A hagyomány szerint az a relikvia, amit a spanyolországi Alicante-i Santa Faz kolostorban őriznek, Szent Veronika kendője [a „vera icon”], amit Veronika nyújtott Krisztusnak, hogy verítékét letörölhesse vele. [Veronika kendőt nyújt Jézusnak: a keresztút hatodik állomása.] A kendőt a Szent Péter bazilikából hozták a kolostorba évszázadokkal ezelőtt. Santa Faz magyarul „szent orcát” jelent. A spanyol vera icon-hoz 536 óta zarándokolnak a hívek – a kegyhely hivatalos búcsúja Húsvét utáni második csütörtökön van.
Pár nappal ezelőtt, május 7-én reggel a kolostor papja a templomban a relikviát őrző törésbiztos üvegre karcolt sátánista szimbólumokat – a 666-os számot és egy fordított keresztet – talált. A tettes a keresztutat és a templom más helyeit is meggyalázta sátánista szimbólumokkal.
A sajtóbeszámoló szerint a figyelőkamerák felvették a tettest, egy fiatal nőt, akit a rendőrségnek már sikerült is azonosítani, és akit azóta keresnek. A nő valószínűleg május 6-án este elbújt a templomban, és éjjel követte el a gyalázatot. Két liturgikus könyvet is ellopott.
Az illetékes püspök felkereste a kolostort, majd nyilatkozatot adott ki. Ebben többek között ez áll: „Imádkozunk Istenhez, Urunkhoz, azért a személyért, aki ezeket a károkat [!] elkövette. Kérjük a híveket, hogy a szörnyű körülmények ellenére ne veszítsék el szeretetüket és ájtatosságukat ezen ősrégi relikvia iránt.”
[Nem Istent engesztelik, nem Hozzá könyörögnek bocsánatért az Őt ért szentségtörésért, nem vezeklésre szólítják fel az embereket, hanem elsőnek arról biztosítják a világot, hogy megbocsátanak a tettesnek, imádkoznak a sátánista tettesért, és izgulnak, hogy a zarándokok nehogy elmaradjanak. Ráadásul a sátánista szentségtörést „károknak” nevezik.]
Az interneten itt található a legtöbb fénykép a kolostorról és a relikviáról:
https://www.tripadvisor.co.hu
A katolikus világ nagyobbik része az olaszországi Manoppelloban őrzött Veronika-kendőt tartja az eredetinek. Az ott látható Krisztus-kép nagyon hasonlít a Santa Faz-i képhez, valószínűleg azért, mert minden „vera icon” a negyedik század óta a Szent Péter bazilikában őrzött ú. n. edessai Mandylon után készült.
A sátánizmussal kapcsolatban lásd a honlap következő cikkét: „Magyarország sem érdemel kegyelmet – Sátánisták Magyarországon” A mostani spanyolországi és a magyarországi budaörsi Kőhegyen végrehajtott, egymáshoz nagyon hasonló sátánista gyalázkodások után annak gyanúja is felmerülhet, hogy a sátánisták összehangolt, az egész világra kiterjedő tervet hajtanak napjainkban végre.


forrás: www.kath.net
http://katolikus-honlap.hu/1701/santafaz.htm