amely a Tízek Csoportját, majd végül magát az Antikrisztust is a világhatalom élére juttatja.
Természetesen , Istennek van hatalma arra, hogy a végidők eseményeit késleltesse vagy akár meg is fordítsa. Meg tudná akadályozni, hogy a terroristák tömegpusztító fegyverekhez jussanak, és ezzel káoszba taszítsák a világot. Most azonban inkább úgy néznek ki a dolgok, hogy a végidők eseményei közelednek, bár senki nincs a földön, aki meg tudná mondani Jézus Krisztus eljövetelének napját vagy óráját.

"Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. De el fog jönni az Úr napja..." (2Péter 3,9-10)

2. Az országok a helyükre kerülnek, hogy megkezdjék az Izrael ellen régóta előre jelzett támadást.

Ezékiel könyve 38-39. fejezetei arról prófétálnak, hogy az utolsó időkben egy sok országból álló koalíció támad Izrael ellen, amelynek tagjai Oroszország kivételével ma mind iszlám nemzetek.
Az iszlám, és különösen a radikális iszlám terjedése, megdöbbentő érzékletességgel vetíti előre Ezékiel nagyszabású próféciáját.
(Ezékiel 38-39-ről még a későbbiekben lesz szó.)



3. A feltételek adottak, hogy a világ bármi árat
megadjon a békéért.
A világ ma jobban ki van téve az atomrobbantások vagy a vegyi, ill. bioló giai hadviselés okozta veszélyeknek, mint korábban bármikor. Pakisztán és India rendelkezik a bombával. Kína és Észak-Korea szintén. Irán lázasan dolgozik azon, hogy szintén csatlakozhasson ehhez a "klubhoz".
A kulcsfontosságú iszlám országokban jelentkező nyugtalanság könnyedén átcsaphat egy széleskörű dzsihád vagy más néven "szent háború" robbanásszerű meghirdetésébe.
Emellett a Közel-Kelet az egyetlen hely a földön, amely elegendő kőolajtartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy kielégítse az egyre növekvő energiaéhséget. Az olaj és a terror halálos kombinációja különösen sebezhetővé teszi a Nyugatot. Ebben a bizonytalanságban a világ sóvárog valamilyen megoldásra. Az emberek
világszerte békére és nyugalomra vágynak.

4. A globalizmus előbb-utóbb lehetővé teszi, hogy egyetlen ember a világ vezetőjének nyilváníttassa magát.
A globális terrorhullám elérte, hogy a világ összetartson. A Bibliában, Mózes első könyvében leírt özönvíz után az emberek egyetlen földrajzi térségben gyűltek össze, egy ember, Nimród uralma alatt, aki megígérte, hogy egekig érő tornyot épít nekik (1Mózes 10,8-10; 11,1-9). Az Istennel szembeni lázadás során az egész világ egyetlen közösséget alkotott. Isten letekintett, és összezavarta a föld színén élő emberek nyelvét.


A Sátán azóta újra és újra megpróbálta a világot egyetlen ember uralma alá vonni. A fáraók, Nabukodonozor, Nagy Sándor, a cézárok, Napóleon, Hitler és Sztálin egymás után jelentek meg és tűntek el.
A Biblia azt jövendöli, hogy a végidőkben a világ egyetlen gazdasági, kormányzati és vallási keretben egyesül újra, és ez a hatalom fenyegetően Isten felé emeli öklét. Az Istennel szembeni globális egységet az Antikrisztus fogja vezetni (Jelenések 13,3-18).
A világméretűvé vált terror egységbe kovácsolja a világot. A Biblia előrejelzése szerint az Antikrisztus kihasználja ezt a félelem keltette lehetőséget, és megszerzi a globális hálózatba rendeződött országok feletti ellenőrzést, ezzel pedig a világuralmat.


Eljön az igazi béke!

Isten úgy alakítja az eseményeket, hogy még a gonosz is az Ő prófétai programjának megvalósulását szolgálja. Aztán a megfelelő pillanatban összezúzza az Antikrisztus által felkínált hamis békét és elhozza azokat a súlyos ítéleteket, amelyek a nemzetek korának végét jelzik. Isten, és nem ember fogja elhozni a békét a földre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése