2010. december 21., kedd

Ki mozgatja a szálakat?
Annak a veszélye áll fenn, hogy csupán bábok leszünk, mani­puláltak és irányítottak? Ha igen, ki által? A jövőnk meg van írva, a sorsunk megpecsételve? Vagy van kivezető út?A válaszok ezekre a kérdésekre felfedettek egy idős ember, János számára, közel 2000 évvel ezelőtt. Rettenetes vadállatok, egy hétfejű sárkány, négy rejtélyes lovas, és más teremtmények - mind angyali, mind démoni - vetélkedtek, hogy bekerüljenek János látomásába. Ez a látomás a Biblia grand fináléjában. a Jelenések könyvében, vagy más néven Apokalipszisben található.
A könyv egyik főszereplője egy ember, aki hatalomra emel­kedik, hogy egy globális kormányt vezessen. János egy szörnyű vadállatnak ábrázolja őt, a Biblia egy másik könyvében pedig az Antikrisztusnak" hívja. A Biblia azt is elmondja, hogy uralkodása hamarosan elkezdődik, hét évig tart, és a kataklizmikus armaged­doni csatával ér majd véget.
A megmentőként érkező Antikrisztus először olyan intézke­déseket hoz majd, amelyeket világszerte zseniális áttörésekként fognak üdvözölni a világbéke és a gazdasági stabilitás terén; de uralkodásának utolsó három és fél évében kormánya minden idők legelnyomóbb diktatórikus rezsimévé válik. Ahogyan a fenevad", János leírása szerint, irányítani és manipulálni fogja a világot, lehe­tetlenül eltúlzottnak tűnt-egészen mostanáig.
A Jelenések könyvének tizenharmadik fejezetében, János két vadállatot lát. Az első az Antikrisztust jelképezi, a másik egy hamis prófétát - az Antikrisztus fő segédjét -, aki megtéveszti a világot, egy képmást készít az Antikrisztusnak, és életre kelti a képmást:
Megadatott neki, (a hamis prófétának) hogy lelket leheljen a fenevad képmásába, hogy megszólaljon a fenevad képmása, és akik nem imádják a fenevad képmását, azokat mind megölesse. És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdago­kat és szegényeket, szabadokat és szolgákat, jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve, vagy nevének száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme. számítsa ki a Fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ö száma pedig hatszázhatvanhat" (Jelenések könyve 13,15-18).
Életet" vagy lelket" adni egy képmásba - valószínűleg vala­milyen számítógépes robot - ma már nem idegen fogalom a mesterséges intelligencia területén elért fejlődést tekintve. De mi a helyzet e szakasz utolsó részével? Hogyan tudna az Antikrisz­tus világszerte minden kereskedelmet hatalmában tartani ezen a ,fenevad bélyegén keresztül, ami valahogyan kapcsolatban áll a 666-os számmal? A modern technológiának köszönhetően, kész­pénz nélküli kereskedelem nemhogy megvalósítható, hanem roha­mos léptekkel válik normává. Tudna-e az elektromos kereskedelem azon gazdasági rendszerré fejlődni, amit megjövendöltek ebben a hátborzongató szakaszban? - Igen!
Az elektromos kereskedelem teljes elfogadásának egyik fő akadálya a jelenlegi biztonság hiánya. Intézmények számítógépes hálózatait feltörik, és az emberek ki vannak téve személyazonos­sági lopásnak, lopott hitelkártyák és hitelkártya információn keresz­tül. Egy végső váltás a digitális kereskedelemre csak akkor lesz lehetséges, amikor egy üzembiztos személyazonosság-igazolási rendszert tökéletesítenek ki, hatásosan megfigyelve és irányítva mind azokat, akik működtetik, mind azokat, akiket kiszolgál az új számítógépesített világ. A világ legélesebb elméi közül több ezren dolgoznak most e cél felé.
Az egyik legígéretesebb technológia már egy ideje létezik: smart-kártyaként ismeretes. Úgy néz ki, mint egy hitelkártya, de a műanyag külsőn belül egy szilikon szív dobog - egy számítógépes csip, ami hatalmas mennyiségű személyes információt tárolhat, digitális pénzzel együtt.
De a smart-kártyák ki vannak téve annak a veszélynek, hogy ellopják őket vagy elvesznek. A logikus megoldás erre, és más személy-azonosítási problémákra az, hogy elvesszük a kártyát, és egyszerűen hozzácsatoljuk a szilikon adathordozó-csipet a tulajdonosához. Milyen biztosabb úton lehet ezt elérni, mint hogy beültetjük ezt a rizsszem nagyságú biocsipet a bőr alá, és lehet-e alkalmasabb helyre, mint a kézbe vagy homlokba?
