A reformerként ismert egyházi vezető felkarolta a kezdeményezést, sőt a híradások szerint kifejezetten szereti az új játékot.

Két évvel ezelőtt többször is beszámoltunk arról, hogy a Nintendo hibrid, AR-alapú játéka, a Pokemon Go gyakorlatilag pár nap alatt lehengerelte a világot, olyan őrületet váltott ki, hogy akkoriban még követni is nehéz volt a történéseket.
Ez a rajongás azóta alábbhagyott, de a játék továbbra is népszerű, és erre figyeltek fel katolikus ifjúsági vezetők, akik elkészítették a katolikus változatot, melyet maga az egyház is elfogadott, így már hivatalosnak is tekinthető.
A nóvum abban áll, hogy a keresztény változat fejlesztői felismerték a játék szerkezetében, felépítésében rejlő lehetőségeket, vagyis hogy információterjesztésre is használható, így egy olyan változatot dolgoztak ki, ahol nem szörnyecskéket kell gyűjtögetni, hanem az egyház életében fontos alakok – szentek és bibliai szereplők – megkeresése a cél, és mindezt ismeretterjesztő célú feladatokkal egészítették ki.
Az új játék neve „Follow JC Go” – „Kövesd Jézus Krisztust, menj!”. Újítás az is, hogy a „vadászat” közben alapvető keresztény, leginkább bibliaismeretre vonatkozó kérdésekre is választ kell adni, és ha sikeres a játékos, akkor egy „evangelizációs csapat” tagja lesz. És ezzel még nincs vége: a játékban használt avatar gondozása is feladat: etetni, itatni kell, és a szükséges imákat is el kell mondania rendszeresen, templomba kell járniuk, jótékonysági tevékenységet kell/lehet végezniük.
A játék ötlete a Fundación Ramón Pané evangelizációs csoportból származik, akik a tudósítások szerint félmillió dollárt költöttek két év alatt a 32 ezer munkaórát igénybe vevő fejlesztésre, melyet az év elején a panamai Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón mutattak be. Az Androidon és iOS-en is elérhető program egyelőre csak spanyolul, Olaszországban és Spanyolországban működik – de állítólag Ferenc pápa, aki a maga fenntartásait mindig kifejezve egyébként roppant mód kedveli a technológiai újításokat és szívesen használja is őket, rajong a játékért.
A jelenség és a pápai támogatás azért is meglepő némiképp, mivel az eredeti Pokemon Go úgy járt, mint a Harry Potter könyvsorozat annak idején: szinte az összes egyház és felekezet (nemcsak a keresztények, a muszlimok is) felszólalt ellene, sőt nagyon komoly retorziókat is alkalmaztak használóival szemben.