2013. november 24., vasárnap

SZENT PÉTER CSONTJAIT MEGNÉZHETTÉK




A rossz idő ellenére teljesen megtelt Szent Péter téren közszemlére tették - most első alkalommal - a Péter apostol csontjait tartalmazó urnát. A harmincszor tíz centiméteres bronz ereklyetartót 1971 óta a vatikáni pápai lakosztály kápolnájában őrzik. Azóta először hagyta el az ereklyetartó az apostoli palotákat és először mutatták meg a hívőknek. Az urna nyolc darab, mintegy két-három centiméteres csonttöredéket tartalmaz. Ezek a Szent Péter bazilika főoltára alatt húzódó ókori keresztény temetőből származnak, a mártírhalált halt apostolnak tulajdonított sírból. Az egyházfő megemlékezett az Ukrajnát 1932-33-ban sújtó nagy éhínség (Holodomor) nyolcvanadik évfordulójáról is, melyben - mint fogalmazott - "milliók haltak meg a szovjet rezsim miatt". (MTI, részlet) Kép: hirado
MEGJEGYEZZÜK
Meglehetősen szűkszavúan beszélt a pápa a 7 millió ukrán megöléséről, ami az állítólagos, de soha be nem bizonyított 6 milliós holomitoszt is meghaladta és igazán megnevezhette volna, hogy a szovjet vezetők 99 %-a zsidó volt! Továbbá elutazhatna a pápa az egykori GULAG-ok helyszínére is, hogy közvetlen benyomásai legyenek a valóságról.
Ferenc pápa: Krisztus, Dávid király leszármazottja valóban az a „fivér”, aki körül létrejön a nép, aki gondját viseli népének, mindannyiunknak, élete árán is. (vatikánirádio) Mi köze van Dávidnak, a züllött gyilkosnak Jézushoz? Erről miért nem beszélnek?
A székesfehérvári püspök a mai rádiós miséjében azt mondta, hogy „Dávid volt Jézus „előképe”. Spányi Antal püspök miséjében Izraelt dicsőítette és a templomban lévő zsidó polgármestert feltünően nyájas szavakkal köszöntette a mise elején. A szentlecke pedig Szent Pálról, Saul rabbiról szólt...A kórus pedig Dávidot dicsőítette. Végül a püspök ezt mondta Jézusra utalva:”A kereszten kiontott vérével békességet szerzett mindenkinek.” Elképesztő....Ahelyett hogy azt részletezte volna, hogy kik ölték meg Jézust?
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/p%C3%A1pa-nem-megy-szovjet-gul%C3%A1gokra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése