2010. december 20., hétfő

1/4 ÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELŐTT

"Ahhoz, hogy nekem tessél, nem kell nagy tudásúnak lenned, megelégszem azzal, ha nagyon szeretsz! Szólj tehát egészen egyszerűen hozzám, úgy, ahogyan legközelebbi barátoddal beszélgetnél.

VALAKI ÜGYÉBEN SZERETNÉL KÉRNI TŐLEM VALAMIT?

Nevezd a nevén az illetőt, s mondd, mit tegyek érte. Kérj sokat - ne szerénykedj!

Beszélj egyszerűen és őszintén előttem a szegényekről; azokról, akiket vigasztalni akarsz; a betegekről, akiket szenvedni látsz; az eltévelyedettekről, akiket a helyes úton szeretnél tudni! Szólj előttem mindegyikért legalább egy szót.

ÉS NEKED MAGADNAK NINCS SZÜKSÉGED VALAMILYEN KEGYELEMRE?

Készíts egy listát mindenről, amit szeretnél, gyere és olvasd fel itt a jelenlétemben.

Valld meg őszintén, ha esetleg büszke, öntelt, állhatatlan vagy... és kérjed, hogy jöjjek segítségedre, amikor fáradozol, hogy megszabadulj ezektől a tulajdonságaidtól. Ne szégyelld magad! Sok megigazult és szent van az égben, akiknek ugyanezek voltak a hibáik. Ők azonban alázatosan kértek engem... és ezután fokozatosan úrrá lettek hibáikon.

És ne restelld olyasmihez kérni a segítségemet, mint egészség, munkaköri vagy tanulmányi siker. Mindezt megadhatom és meg is adom neked mindaddig, amíg hasznodra vannak, és nem veszélyeztetik üdvösségedet. Kérj tőlem bátran ilyesmiket is! Mire van éppen ma szükséged? Mit tehetek érted? Ha tudnád, milyen nagyon szeretnék segíteni neked! VAN VALAMI AKTUÁLIS TERVED? Beszélj nekem róla! Mi foglalkoztat, milyen gondolataid vannak? Mit tehetek a kedvedért testvéreid, családod, munkatársaid, vezetőid érdekében? Te mit szeretnél tenni értük?

És a kettőnk kapcsolata? Él benned a vágy az én dicsőítésemre? Biztos vannak olyan barátaid és ismerőseid, akik nem ismernek engem. Szeretnél-e értük is tenni valamit? Mondd, mi kelti fel ma különösen a figyelmedet? Mi az, ami után nagyon-nagyon áhítozol? Milyen eszközeid vannak kívánságod teljesítéséhez?

Panaszold el, ha kudarcok érnek, s én majd megnevezem sikertelenséged okát. Nem akarsz a magad számára megnyerni engem?

Én ura vagyok a szíveknek, és szelíden terelgetem őket a nekem tetsző útra anélkül, hogy korlátoznám szabadságukat.

ELSZOMORODTÁL VAGY ROSSZ A KEDVED?

Mondj el minden apró részletet arról, ami elszomorít.
Ki bántott?
Ki az, aki megsértett?
Ki nem volt rád tekintettel?
Oszd meg velem a gondolataidat, s hamarosan látni fogod: az én példám szerint mindenkinek meg tudsz bocsátani, minden sértést el fogsz felejteni. Jutalmul vigasztalást nyersz majd.

Félelmeid vannak? Bizonytalanságok gyötörnek? Vesd magad gondviselő karjaim közé! Veled vagyok, az oldaladon állok! Mindent látok, mindent hallok, s egyetlen pillanatra sem hagylak magadra.

Azt tapasztalod, hogy akik korábban kedveltek, most elhanyagolnak, elfelejtettek, vagy távol tartják magukat tőled, bár erre nem adtál okot?

Könyörögj értük, s én majd visszahozom őket a te oldaladra - amennyiben nem válnak üdvösséged kárára.

SZERETNÉD-E MEGOSZTANI VALAMI ÖRÖMÖDET VELEM?
Miért nem osztozol velem az örömeidben is, hiszen a barátod vagyok? Meséld el nekem, hogy az utolsó látogatásod óta mi volt az, ami enyhítette bánatodat, ami megvigasztalt! Talán kellemes meglepetésben volt részed, esetleg jó híreket kaptál, leveled érkezett, vagy a vonzalom valamilyen jelét vetted? Lehet, hogy sikerült egy reménytelennek tűnő helyzetből kilábalnod, vagy valami nehézségen úrrá lenned?

Ez mind az én művem.

Ne mondj egyebet, egyszerűen csak annyit: Köszönöm, Atyám!

SZERETNÉL NEKEM MEGÍGÉRNI VALAMIT?

A szíved mélyén olvasok. Az embereket könnyű megtéveszteni, Istent azonban nem lehet.
Légy hozzám teljesen őszinte. Eldöntötted magadban, hogy a bűnre csábító alkalmakat elkerülöd: hogy nem veszel a kezedbe olyan könyveket, nem nézel olyan műsorokat, amelyek a fantáziádat felkavarják? Elhatároztad, hogy kerülöd az olyan embert, aki összezavarhatja a lelki békédet?

Voltak, akik megbántottak,akik elkövettek valamit ellened, és mostanáig nehezteltél rájuk. Ugye megpróbálsz újra engedékeny és megbocsátó lenni?
Jól van. Most vissza fogsz térni megszokott foglalatosságaid helyére, a munkádhoz, a családodhoz vagy a tanuláshoz. De ne felejtsd el az az időt, amit itt kettesben töltöttünk! Amennyire tőled telik, törekedj a csendre, a szerénységre, a belső mélyülésre, a felebaráti szeretetre.

Szeresd Anyámat, aki a tiéd is! Gyere újra, szeretettel még jobban feltöltött szívvel! Készülj fel arra, hogy lelkem még jobban átjárhasson.

Ha így lesz, akkor Szívemen minden nap új szeretetre, új jótéteményekre, új vigaszokra fogsz találni."

/Szent Antonius Maria Claret naplójából/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése