2010. december 21., kedd

Márton által Dejtéről 2010. december 15-én

A Segítő Királynő jelenései Szlovákiában
Dechtice egy kis falu, amely Trnava (Nagyszombat) városától körülbelül 18 kilométerre található. Egyik oldalról egy barátságtalan atomerőmű, másik oldalról pedig egy gyönyörű völgy határolja, melyet a Kis-Kárpátok övez. A falu felett nem messze egy kicsi templom közelében - amely Szlovákiában egyedülálló építészeti értéket képvisel - egy fiatal fenyőfákkal borított domb húzódik, melyeket Dechtice lakói ültettek. Ez az erdő a Boricky nevet viseli (Boritschki jelentése: kicsi fenyő). Az erdő és a szőlőhegy közötti ösvényen végigsétálva, az erdőbe érve, magunk mögött hagyva a falu látványát, egy csipkebokrokkal övezett üde zöld ösvény tárul szemünk elé. Tavasszal, amikor kivirágzanak a csipkebokrok, egy rózsákkal borított utat képeznek, amely egészen a domb tetejéig húzódik. Ezek a fehér és rózsaszínű rózsák, melyek ősszel piros csipkebogyókká válnak, a rózsafüzér szemeire emlékeztetnek és a fiatal fenyőkkel együtt egy természeti szentélyt alkotnak, melyeknek széleit Jézus szenvedését ábrázoló reliefek díszítik. Amikor az arra járó a keresztút utolsó stációjához ér, egy gyönyörű kereszt látványa fogadja, mely a fenyők csúcsán is túlnyúlik. A korpusz igazi mestermű. A keresztet Dechtice lakói állították 1950-ben, hálából Istennek a háború éveiben nyújtott segítségért. Ennél a keresztnél jelent meg az, aki Szűz Máriaként, SEGÍTŐ KIRÁLYNŐként mutatkozott be. Ez a domb, miként azt Mária a gyermekeknek elárulta, a Fia keresztútjára emlékeztette őt, a fent említett kis templom pedig Betlehemre.
A domb másik oldalán egy kis kutat találunk, melynek vizét Szűz Mária megáldotta. A kút mellett, a falu irányába nem messze egy fűvel borított domb húzódik, melyet Svätodusnica-nak neveznek (Svätodusnica pontos fordítása: a Szentlélek dombja). Még a legidősebb lakók sem emlékeznek azonban a név eredetére. Történészek szerint egy bencés kolostor állhatott itt. A domb tetején egy "béke" feliratú üvegkoporsóban Jézus szobra található. A hely és a két faágból álló, madzaggal összekötött kereszt egyszerűsége, a csodálatos kilátás a völgyre, méltó helyszínné tették a Svätodusnica dombot a szerény és szépség SEGÍTŐ KIRÁLYNŐ megjelenésének.

A gyerekeim!
     Azért jöttem, anyai áldás és öröm a szívemben, hogy Isten szeretete jön a világra. Nyissátok ki a szíveteket, és hogy Jézus hogyan született az életemben, ezért legyen született meg. Hogyan tudok hozni erre a világra, így is hozhat a világnak. És ahogy pásztorok, hogy hirdessék az öröm, a születési, és hirdessék, hogy végig az egyszerű és tiszta szeretet a szívetekben. Ez a világnak szüksége van a fény a remény és a szeretet, és ez Jézus, az én Fiam.
     Immerses ha a szeretet Jézus és a szívem.
továbbiak elérhetőek: andre.egerblog.info alatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése