2009. október 2., péntek

8. Az új birodalom
Minden béke, még a legigazságtalanabb is jobb, mint akár a legigazságosabb háború.
(Cicero)

Egyfajta Európai Egyesült Államokat kell felépítenünk.
(Winston Churcill)

A XXI. század hajnalán történelmi léptékű geopolitikai forradalom megy végbe az atlanti térségben: Európa egységesítése. 21 nemzet fogott össze - miközben további jó egy tucat szerepel a várólistán -, hogy közös gazdaságot, kormányzást és kultúrát építsen ki. Európa már ma is sokkal integráltabb hely, mint bármikor a Római Birodalom óta.
(T. R. Reid: The United States of Europe)

Meg kell állapítanunk, hogy a világ ma veszélyesebb hely, mint bármikor a történelem során.

A rossz kezekbe kerülő atomfegyverek katasztrofális, apokaliptikus felfordulást okozhatnak. De itt van az egész világot érintő gazdasági összeomlás, ami a munkanélküliség növekedésével szintén fokozza a veszélyt. Az emberek akár a családjuk megélhetéséért is bűncselekményeket vállalhatnak el.

Amikor a világ a káosz szélére sodródik, egy erős vezető magára tudja irányítani a figyelmet egy mindenkinek megfelelő békeajánlattal.
"Ezután egy negyedik vadállatot láttam az éjszakai látomásban: ijesztő, rémületes és rendívül erős volt. Igen nagy vasfogai voltak; evett, rágott, és a maradékot összetaposta lábaival. Ez egészen más volt, mint az előző vadállatok, és tíz szarva volt...
A tíz szarv ezt jelenti: Ebben az országban tíz király uralkodik, majd még egy másik is következik utánuk; ez más lesz, mint az előzők, és három királyt fog leverni."

A Szentírás leírása a békeegyezményt megelőző világhelyzetről nem nagyon tér el attól, amit ma láthatunk.

Fent említett idézet, Dániel könyve 7,7 és 7,24 bemutat tíz szarvat egy fenevadon, amely az utolsó világhatalmat, a Római Birodalmat jelképezi végső és újjáéledt formájában. A tíz szarv tíz vezető, akik rendelkezni fognak azzal a gazdasági és politikai hatalommal, ami egy ekkora birodalom vezetéséhez szükséges.
Az utolsóként színre lépő vezető végül elég erős lesz ahhoz, hogy a tíz vezető közül hármat maga alá rendeljen, és uralmát a hajdani Római Birodalomhoz nagyon hasonló módon megszilárdítsa.
Dániel 2500 éves próféciája ma éppolyan érvényes, mint akkor, amikor leírta. A mai események megdöbbentő módon utalnak Dániel ősi előrejelzésének közeli megvalósulására.

A babiloni királynak, Nabukodonozornak volt egy álma, amelyet szintén Dániel magyaráz el:

Egy szobrot látott a király, arany fejjel, ezüst mellkassal és karokkal, bronz hassal, és derékkal, vas lábszárakkal, valamint részben vasból és részben agyagból álló lábfejekkel. Majd egy kő zuhant le anélkül, hogy valaki hozzányúlt volna és ledöntötte, összezúzta a szobrot.

Dániel el is mondja a királynak, mit jelent az álom:

"te vagy az aranyfej!" (Babilon)
"De utánad más királyság támad, alacsonyabb rendű a tiednél." (Méd-Perzsa birodalom) "Azután pedig egy harmadik királyság, rézből való, amely az egész földön uralkodik." (Görög birodalom)
"A negyedik királyság erős lesz, mint a vas. Mert ahogyan a vas összetör és szétzúz mindent, úgy fogja pörölyként összetörni és szétzúzni amazokat." (Római Birodalom)
"Azt is láttad, hogy a lábak és az ujjak részint cserépből, részint vasból vannak. Az a királyság ugyanis szétszakad, de marad benne valami a vas keménységéből, ahogyan láttad, hogy a vas keveredett az agyagcseréppel. Lábujjai részint vasból, részint cserépből voltak; eszerint a királyság részint erős, részint törékeny lesz. Vasat láttál agyagcseréppel keveredve. Azok ugyanis házasság révén keverednek, de nem egyesülnek egymással, ahogyan a vas sem egyesül a cseréppel." (Európai Unió)
"Ezeknek a királyoknak az idejében támaszt a menny Istene egy királyságot, amely nem semmisül meg soha, és a királyi uralom más népre nem száll át. Összetöri mindezeket a királyságokat, és véget vet nekik, maga pedig fennáll mindörökké. Ezért láttad, hogy a hegyről egy kő zuhant le anélkül, hogy valaki hozzányúlt volna és összetörte a vasat, a rezet, a cserepet, az ezüstöt és az aranyat."
(Dániel 2, 38-45)

Úgy tűnik, hogy a Római Birodalom, amely 1600 éven keresztül nem létezett , most a szemünk előtt kezd újra összeállni.

Az Európában az elmúlt 50 év során kialakult helyzet megdöbbentő hasonlóságokat mutat mindazzal, amit a Biblia az utolsó időkre előre jelez. Az alapvető kormányzati és gazdasági elemek már a helyükön vannak ahhoz, hogy az Európai Unióban színre lépjen egy tíz vezetőből álló kormányzó csoport vagy bizottság, és magához ragadja a hatalmat. Következő lépésként közülük kiemelkedik egy ember, aki teljhatalmat szerez az unióban és megszerzi a világ feletti uralmat is. Ez az ember lesz az Antikrisztus, aki vezetni fogja majd a Római Birodalom végső formáját, és végeredményben az egész világot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése