2020. május 12., kedd

A Vatikán hierarchiája és szerkezete 10. : A Tanácsok

 

A vatikáni struktúrában a státuszok nagyon fontosak és a vezető bíborosokat támogató és velük dolgozó érsekek és püspökök teamjei adják azt a bázist a tanácsokkal amire épülhet a klérusi elit.

 

Kisebb jelentőségű poszt betölteni egy tanács vezetését mint egy kongregációét! A tanácsok általában valamelyik kongregáció függelékeként vagy előszobájaként működnek. Érdekes módon ugyan úgy vezetnek tanácsokat bíborosok is mint érsekek vagy püspökök! Sőt van olyan érsek akinek a bíborosokét is meghaladó hatásköre van!

Érdemes végigolvasni kiderül miért!

________________________________________________________________________

Világiak Pápai Tanácsa (Pontificium Consilium pro Laicis)

.
Az Apostolicam actuositatem zsinati határozat értelmében hozta létre VI. Pál 1967-ben, hogy a világi hívek apostolkodásának ügye szervezetileg is megjelenjen a Kúriában.
Illetékességi körébe tartozik a katolikus egyesületek és nemzetközi szervezeteik tevékenysége, valamint az ifjúsági pasztoráció, így a II. János Pál által életre hívott ifjúsági világnapok szervezése is.

⦁ Az egyik legellentmondásosabb tanács. Többször is Pápai közbenjárásra volt szükség a liberális nézetek és szokások beemelése miatt az egyházban. A tanácsnak több összetűzése is volt korábban a Vatikáni bankrendszerben!

Mivel a vatikáni tisztségek betöltői általában vagy konzervatívak vagy ultrakonzervatívak voltak igy ez a tanács mely a világi dolgokkal foglalkozott mindig is egy igen érdekes színfoltként volt jelen,ami annyit tesz hogy intrikus támadó néha sértő vagy bomlasztó elemként is megnyílvánult. Sokan mind amai napig úgy tartják hogy ez egy Jezsuita felforgató csoport valójában.

A vezetője e csoportnak már 1995 óta! Ugyanaz. 2007-ig titkárként majd Prefektusként.

Dr. Stanisław Rylko Lengyel Bíboros

⦁ Rylko a (jezsuita) Pápai Gregorian Egyetemen ,szerzett doktorátust a társadalomtudományokban.
⦁ A 90'es években a Szent Péter Bazilika Titkára is volt!
⦁ Tagja Pápai tanácsnak

Feladatköre:

⦁ Laikus egyesületek szorgalmazása és támogatása
⦁ Egyházi és világi feladatok a világi struktúrák az evangélium szellemével való átitatására
⦁ A különböző nemzetiségű laikusok tevékenységének koordinálása
⦁ Nemzetközi laikus egyesületek alapítása
⦁ Szabályzatok jóváhagyása és elismerése
⦁ A "Laikusok ma" folyóirat kiadása
⦁ Információs és dokumentációs szolgálat

Abszolút Luciferánus és az egyiptomi kultúra egyik nagy híve és ismerője. Hatalmas tudása van a világi folyamatokról a szociológia a pszihológia egyik legmagasabb rangú prefektusa a Vatikánnak . A jezsuita vezetés számára ez a csoport mindig is egyfajta szócső volt keresztény pasztorizáció nyíltabbá tételére és reformjaira. A keresztény dogmák lazítása és újraértelmezése az utóbbi 15 évben többször történt meg pro-és -kontra mint elötte 50 év alatt.

Természetesen Rylko a finishben Ferencre szavazott előtte viszont Sandri bíborost támogatta mint a keleti kongregáció fejét.

https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-10-a-tanacsok-1/

Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa
(Pontificium Consilium ad unitatem Christianorum fovendam)

Egyike volt a II. Vatikáni Zsinatot előkészítő szervezeteknek, amit XXIII. János azzal a céllal hozott létre 1960-ban, hogy elősegítse a többi keresztény felekezet részvételét a Zsinaton.

A Szentszék "külkapcsolatai" szempontjából stratégiai fontosságú tanács feladata az Unitatis redintegratio zsinati határozatban foglaltak megvalósítása, az ökumenizmus kérdéseinek tanulmányozása, valamint a kapcsolattartás és az együttműködés a nem katolikus egyházakkal és egyházi közösségekkel.
Lényeges, hogy ide kapcsolódik egy szervezetileg önálló bizottság, amely a zsidósággal fenntartott vallási kapcsolatokért felelős.

Jelenlegi prefektus 2010 óta,: Dr. Kurt Koch svájci Bíboros

⦁ Kurt Koch jelenleg a Pápai Tanácsának is a prefektusa ami egyben a Belügyminiszter tisztség is!

⦁ Ő a hierarchia 3 embere a Vatikánban a Pápa és a Camerlengo után!

⦁ A Teológia doktora

 

Feladata:
⦁ Kezdeményezések az ökumenikus szektorban

⦁ A II. Vatikányi Zsinat határozatainak átültetése a gyakorlatba

⦁ Folyóiratok kiadása: "Dokumentationsdienst" - "Service d´ ìnformation" - "Information Service"

⦁ A rendelet értelmében Unitatis Redintegratio , hogy a Tanács a elősegítése a párbeszédet és az együttműködés t más egyházak és keresztény világ között.

________________________________________________________________________

A Koch dinasztia alapvetően egy okkultista család. Soraikban mind a mai napig erősen jelen van a keleti misztérium.

Kurt bíborosról 3 dolgot érdemes tudni. Természetesen kőkemény elsővonalas luciferánus és a Colonna család embere. A keleti patriarchák nagy ismerője és barátja. Példaképe szent Ágoston. A vatikánban hatalmas tisztelet övezi hatalma nagyon szilárd. Homoszexuális.
Egyes állítások szerint ő is egyike a vatikánon belül az áldozati kultuszokat tápláló körnek. Tagja a Bohém erdőnek is bár ezt szerintem soha nem fogják megerősíteni.


Egy szó mint 100 ez az ember az a fajta pap aki abszolút nem egy emberbarát!

https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-10-a-tanacsok-2/

Tömegkommunikáció Pápai Tanácsa
(Pontificium Consilium de Communicationibus Socialibus)


A XII. Piusz óta fokozatosan kialakuló hivatal illetékessége eredetileg a filmművészetre, majd a rádióra és a televízióra terjedt ki, mára viszont a sajtó minden ágát magában foglalja. Célja ezen területeken a keresztény szellemiség képviselete, a médiában dolgozó világi hívők támogatása és képzése.

E tanács feje tagja a Katolikus nevelés kongregációjának is!
A már sokat emlegetett kommunikáció és média fontossága nagy erővel összpontosul ebben a tanácsban! A tanács vezetője komoly hatalommal bír a világsajtó felett illetve a vatikáni kommunikáció fő stratégáinak egyike.

A neve Claudio Maria Celli érsek.

Hozzáértők szerint szintén a 30-ak tagja,vagyis hiába nem számít ismert vatikáni arcnak a háttérben a hatalma megkérdőjelezhetetlen!

Szintén jezsuita bár ezt semmilyen módon nem tudom megerősíteni és a kapott értesüléseim szerint nem az viszont a felettesei mind azok.

Minden esetre Ferenc pápa nagy támogatója volt és a jelenlegi médiamegjelenéseket és kommunikációs stratégiákat figyelembe véve Federico Lombardi Jezsuita bíboros egyik jobb kezeként szemmel látható az uj világrendi irányultsága.

https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-10-a-tanacsok-3/

Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa
(Pontificium Consilium pro Dialogo inter Religiones)

A VI. Pál által létrehozott dikasztérium kapcsolatot tart mindazokkal, akik valamilyen nem keresztény valláshoz tartoznak (kivéve a zsidóságot). A Nostra aetate zsinati nyilatkozat szellemében törekszik a többi vallással közös emberi és vallási értékek előmozdítására.
Kiemelkedő szerepe van a Szentszék és az iszlám országok kapcsolatában.

Idáig a bíboros kongregáció vezetők között már bemutattunk 3 igazi kémet ügynököt akik nagy múltra tekintenek vissza a kapcsolat és hálózatépítésben.

Nos aki most jön az a vatikáni jezsuita háló egyik feje a papi klérusban.

A párbeszéd egyike azon tanácsoknak melyeknek nagy szerepe van a vatikáni jezsuita stratégiában.
Emiatt vezetése is nagyon kiváltságos és bizalmi poszt.
Hatalmi ereje nincsen sok viszont a külkapcsolati tőke kézbentartása miatt komoly támogatást és véleményformálást és nem utolsó sorban információs erőket tud mozgósítani.

Jelenlegi vezető: Dr.Jean-Louis Tauran Bíboros (Camerlengo)

A jezsuita Pápai Gergely Egyetemen Rómában , licentiates fokozatot ért el filozófia és a teológia szakon. Aztán doktorált a Katolikus (Jezsuita)Egyetemen Toulouse-ban, Szakterülete kánonjog. Az egyik legnagyobb szaktekintély e területen a vatikán falain belül!

1975 óta szolgálja a vatikáni diplomáciát, 1990 óta dolgozott az államtitkárságon. 2007 óta a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsának elnöke.

A Vatikáni körökben nagy tisztelet övezi!

2003-2007-ig ő vezette és felügyelte a vatikáni könyvtárat!

Vannak akik az 5 legbefolyásosabb vatikáni háttéremberek közt tartották számon már a 2000-es években is,de ez 2014 végén tényleg be is bizonyosodott,hiszen Ferenc pápa Camerlengová tette!!!!

A Neptun kultusz követője !
(kérem az olvasót nézze meg melyik család fenhatósága alá tartozik a kultusz és akkor megláthatja hogy kinek is az embere melyik nemesi családé)

A kinevezést életpálya díjként kell felfogni az ő esetében hiszen hajlott kora miatt már biztos hogy nem sokáig tudja majd ellátni feladatait.

https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-10-a-tanacsok-4/

Igazságosság és Béke Pápai Tanácsa
(Pontificium Consilium de Iustitia et Pace)

A Gaudium et spes zsinati rendelkezés nyomán
VI. Pál 1967-ben hozta létre az egyház társadalmi tanításának intézményes képviselete végett.

Feladata a társadalmi és a nemzetközi igazságosság, valamint a béke és az emberi jogok kérdéseinek vizsgálata, a vonatkozó egyházi tanítás kifejtése.

Fontos szerepet játszik a Szentszék és a nemzetközi szervezetek kapcsolataiban.
1968 óta szervezi a béke világnapját, amikoris a pápa külön üzenetben fejti ki gondolatait a béke aktuális kérdéseiről.

Nem számít jelentős posztnak. A háttérben viszont komoly ideológiai kapocsként működik! Befolyással nem bír a világi dolgokra adminisztratv utazó munka.. Általában béke konferenciákat szerveznek és a világbékével kapcsolatos adminisztratív munkákat viszik.
A világbékét itt az új világrenden tessék érteni!

Jelenlegi Prefektus:
Peter Kodwo Appiah Turkson
Ghánai sátánista Bíboros

1997-től ő volt a Ghánai Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és a Ghánai Katolikus Egyetem kancellárja 2003 után. II. János Pál pápa Turksont (elsőként Ghána polgárai közül) 2003. október 21-én nevezte ki bíborossá.

Bíborosi minőségében vett részt a 2005-ös pápaválasztó konklávén.

XVI. Benedek pápa 2009. október 24-én nevezte ki a Igazság és Béke Pápai Tanácsának elnökévé.

A Római Kúria tagjaként Turkson még 6 másik, az egyház életében fontos szerepet játszó római testület tagja.

2010. október 10-e óta tagja a Hittani Kongregációnak.

A 2013-as pápaválasztás során a világsajtó a legesélyesebb pápajelöltek között említette.

Ismertető jele hogy a legtöbbször talán ő visel magán fejjel lefele fordított keresztet a vatikánban!

Első vonalas sátánista.

Mivel van néhány bíboros így ő is a kötelező fekák egyike a konklávéban. Ténylegesen hatalma igazából gyér inkább egyfajta kuturális kommunikációs utazós szervezős reklámfigura,viszont arra kiváló!https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-10-a-tanacsok-5/

Törvényértelmező Tanács
(Pontificium Consilium de Legum Textibus)

Az új Egyházi Törvénykönyv kiadását követően 1984-ben létesítette II. János Pál pápa. Illetékessége kiterjed a latin és a keleti kódex normáin túl az összes egyetemes törvény szövegének értelmezésére. Emellett előzetes normakontrollt gyakorol a többi dikasztérium jogszabályai, illetve a részleges törvények és általános határozatok tekintetében, hogy azok ne legyenek ellentétesek a magasabb szintű és az egyetemes jogszabályokkal.

A tanács és azon belül az elnök hatalma nagy! Tulajdonképpen jogalkotási tanács!

Jelenlegi elnök 2007 óta:
Prof.Dr. Francesco Coccopalmerio Bíboros

⦁ A jezsuita Pápai Gergely Egyetemen Doktorált kánonjogból és diplomázott erkölcsteológiából!

1981-től a Pápai Gergely egyetem kánonjogi professora! - Tagja Hittani kongregációnak is.

A kánonjog és jog egyik legnagyobb tudora a vatikánban. Sok új generációs papnak érseknek már ő volt a tanára mentora illetve az ő előirányzott kánonjogi tételeit is tanítja és tanítják már most is éltében a legmagasabb színtü képzéseken minden egyetemen.

Ő az egyike azoknak akik a vatikáni új világrendi kánonjogi tételeket írják! Jelenleg!!

A csóka akkora ász a saját terepén hogy a klérusban mind végig tudva levő volt, hogy amikor a konklávé összeült választani akkor a klérus egészén belül a konzervatív racionalista vonal az olaszok között őt támogatta első helyen!! De mivel el volt döntve hogy nem lehet olasz pápa csak is dél amerikai így nem választhattak csak is Argentínt vagy Brazilt!

CSAK EMIATT NEM Ő MOST A PÁPA!!!!

Az összes ősi olasz pápai család egyik legfőbb embere.

https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-10-a-tanacsok-6/

Pápai Családtanács (Pontificium Consilium pro Familia)

Az 1981-ben megalapított hivatal a családpasztoráció vatikáni letéteményese. Tanulmányozza a családokat érintő különböző kihívásokat és jelenségeket, képviseli az élet védelmére, a házasságra és a családra, valamint a bioetikai kérdésekre vonatkozó egyházi tanítást és álláspontot.

XVI. Benedek pápa 2012. június 26-án nevezte ki a jelenleg is székfoglaló prfektust. Ez a tanács nem számít nagy befolyásúnak se bizalmi posztnak. Ennek megfelelően egy abszolult liberalista gondolkodású embert nevezett ki. A lajikusok tanácsában is tag és az egyház reformációjának a híve. Mivel család tervező szakember igya jelenlegi családmodellek kialakításához illetve a fiatalok világképnek a megítélésben kulcsszerepe van.

Jelenlegi vezető: Vincenzo Paglia, Érsek

A jezsuita Pápai Lateráni Egyetemenen szerezte fokozatait,teológiából és filozófiából!

Ő az egyik alapítója a Sant'Egidio Közösségnek mely leginkább a laikusok mozgalmának nevezhető a Vatikánon belül! 2000-ben II. János Pál nevezte ki püspökké.

Feladata: Családi pasztoráció ,utazó kumunikációs és családtervezési szakember. Kapcsolattartás más nemzetek vezetőivel elnökökkel oktatási és nevelési szakemberekkel. Konferenciák szervezése világszerte!

⦁ Családteológia
⦁ Családkatekézis
⦁ Család- és házassági lelkiség
⦁ A családi-és gyermekjogok elősegítése és védelme

A Chigi család egyik embere!

Sokan zsidó ellenesnek tartják és nagytőke pártinak.
A melegjogok egyik legfőbb támogatója a kléruson belül.
Jó kapcsolat fűzi a nagy kazár zsidó banki családokhoz,bár vannak akik ezt csak ultraliberális nézeteinek tudják be.

A Vatikán falain belül ő se az a faarcú vaskalapos tróger sokkal inkább vidám humoros embernek szeretik és ismerik.

Lehet hogy ő az udvari bolond (csak vicc) de minden esetre érdekes figura a hatalom felső részében.

https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-10-a-tanacsok-7/

Betegek pasztorációjának tanácsa
(Pontificium Consilium pro Valetudinis Administris)

és Vándorlók és Útonlevők Pápai Tanácsa
(Pontificium Consilium de Spirituali Migrantium atque Itinerantium Cura)

 

Ez két külön tanács két külön vezető alatt viszont gyökerében ugyan oda vezetnek a hálózat legtetején,a nemzetigazgatásba a hírszerző és ügynökhálózatba!

A pasztorációs tanács vezetése elég jelentős poszt a maga nemében. Legfőképpen információs hatalommal bír a világ egészségügyeivel kapcsolatban. A Vatikáni egészségügyi politikai kérdésekben dönt.
_______________________________________________________________________

Jelenlegi Prefektus 2009-óta :
Zygmunt Zimowski
Lengyel Érsek


Tanult a Lublini egyetemen Dogmatika teológiát

Doktorált a (jezsuita) Leopold - Franzens Egyetemen Innsbruck-ban Dogmatikus teológiából!
5 nyelvet beszél
A szentek kongregációjának tagja
Elnöke a pápai egészségügyi tanácsnak!

Feladata: Kapcsolattartás és elemzés a különböző egészségügyekben tevékenykedő katolikus csoportokkal és szervezetekkel,Pl Máltai szeretet szolgálat vagy Vöröskereszt!

Totálisan luciferánus az Ishtar kultusz követője (képen kék ruhában a hold istennővel a ruháján)
_______________________________________________________________________

Az utazó tanács élére természetesen olyan ember kellett aki nagy múltra tekint vissza az ügynöki vonalon.

⦁ Különösebb hatalommal nem járó poszt. Alapvetően kapcsolattartó utazásokkal teli szerep! Nagy hangsúlyt fektet a helyi kisebbségek térítésére.

Összekötő és kommunikátorként az információáramlást biztosítja a Vatikán és az olyan országok között mint amilyenek Magyarország is.

A roma stratégia kiemelt project volt az 1980-2000-ig terjedő időszakban mára azonban egyértelműen a migrációs folyamatok háttérmunkásaiként tevékenykednek.
________________________________________________________________________

Jelenleg tanács vezetője: Antonio Maria Vegliò Bíboros (vatikáni diplomata)

⦁ Nagyon jó kapcsolati rendszereket ápol a közel kelettel, Libanon szíria kuvait irak, illetve afrikai országok képviselőivel, mint,Guinea Senegal Mali. Gyakorlatilag egy közel-keleti vatikáni megbízott és ügynök. A Gateani család egyik emberének tartják de a Borromeo dinasztiához is nagyon közel állhat. Egész életében a közel keleten szolgált mint kém. Azokban az időkben mikor forró volt a talaj,olyan helyken mint, Kuwait-Libanon-Észak afrika- és hasonló területek ő mindig valahogy ott volt a háttérben. Emiatt természetesen mikor a szolgálati idő lejárt meg is kapta a békés "nyuggeréletet" és a hatalmat.
Szektorai: Úton levők
⦁ Menekültek és országon belül üldözöttek
⦁ Külföldön tanulók
⦁ Turisták, zarándokok, zarándokhelyek
⦁ Tengerészek Civil légiközlekedés
⦁ Nomádok: sintik és romák Cirkuszosok és látványosok
⦁ Utcai apostolátus

https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-vatikan-hierarchiaja-es-szerkezete-10-a-tanacsok-8/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése