2010. december 20., hétfő

Adventi készület 1. hét

"Tervezzünk, gondolkodjunk, imádkozzunk, hogy az advent folyamán az Úr Jézust teljesen tudjuk beengedni az életünk árnyoldalaiba is..." (fr. Böjte Mihály ofm) Folyt. cikkek,írások rovatban.
Elérkezett a megállás ideje. Szakítsatok időt, hogy előítéletek nélkül, jóindulattal tekintsetek egymás arcába…

hogy segédkezet nyújtsatok a szükségben szenvedőknek.
Szakítsatok időt az imára, hogy beszéljetek Istennek

önmagatokról, hogy megtapasztaljátok áldó kezének édes jóságát.” (fr. Böjte Mihály ofm)
Dátum
Olvasd el!
Imádság
Készület
ADVENT
1.VASÁRNAPJA
Iz 2,1-5 Rajta, menjünk fel az Úr hegyére! "Legyetek éberek, mert nem tudjátok, mikor érkezik az Úr!" Elkészítjük adventi koszorúnkat, méltó helyre tesszük, imádkozunk.
11.29. hétfő Iz 4,2-6 Az Úr dicsősége lesz nekik a tető és a sátor Átgondolom: Hogyan várom Jézus Krisztust? Ki nekem Ő? Elkészítem az adventi tennivalók listáját, időbeosztásomat.
11.30. kedd
Szent András apostol
Iz 11, 1-10
Az Úr lelke nyugszik rajta
Napközben is elolvasom a napi szentírási részt. Rendet teszek a környezetemben.
12.01.szerda Iz 25,6-10a Itt van az Úr, benne reménykedtünk. Mi az akadálya az Istennel való bensőséges kapcsolatomnak? Kitűzöm a szentgyónásom időpontját.
12.02 csütörtök Iz 26,1-6 Az Úr örökké megmaradó szikla Visszaemlékszem arra, amikor az Úr szikla volt számomra. Törekszem Istenem jelenlétében maradni.
12.03. péntek
Xavéri Szt. Ferenc
Iz 29,17-24 Azon a napon a vakok szemei látni fognak         Imádkozom a haldoklókért és a hitükért üldözést szenvedőkért. Észreveszem a környezetemben a rászorulókat, igyekszem segíteni.
12.04. szombat Iz 30,18-26 Az Úr megkönyörül azon, akit szeret Imádkozom azokért, akik eltávolodtak Jézustól. Apró meglepetéssel megkeresem azt, akinek senki sem ad ajándékot.
A Margit krt-i ferences testvérek és munkatársaik jóvoltából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése