Nevelésügyi kongregáció
(Congregatio de Institutione Catholica)


Komoly felelős poszt! Elképesztő hatalommal jár ugyanis a jezsuita iskolai oktatási hálózat kulcsfontosságú a rendszerben! Magát a jezsuita rendet is a kommunikációért az információs hatalomért hozták létre!

Exprefektusa : Prof. Zenon Grocholewski bíboros tanügyminiszteri hatáskörrel....

Ratzinger bizalmasa volt és élvezte az új pápa bizalmát is, sőt ő volt az egyik tanácsadója 2015-ös haláláig!

⦁ ...ami viszont a világ valamennyi katolikus tanintézményére kiterjed, azaz 1600 egyetemre! A teljes világszám valahol 3200 intézmény körül van! 1966.-ban Rómában, a jezsuiták vezette Gergely Egyetemen folytatta posztgraduális tanulmányait, ahol a kánonjogi fakultásra iratkozott be. Két év múlva elnyerte a licenciátusi majd újabb két év múlva a doktori fokozatot majd a professzorit is.

⦁ Ő dolgozta ki az 1983. január 25-én hivatalosan kihirdetett új Egyházi Törvénykönyvet!
⦁ Jelenleg a földön minden katolikus intézményben az ő jóváhagyott téziseit lehet tanulni bármiről is legyen szó,történelemről hitoktatásról filozófia pszihológia irodalom..lényegében ő felel a világ tananyagiért!

⦁ Jogi szaktekintélyként harmadik diplomáját abból szerezte! 2001-ben II János Pál pápa nevezte ki! Tagja volt a Hittani, a Szentségek és a Püspökök Kongregációjának is.

⦁ A jelenlegi jezsuita rend egyik legbefolyásosabb döntéshozója volt a kongregáció tagja akik megválasztják pl. a Generálist!

Az ő halálával is lezárult egy nagy korszak a vatikánon belül
de a hivatal nem maradhat üresen és mint a a legfontosabb posztok egyike természetesen a jezsuita berkekben került kiosztásra. Ennek a posztnak kulcsszerepe van a jezsuita globális stratégiában. Vagyis kizárólag jezsuita ülhet a székbe. Egy ekkora elődhöz felnőni gyakorlatilag lehetetlen de a jezsuitáknál a szaktudás az első.

Az új prefektus: Giuseppe Versaldi

Versaldi 1943-ban Villarboitben született Vercelli tartományban, Piemonte régióban, és 1967. június 29-én papnak szentelték. 1972-ben Rómába küldték pszichológia, majd kánonjog tanulmányozásra a Pápai Gergely Egyetemre, ahol pszichológiából és kánonjogból is doktorált.

A dagon kultusz tagja.

Az új prefektusra kemény idők jönnek nagyon nehéz lesz megugrania a lécet. Nagyon komoly kapcsolatai lehetnek a jezsuita körökben ha ő kapta meg ezt az állást! Szerény személyem szerint alkalmatlan a posztra de majd elválik mit alkot. Minden esetre mint az egyik legnagyobb pszihológiai szaktekintély a Vatikánon belül az oktatási reformban biztos lesz szerepe ha más már nem is tanácsadói.


https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-5/