Biocsipeket már beültettek háziállatokba - állítólagos orvosi vagy keresési célokkal - és legalább két emberbe. Egy angol egyetemi professzor beültettetett több csipet a bőre alá, hogy elvégezhessen olyan feladatokat, mint elektronikusan bezárt ajtók kinyitása, számítógépének bekapcsolása, vagy a villany felkap­csolása, mikor belép a szobába. Egy egyesült államokbeli sebész ugyanezt tette. A népszerű biocsipnek, amit háziállatok keresésére használnak, már kifejlesztették egy változatát emberi szövetre. Lehet-e ez, vagy valami hasonló a fenevad bélyegének előfutára? Minden bizonnyal úgy tűnik.
És mi van a 666-os számmal? Úgy tűnik, hogy annak valami köze lesz ahhoz, ahogy az embereknek egy egyedi, több számj­egyből álló számot osztanak ki, egy személyazonosítási szám, vagy PIN-száni félét.
Teljesen átállni a nehézkes készpénzről a hatékony elektro­mos pénzre bizonyosan megkönnyítené életünket, az által, hogy pénzügyi tranzakciók gyorsabban, kényelmesebben és biztonsá­gosabban történnének. Azonban az életünket irányítottabbá tenné, hasonlóan a bokakövetőhöz, amit házi őrizet alatt levő elítélt bűnö­zőknek kell viselni. A tartózkodási helyünk mindig ismert lenne. Ami a magánéletünket illeti - szinte a nullával lenne egyenlő. Minden egyes vásárlásunk, minden egyes hely, ahol jártunk, minden egyes TV-program, amit néztünk vagy Web-oldal, amit böngésztünk, minden egyes telefonhívásunk nyomon követhető lehetne, és rög­zíthető egy központi adatbázisba.
És van még egy bökkenő. A Biblia szerint az elkövetkező egy­séges világrendszer mögötti hajtóerő a leggonoszabb lény, amit a világ valaha is ismert. Az ördög, szintén ismeretes, mint Sátán, többé nem lesz megelégedve azzal, hogy a színfalak mögött működjön - a fenevad (Antikrisztus) testet ölt az ördögben. Az ördög célja midig az volt, hogy az emberek őt imádják Isten hely­ett. Az Antikrisztus uralkodásának utolsó felében, a szörnyűséges három és fél évben, amit a Biblia nagy nyomorúság"-ként ír te, minden akadályt elmozdít az útból, hogy elérje ezt.
A Jelenések könyve elmondja, hogy a fenevad bélyegének elfo­gadása nem teljességében pénzügyi döntés lesz. Ezzel az ember elfogadja a fenevadat, és mindazt, amit képvisel. Azt is megtudjuk, mi fog történni azokkal, akik a fenevadat imádják, és önkéntesen viselik a bélyegét: Ha valaki imádja a fenevadat és annak képmá­sát, és felveszi annak a bélyegét a homlokára vagy a kezére, az is inni fog az Isten haragjának borából" (Jelenések könyve 14,9-10).
Habár a fenevad dühöng a világ színpadán néhány rövid esztendeig, ő és az ő követői lesznek a végső vesztesek. Az Anti­krisztus hétéves uralkodásának végén Jézus Krisztus visszatér a Menny seregeivel, hogy teljesen rendet tegyen, és azok, akik szeretik és követik Őt, dicsőséges és örök győztesekként fognak kikerülni a nagy nyomorúságból.
Te is egy biztos nyertes lehetsz azáltal, hogy elfogadod Jézust, mint Megváltódat. Kétezer évvel ezelőtt, amikor a földet járta, Jézus odaadta az életét, hogy te megtapasztalhassad a szerete­tét, és megkaphasd mindazokat a csodálatos ajándékokat, amiket számodra tartogat ebben az életben, és élhess örökre az elkövet­kezőben. Hogy mindezt megkapjad, csak annyit kell tenned, hogy őszintén elmondasz egy ehhez hasonló rövid imát:
Jézus, kérlek, gyere be a szívembe és az életembe! Sajnálom azokat a dolgokat, amiket rosszul tettem, és kérem a megbocsátá­sodat. Elfogadlak Téged, és az ajándékodat, ami örök élet; és meg­kérlek arra, hogy tölts fel a szereteteddel és békéddel! Ámen.
Ez ennyire egyszerű. Fogadd el Jézust ma, és Ő soha nem fog elhagyni téged. Veled lesz az eljövendő zavaros idők alatt, és azon túl is! Jézus elvágja a szálakat.
További információért kérünk, írj az alábbi címre:
www.thefamilyeurope.org info@thefamilyeurope.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése