2009. október 2., péntek

16. Armageddon
Jézus földre történő visszajövetele előtt kitör a harmadik világháború, amelynek végső csatáját a nemzetek hadseregei a tágas megiddói völgyben (Armageddon) vívják meg.


"Okuljatok a fügefa példáján: amikor már zsendül az ága, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár. Így ti is, amikor mindezt látjátok, vegyétek észre, hogy közel van ő, az ajtó előtt." (Máté 24,32-33)
Ha az ószövetségi prófétákra és az Armageddonra utaló jelekre nézek, kénytelen vagyok arra gondolni, hogy vajon nem a mi nemzedékünk-e az, amelyik meglátja ezeknek a bekövetkeztét? Nem tudom, hogy önök közül foglalkozott-e valaki mostanában ezekkel a próféciákkal, de higgyék el, éppen olyan időről szólnak, mint amilyenben élünk.
(Ronald Reagen elnök - 1983)

Semmi kétség afelől, hogy a globális események a történelem utolsó háborújához, a nagy Armageddonhoz készítik elő az utat!
(Billy Graham: Till Armageddon)


Vajon MIKOR fog bekövetkezni ez a háború? Ezékiel 38,8 annyit mond: "Egy idő múlva..."
Annyi biztos, hogy ilyen összecsapás a múltban nem volt. A Bibliában találunk támpontokat, amik segítségünkre lehetnek. Egyik ilyen információ az, hogy a támadásra olyan időszakban kerül sor, amikor Izrael már visszatérhetett ősei földjére, ahol a zsidók biztonságban és nyugalomban élnek. (Most Izrael nagy része már visszatért, de még szó sincs nyugalomról.)


Egyetlen olyan időszak van a jövőben, amely világosan beleillik Ezékiel leírásába, és ez a Dánielnél szereplő isteni menetrend hetvenedik hetének az első fele. Miután az Úr elragadja az Ő egyházát, ekkor fogja Izrael aláírni azt a békeszerződést, amit a Tízek Csoportjának a vezetője fogalmaz meg. Ekkor következik be Izrael életében az a nyugalom, amire mindig is vágyott, ekkor fog az ország békében és nyugalomban élni.

MIÉRT?
Ezékiel könyve erre is megadja a választ, a 38. fejezet 9-12. verseiben. A cél újabb területek megszerzése (38,8), zsákmányszerzés (38,12), Izrael népének elpusztítása (38,11.16), valamint konfrontáció az Izraellel szerződés alapján szövetségben álló Antikrisztussal vagy nyugati hatalommal (Dániel 9,27).

HOGYAN?
Vegyük még egyszer sorra, milyen előfeltételek szükségesek ahhoz, hogy ez a pusztítás elkezdődjön.

    * Izrael egybegyűjtése (folyamatban, 1948-ban megalakult az állam).
    * "Izrael hegyeinek" Izrael tulajdonában kell állniuk (1967-től ez így van, kivéve a Templomhegy egészében)
    * Izraelnek békében kell élnie (ez a feltétel még hiányzik, fent bővebben)
    * Oroszország elveszett dicsőségét keresi (lsd. Oroszország, ill. Oroszország és Irán c. fülek
    * Növekszik az Izrael elleni gyűlölet (lsd. Kapcsolódó hírek, vagy TV híradó...)
    * Irán kulcsfontosságú szereplővé válik (lsd. Oroszország és Irán)
    * Törökország iszlám szomszédaival szövetkezik (könnyen elképzelhető, hogy ez hamarosan bekövetkezik, minthogy az EU-tól egyre "távolabb" kerül)
    * Szaúd-Arábia a Nyugattal szövetkezik


A tapasztalatok - és a mostani hírek (2008. november 24. körüliek) - alapján lehetséges, hogy izraeli vezetők mérlegelik egy megelőző csapás lehetőségét (lsd. a Kapcsolódó híreket). Elképzelhető, hogy Izrael úgy dönt, amennyiben ő biztosan megsemmisül, minden ellenségét magával rántja a sírba.

Mégis, Góg és Magóg háborúja más lesz, mint eddig bármelyik katonai összecsapás. Ezékiel világossá teszi azt, hogy Isten közvetlenül hadba lép Izrael oldalán ellenségei ellen.

"De majd azon a napon, amelyen megérkezik Góg Izrael földjére - így szól az én Uram, az Úr -, haragra lobbanok. Felindulásomban, heves haragomban így beszélek: Azon a napon nagy földrengés lesz Izrael földjén. Megrettennek tőlem a tenger halai, az ég madarai, a mező vadai... és minden ember a föld színén. Leomlanak a hegyek, lezuhannak a sziklák, és földre dőlnek a várfalak." (38,18-20)


A háború "forgatókönyve
Először egy új világkormány fog létrejönni az Antikrisztus vezetésével. Itt szeretném megemlíteni, hogy az Antikrisztust nem úgy kell elképzelni, mint egy ördögöt, gonosz mosollyal és vasvillával, hanem mint egy nagyon szimpatikus, jó vezetői képességekkel rendelkező embert. Csakis így tud félrevezetni szinte egy teljes földgolyónyi népet. A TV és az Internet lehetővé teszi, hogy mindenhol megjelenjen, ezek mellett a Sátán emberfeletti képességekkel is felruházza, így valóban óriási lesz a hatalma és a befolyása.

Ez az új diktátor azonban Istent káromolja és megveti, így gyűlölni fogja azokat is, akik a nagy csapássorozatok közben/után keresni kezdik az Urat.

A világ egyre elégedetlenebb lesz ezzel a vezetéssel, aki békét és jólétet ígér, ám uralmát csapások sorozata kíséri. A diktátor a kezébe letett rendkívüli hatalom ellenére képtelen lesz ellenőrzése alatt tartani a helyzetet. Így a világ jelentős része fellázad ellene, és hadseregeiket a Közel-Keletre küldik, hogy megvívjanak az Antikrisztussal.

Kezdetben Oroszország és más északi országok indulnak meg, majd délről is csatlakozik egy afrikai hadsereg. Dániel 11,40 így írja le az eseményt: "A vég idején összecsap vele a déli király. Az északi király forgószélként tör rá harci kocsikkal, lovasokkal és sok hajóval..."
Miközben a világdiktátor látszólag uralmat vesz a helyzet felett, arról kap hírt, hogy keletről újabb, 200 milliós hadsereg érkezik (Dániel 11,44; Jelenések 9,16).

Ekkor kezdődik a történelem legnagyobb csatája. Jelenések 16,13-14 bemutatja, hogy itt már démoni befolyásról van szó, ez a Sátán csatája lesz.
Ahogy a Szentlélek a hívőket Krisztusnak és az Atyának az imádására ösztönzi, úgy fogja a hamis próféta az embereket a fenevad (mint uraknak ura) és a hamis próféta imádatára vezetni.
Bár a hadseregek úgy gondolják, hogy a világhatalom megszerzése miatt gyűlnek össze, valójában a Sátán toborozza őket egybe, mivel igyekszik felkészülni Jézus Krisztus második eljövetelére.

A földrengés epicentruma Izraelben lesz, de a lökéshullámokat az egész világon érezni fogják. Ez a csapás közvetlenül Izrael ellenségeit sújtja majd, ám hatását az egész emberiség érezni fogja (elképzelhető, hogy nem fizikailag, de a nagy pusztítást látva rettegést hoz a távolabb élőkre).

"Eljön ez, és megtörténik - így szól az én Uram, az Úr -, ez az a nap, amelyről beszéltem." (Ezékiel 39,8)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése