2013. május 1., szerda

Eucharisztiáról

Az Eucharisztiában (Oltáriszentségben) Anyaszentegyházunk hite szerint egyértelmű, hogy Jézus valóságosan jelen van – az Ő ígéretének megfelelően. Ez a jelenlét időnként csodákkal igazolódik, de általában és jellemzően hit kérdése, mivel egyes teljesen egyedi esetektől eltekintve érzékszerveinkkel csak az ostyát és a bort láthatjuk és ízlelhetjük. Mégis hitünk alapja, hogy Jézus Krisztus – a pap átváltoztató szavait követően – valóságosan megjelenik, bele lényegül az anyagba.
   Mivel hitünk alapja, hogy Jézus Krisztus jelen van az Oltáriszentségben, ezért – különösen az utóbbi évszázadokban – kialakult az a szokás, hogy elidőzzünk a templom csendjében a Tabernákulum előtt és beszélgessünk imádságunkban az Oltáriszentségben ott tartózkodó Megváltónkkal.
   Az utóbbi években a közbiztonság romlására történő hivatkozással templomaink jellemzően be vannak zárva napközben és éjszaka, ezért nem lehet ezen időszakokban meglátogatnunk Jézus Krisztust a templom csendjében rövidebb-hosszabb beszélgetésre. Ennek a hiánynak valamilyen szintű pótlását kívánjuk adni azzal, hogy az internet adta lehetőségeket kihasználva a számítógépes képernyőn meg tudjuk jeleníteni a kitett Oltáriszentséget. Ezt kínálja a bejelentkezés az alábbi linkre!
   De mielőtt kattintana, gondolja át, hogy ha teljes képernyőn akarja szemlélni, akkor az F11-et kell megnyomnia, majd az otthon végzett szentségimádás után újból nyomja meg az F11-et és akkor visszalép a gép a normál használatra.

Folyamatos szentségimádás online (St. Martin of Tours Catholic Church, Lousville, Kentucky, US): 
http://74.142.49.38:8000/view/viewer_index.shtml?id=81334

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése