2009. október 2., péntek

15. Csapások
Több milliárd ember veszíti életét a történelem legsúlyosabb katasztrófasorozatában

Hurrikánok, cunamik és földrengések
Az egyre nagyobb számban előforduló természeti katasztrófákat tanulmányozva nem merül-e fel a kérdés sokakban, hogy: "közel az idő"?

2004. decemberében Ázsiát példátlan méretű szökőár sújtotta.

2005. augusztusában a Katrina hurrikán söpört végig az Egyesült Államok öböltérségén.




2005. októberében 7,6-os erősségű (1906-os San Franciscoival megegyező intenzitású) földrengés sújtotta Pakisztánt.





Jézus előre jelezte, hogy korunkat a természetben jelentkező megrázkódtatások és rettenetes járványok kísérik majd (Máté 24,7; Lukács 21,11). Ezek a jelek a szülési fájdalmakhoz hasonlóan folyamatosan erősödnek és sűrűsödnek.
Most még egy-egy csapás után eltelik egy bizonyos idő (egyre rövidebb), míg jön a következő. Mindenesetre a mai helyzet rémisztő előképe annak, ami a végidők során a földre vár, amikor a csapások megsokasodnak és világméretűvé válnak.

Járványok
Új járványokra figyelhettünk fel az elmúlt években, amikor a híradót hallgattuk. Egymás után bukkant fel az Ebola, a nyugat-nílusi vírus, a Lyme-kór, a kergemarhakór, a SARS, és a madárinfluenza.

A National Geographic cikke szerint a következő nagy világjárvány a H5N1 jelű vírustörzsből alakulhat ki, amennyiben a kórokozó képessé válik arra, hogy gyorsan átterjedjen emberről emberre. Egy ilyen világméretű járvány áldozatainak a száma a visszafogott becslések szerinti 7,4 milliótól egészen az apokaliptikusan hangzó 180 és 360 millió közötti értékig terjedhet!
Nem állíthatjuk biztosan, hogy Jézus pont a ma pusztító betegségekről és járványokról prófétált. Annyit azonban bátran elmondhatunk, hogy a globalizmus, a felgyorsult közlekedési módok és a sűrűn lakott nagyvárosok utat készítettek egy ilyen - világon végigsöprő - csapás számára.

Éhínség

Az éhínséget és a kóros alultáplátságot több tényező okozza: a túlnépesedés, az elhibázott nemzeti politika vagy az intézményi kudarcok, ill. a háborúk. Korunkban az egyik nyilvánvaló ok, hogy bizonyos térségek túlnépesedtek, és túlzsúfoltakká váltak.
1900 és 2000 között a világ népessége 1,6 milliárdról 6,1 milliárd főre nőtt. 2006-ben a becslések szerint 6,6 milliárd ember élt a földön.

A világ élelmiszerválsága a 70-es évek gazdasági nehézsége idején gyorsan súlyosbodott, majd a 80-as években ez a krízis több millió embert az éhhalál küszöbére sodort. A harmadik világ energiaproblémái szintén hozzájárultak ennek a helyzetnek a kialakulásához. A magas olajár korlátozta a petróleum alapú műtrágya használatát, mivel ezek a talajjavító szerek a fejletlen országok többsége számára megfizethetetlenekké váltak. A szárazságok, viharok, áradások és a klímaváltozások szintén világszerte pusztították a mezőgazdasági termelést.

További súlyos problémát okoz az ellátásbeli nehézségekbe ütközés. Ahogy súloyosbodnak a természeti csapások, a pogárháborúk és a terrorakciók, úgy válnak egyre korlátozottabbá az éhínség leküzdésére létrehozott nemzetközi intézményrendszer lehetőségei.


PRÓFÉCIÁK A NAGY NYOMORÚSÁGRÓL

Jézus azt mondja: "Mert akkor nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a világ kezdete óta mind ezideig és nem lesz soha. És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok" (Máté 24,21-22).
Dániel így fogalmaz: "nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig" (12,1).
A Jelenések könyvében megtaláljuk mindazokat az ítéleteket, amik még várhatóak a közeljövőben. Ezeket hét pecsét, hét trombita és hét pohár jelképezi. A nagy nyomorúság során az ítéletek egymást követően érik a földet, és borzalmas csapást okoznak minden ember számára.

A horror hét pecsétje (Jelenések 6-8. fejezet)

Az első pecsét egy sátáni világkormányt mutat be, amely majd uralkodik a földön (Jelenések könyve 13. fejezet). A második pecsét egy háborúról szól, a harmadik a háborúk és katasztrófák nyomán fellépő éhínséget mutatja be, a negyedik a halált ábrázolja, mivel a háborúkban, éhínségben, járványokban és természeti csapásokban elpusztul a föld népességének egynegyed része.
Az ötödik pecsét egy világméretű üldöztetést ír le, mikor Jézus Krisztus követőit megölik.
A hatodik pecsét az eljövendő környezeti katasztrófákról szól, amikor csillagok hullanak le az égről, a csapássorozat következtében a nap elfeketedik, a hold vörössé válik, emellett nagy földrengések lesznek mindenfelé.

A hetedik pecsét felnyitásával hét trombita kerül elő, mely a pusztulás hét trombitája.
Az első trombita felhangzása után a föld egyharmada tűzben elpusztul. Ezt okozhatja közvetlenül Isten is, de kiválthatja egy atomkatasztrófa, vagy ha a Föld Nap körüli pályája megváltozik.

A második trombitaszó után az óceánok, tengerek harmada elszennyeződik, a rajtuk lévő hajók harmada elpusztul. A harmadik trombitaszóban az édesvizek kerülnek sorra, ezek harmada szennyeződik el.
A negyedik trombitaszóra a nap, hold, csillagok harmadrésze nem világít.
Az ötödik trombitaszó egy démoni inváziót fog eredményezni, akik mindazokat az embereket gyötörni fogják, akiken nincs az Isten pecsétje. Nem ölhetik meg őket, de kínozzák 5 hónapon keresztül (skorpiómaráshoz hasonló kínokat kell átélniük).
A hatodik trombitaszóra előjön egy 200 milliós hadsereg, mely megöli az emberiség egyharmadát.
A hetedik trombitaszó Isten uralmát jelenti be.

A harag hét poharának kiöntése

Első pohár: rosszindulatú fekélyek mindazokon, akik az Antikrisztust szolgálják (és nem Istent).
Második pohár: a tengerek vérré válnak, itt már minden élőlény elpusztul, ami most ott él.
Harmadik pohár: az édesvizek is vérré válnak, így ihatatlanok lesznek.
A negyedik pohár tartalma a napra kerül, így rendkívüli, perzselő hőség fogja gyötörni az emberiséget (de az emberek káromolják majd Istent, és nem térnek meg).
Az ötödik pohár tartalma az Antikrisztus birodalmára ömlik, ahol sötétség, kínok és fekélyek kínozzák majd az ott élőket.
A hatodik pohár az Eufráteszre ömlik, ami ettől kiszárad, így előkészíti az utat az armageddoni csatához.
A hetedik pohár megrázza az egész földet, szigetek, hegyek tűnnek el, földrészek válnak felismerhetetlenné, talentum nagyságú jegek esnek (1 talentum = 43,65 kg), az emberek pedig továbbra is Istent káromolják.

(A csapások súlyosabb része már az elragadtatás után fog bekövetkezni, így van lehetőség ezek elkerülésére. Ha valaki rendezi a kapcsolatát Jézussal, már nem kell félnie semmitől, egy gazdagabb, boldogabb, félelmek nélküli élet boldog tulajdonosa lesz.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése