Keleti egyházak kongregációja

(Congregatio pro Ecclesiis Orientalibus)


⦁ Nagy hatáskörrel és hatalommal rendelkező kongregáció. Talán a legnagyobb Bíborosi hatalom e kongregációt uralni!
⦁ Vezetője a világ keleti felén élő egyházi dolgok egyik irányítója!
⦁ Legfőbb feladata keleti kommunikáció fent tartása. Kizárólagos hatalma van az alábbi területek felett!:
⦁ Egyiptom,
⦁ Sínai-félsziget,
⦁ Eritrea és Észak-
⦁ Etiópia, Dél-
⦁ Albánia,
⦁ Bulgária,
⦁ Ciprus,
⦁ Görögország,
⦁ Irán,
⦁ Irak,
⦁ Libanon,
⦁ Palesztina,
⦁ Szíria,
⦁ Jordánia,
⦁ Törökország
⦁ Afganisztán

2007 óta Prefektus:

Leonardo Sandri Bíboros

Ő az egyik top top kirakatember a Vatikánban hatalma megkérdőjelezhetetlen az egyik legbefolyásosabb bíboros jelenleg a konklávéban. A felsorolt országokban minden ami a kereszténység körül forog bármilyen értelemben főképp filozófiai vallási vonalon abban az ő keze már nagyon régen benne van. Minden az ő tudtával és beleegyezésével történik!

Sandri Buenos Airesben Argentínában született 1943. nov. 8-án.Szülei Trentinói olaszok akik kivándoroltak. Filozófiát és teológiát tanult Buenos Airesi keresztény szemináriumon, majd a Jezsuita pápai Katolikus Egyetemen szerezte meg a teológiai diplomáját. 1967. december 2-án szentelték pappá.

Az 1970-ben továbbküldték Rómába a Jezsuita elit vezette pápai gregoriánus egyetemre, ahol kánonjogi doktorátust szerzett és 1971-ben belépett a Pápai Egyházi Akadémiába, amely pápai diplomatákat oktat. Gyakorlatilag a legmagasabb szintű hírszerzési ügynökké képezték.

1974-től megkezdi ügynöki munkáját Madagaszkáron Comore szigeteken Mauritiuson és az indiai óceáni térségben mint pápai küldött és diplomata.

1989-ig komoly hálózatot épít az egyház részére majd visszarendelik a vatikánba és kinevezik a központi titkárság élére titkárnak.

1997-ben Angelo Sodano az egyik legnagyobb főkutya kinevezi címzetes érsekké majd később püspökké.

Ekkor mondja el jelszavát : Fidelityhez örökké hűséggel.

1997-től 2000-es évek legelejéig vatikáni követként Venezuelába megy tárgyalásokat intézni,gyakorlatilag megteszik Venezuela főpapjává,majd 3 év hírszerzés és hálózatépítés után és a hírhedt szabadkőműves paradicsomba Mexicóba vezénylik egy évre ugyanilyen céllal.

Hazatérése után a Vatikánon belül megkapja a 3. legnagyobb rangot az Államtitkárság vezetője lesz.

2007-ben Ratzinger kinevezi Bíborosnak és ekkora már a konklávé sorain belül is nagyon nagy népszerűségnek örvend és komoly befolyásra tesz szert.

2005-ben megkapja az olasz állami nagy lovagkeresztet!

A 2008-as Izreli tárgyalásokat ő vezeti a helyi cionista különítmény és a Vatikán között a keresztények kivándorlása és asszimilációja volt a fő téma.

2014 re kidolgozza és elfogadtatja hogy az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában ne róják meg és ítéljék el a papsági posztot betöltőket ha mégis házasodnak illetve lemondanak a cölibátusról!

Minden létező pápai bizottságnak a tagja hol ügynöki múltja miatt hol kapcsolatai miatt és van jogi hatásköre is.

Angolul, franciául, németül, olaszul és spanyolul beszél.

A jelenlegi rendszerben olyan hatalommal bír a papság soraiból hogy a jelenlegi Ferenc pápa mellett az ő nevét vésték legtöbben a papírra és Angelo Scoláét! Kis híján pápa lett de Ő nem Vállalta visszalépett! Ha nagyon akarta volna megkaphatta volna a címet! " Végig ő volt hátrányban" - mondta ezt akkor mikor elmondta neki az egyik sajtós hogy tudomásuk szerint a 2. lett Ferenc pápa mögött a konklávés szavazáson!

Argentín akár csak barátja Ferenc pápa is. Nagyon régóta ismerik egymást,bár vannak akik ezt komolyan megkérdőjelezik és azt mondják hogy kizárólag a hatalomban maradás érdekében paktált le a jezsuitákkal,miután például őrültnek nevezte ferikét 2015-ben!

A lényegen ezek a dolgok azonban nem változtatnak hiába kritizálta meg a rendszert a pápát is elmozdíthatatlan. Jelenleg is a Bíborosok egyik vezetőjeként hatalmas a befolyása akkora hogy még az amerikai elnök se tudja bezárni előtte az ajtót ha ő azt mondja jön!

Ő marad az egyik örök kérdés a Vatikánon belül hogy pontosan kit is szolgál melyik oldalra húz igazából. A Vatikán csúcsügynöke marad halaláig ez biztos és minden komoly találkozót a keleti oldalról is a saját körzetében ő szervez meg és bonyolít le. Bármi történjen a felsorolt országokban egy biztos neki köze van volt lesz a dolgokhoz.


https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-2/