california-travel-ban-FI
Tudom, manapság már tényleg nem kell nagyítóval keresni az idők jeleivel összefüggő híreket, hiszen szembe jönnek velünk, ha akarjuk, ha nem, de valahogy ezt a minket látszólag kevésbé érintő fejleményt mégse tudtam szó nélkül hagyni.
Arról van szó, hogy Kalifornia állam utazási tilalmat rendelt el négy másik amerikai államba, mégpedig azért, mert az érintett államok bizonyos helyi törvényeivel nem ért egyet. (Lásd még: ITT) Az utazási tilalom egész pontosan azt jelenti, hogy tilos állami pénzből finanszírozni olyan utazásokat, amik nem elkerülhetetlenül szükségesek. Ilyen lehet például egy iskolai sportcsapat utazása egy hivatalos mérkőzésre. A példa már csak azért is ideillő, mert Kalifornia egyik állami egyetemének amerikai focicsapata ősszel csapna össze a University of Alabama csapatával és az egyetem nem tudja, hogy az új tilalom érinti-e őket. Egyelőre az illetékesek se.
A korlátozással érintett legújabb államok egyébként Texas, Alabama, Dél-Dakota és Kentucky.
A kaliforniai törvényhozók először tavaly hoztak utazási tilalmat maguk után vonó törvényeket olyan államokkal szemben, amelyek szerintük a törvényeik által diszkriminálnak a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű személyekkel szemben. Észak-Karolina, Kansas, Mississippi és Tennessee már rajta voltak a tiltólistán. Talán Észak-Karolina esetéről lehetett a legtöbbet hallani, ahol törvény írja elő, hogy mindenki kizárólag a születési anyakönyvi kivonatán szereplő nemnek megfelelő nyilvános vécét használhatja és nem azt, amilyen neműnek éppen érzi magát.
Texas ellenben egy olyan törvény miatt került a listára, ami megtagadja a népjóléti szolgáltatásokat illetve az örökbefogadást „őszinte vallásos hittel rendelkező” szülők számára. Ez a törvény, főleg, hogy Texasról van szó, valóban elég meglepő, de ennél is érdekesebb, hogy Kalifornia ezt az LGBTQ közösség elleni diszkriminációként kezeli. Ezek szerint a másság egy vallás?
A helyzet értelmetlenségét jól szemlélteti a Kalifornia által választott tiltakozó intézkedés. Mint egy hisztis kisgyerek, aki fel se fogja, hogy a lehetetlen követelésért alkalmazott retorzióval saját magát bünteti.
Ha nem kapok csokit, egész nap a spájzban fogok ülni!
Akár pontokba is szedhetnénk a helyzettel kapcsolatos képtelenségeket, de azt hiszem nem érdemes.
Mennyire más képet mutat a 2000 éve elénk állított példa, hiszen Jézus nemhogy elkerülte az Isten törvényeit megszegő világot, és nemcsak eljött közénk, „hanem önmagát megüresítette, szolgai formát vett fel, és hasonló lett az emberekhez.”
Kalifornia reakciója helyett mi is inkább ez utóbbi útra lépjünk, ha kell akár Kaliforniáig, de legalább a szomszédba vagy a szomszéd szobáig elmenve ezen a széles világonMárk 16:15 az evangéliumért.


http://idokjelei.hu/2017/06/utazasi-tilalmak-az-usa-n-belul-kalifornia-magat-bunteti-a-diszkriminativnak-tartott-torvenyek-miatt/