2013. október 30., szerda

Szodoma és Gomora kapujában: a bűn forrása az amerikai hadsereg

Az elmúlt néhány évben kirívóvá vált, hogy világszerte az amerikai katonai bázisok váltak az erőszak és a bűnözés epicentrumává. Kábítószer- birtoklás és értékesítés, alkoholizmus, nemi erőszak, a helyi lakosok bántalmazása, gyermekek molesztálása... mindenhol ezek a jelenségek kísérik az amerikai csapatok jelenlétét.
Az elmúlt években az Egyesült Államok fegyveres erőinek körében évente 19-ről 26 ezerre ugrott meg az ilyen esetek száma. Tény, hogy napi szinten 70 kontingens cseréje zajlik le nemi erőszakkal kapcsolatos esetek miatt, és ezeknek az ügyeknek csak elenyésző százaléka végződik tényleges börtönbüntetéssel.
A közelmúltban az Egyesült Államok védelmi minisztériuma mintegy 1500 oldalas jelentést adott ki a nemi erőszak megelőzéséről és annak következményeiről. Bár a Pentagon az elmúlt évre vonatkozóan 3374 szexuális erőszakkal kapcsolatos esetet tart nyilván, ezek a számok közel nem tükrözik a valóságot. Ezt egy az amerikai katonák körében végzett anonim felmérés tette egyértelművé, melyből kiderült, hogy 10-ből 9 esetben a nemi erőszak áldozata nem is tesz feljelentést. Ez azt jelenti, hogy az amerikai katonák az elmúlt egy évben nem 3374, hanem több mint 26 ezer (!) nemi erőszakot követtek el világszerte - büntetlenül.
Statisztika igazolja, hogy egy év alatt ugrott 19-ről 30 ezerre az amerikai katonák által elkövetett szexuális bűncselekmények száma, ami egyértelműen arra vezethető vissza, hogy hivatalosan is engedélyezték a homoszexuálisok fegyverviselését. Ezt a tényt is kiábrándító statisztikák támasztják alá: az áldozatok többsége (14 ezer fő) férfi!
Egy 1993-as törvény szerint az amerikai hadseregben "nem kérdezem, ne mondd" alapon buzik és leszbikusok is teljesíthetnek szolgálatot, miközben a hadsereg nem hozhatta nyilvánosságra a katonák szexuális irányultságát. 2011. szeptember 20-án azonban hoztak egy törvényt, eszerint buzik, leszbikusok továbbra is szolgálhatnak az amerikai haderőben, de minden katona köteles közölni saját "nemi orientációját".
Ennek megfelelően meredeken zuhant azoknak a száma, akik hajlandók lennének szolgálni az amerikai hadseregben. 1994 óta folyamatosan évente egyre kevesebb az újonc, a kieső létszámot pedig úgy akarták pótolni, hogy az újoncokkal szembeni kritériumokat tovább csökkentik. Várható volt, hogy ez a hadsereg emberanyagának minőségi romlásához vezet, ez mára kézzelfoghatóvá vált a katonák erkölcsi színvonalának leromlásán.
Az egyre alacsonyabb elvárások miatt pedig a gyorsan szaporodó kihágások kordában tartása is mind nehezebbé válik. 2010-ben a Pentagon kiadott egy jelentést a katonák által elkövetett szexuális bűncselekményekről és azok büntetéséről. Ez a jelentés kimondja, hogy az amerikai hadsereg minden évben mintegy 19000 szexuális bűncselekményt követ el, beleértve a zaklatást és nemi erőszakot.
Az amerikai csapatok bűnözésének színtere pedig igen nagy területet fed le: az Egyesült Államok mintegy 130 országban 865 katonai bázist működtet. Ebből a leginkább sújtott terület a Japánban működő amerikai katonai bázisok, ahol havi rendszerességgel 23-24 esetet regisztrálnak (és ez csak a regisztrált esetek száma)!
Az amerikai légierő egy okinawai létesítményének tisztje, Dennis Kucher bevallása szerint az afro-amerikaiak, az arab-amerikaiak és a spanyolok kiemelkedően magas arányban találhatóak a szexuális bűncselekmények elkövetői közt. A területen nyáron a hőmérséklet eléri az 50 fokot, a hőség és a 100%-os páratartalom miatt főként azokat osztják be ide, akik egyébként is alkalmazkodtak ehhez az éghajlathoz (déli népek).
Itt a katonák szintén büntetlenül követhetnek el szexuális bűncselekményeket, mert a nép erkölcsiségéből fakadóan az áldozatok többnyire félelemben és szégyenben maradva inkább elhallgatják az esetet. Becslések szerint mintegy 45000 eset történt Japánban, ebből 512 halálesettel végződött, de az elkövető egyik esetben sem kapott tényleges börtönbüntetést.
Azt se feledjük, hogy az ilyen, civil szervezetek által végzett felmérések többnyire kórházi adatokból dolgoznak, vagyis eleve pontatlanok, mert az esetek többsége nem kerül be semmiféle nyilvántartásba. Japánban követik el éves szinten a legtöbb szexuális bűncselekményt, és az ország bűnözési statisztikáit a jelen lévő amerikai hadsereg fűti leginkább. Az eseteket többnyire eltusolják, de volt példa az ellenkezőjére is: 1995-ben az amerikai haditengerészet egy tisztje és két tengerészgyalogos vert majd erőszakolt meg egy iskoláslányt. Az eset miatt több mint 90 ezren vonultak utcára, a japán kormány pedig azzal fenyegetőzött, hogy bezárja az országban működtetett amerikai katonai bázisokat. Az a kormány már a múlté, a helyzet pedig tovább romlott.
Némileg máshogy alakulnak a dolgok Németországban, ahol mintegy 64000 amerikai katona teljesít szolgálatot. Az amerikai haderő itt egy másik bűncselekmény terén vezeti a statisztikát; ez a kábítószer-kereskedelem. Ez is csak amiatt, mert a '70-es éveket követően az amerikai katonai bázisok köré komplett prostituált-övezetek épültek ki. Itt az amerikai haderőben szolgálatot teljesítő feketék és arabok mellékesen az alvilági kapcsolataik kiépítéséhez is jó környezetet találtak, az etnikai alapon szerveződő helyi bandákon keresztül pedig az amerikai hadsereg a kábítószer-kereskedelem ellátó gépezetévé vált. Amit Afganisztánban megtermelnek, azt Németországban és más európai államokban terítik... Az európai országoknak nem csak az amerikai rémálmot kell lerázniuk magukról, hanem a megszálló amerikai fegyveres erőket, mint a bűn és erkölcstelenség forrását is.
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése