2015. január 23., péntek

Hamis próféta: „Nem kell szaporodni, mint a nyulak”

A Fülöp-szigetekről a Vatikánba visszatérő Ferenc pápa a repülőgépen nyilatkozott a sajtónak, és a felelős családtervezésről szólva kijelentette, hogy a jó katolikus nem szaporodik úgy, mint a nyúl.


Ez
a pápai megnyilatkozás szólásra bírta dr. Téglásy Imrét, az életvédő Alfa Szövetség elnökét. Alább olvasható nyilvánosnak szánt írása.
Kedves Ernő! Kedves életvédő Barátom!
Sajnos ki kell egészítenem elsődleges kommentárodat: ez nem csak "megdöbbentő", ez kifejezetten gyalázatos megnyilvánulás egy általam immár szentnek aligha nevezhető és "atya" névvel sem tisztelhető főpaptól!
Több életvédő katolikus barátom már az őszi szinódus kapcsán is komoly aggodalmának adott kifejezést az ott elhangzott, álláspontunk szerint hitünk alapvető tanításaitól idegen megnyilatkozásokkal kapcsolatosan. Ez a mostani nyilatkozat nem megerősíti, hanem minden eddiginél erőteljesebben támasztja alá azt a gyanút, hogy a Római Katolikus Egyház legfőbb vezetője nem a krisztusi tanítások mentén gondolkodik, nyilatkozik és cselekszik. Nagy szomorúsággal, de határozottan tiltakozom az ellen, hogy a szaporodás és a sokasodás, a szép magyar szóval nemzésnek nevezett szent cselekmény sajátosan emberi megnyilvánulását bárki az ostoba, lélekkel és szabad akarattal nem bíró állatokkal azonos szinten emlegesse.
Minden egyes megfoganó ember a szüleiben munkálkodó, Teremtő Isten alkotása. Krisztus-arcú lény, akinek méltóságát még egy pápának választott személy sem vonhatja kétségbe, mert az minden istenhívő embernek szent és sérthetetlen. Azt a kijelentést, amelynek alapján
I. Ferenc katolikus egyházfő a Teremtő Isten ajándékának tekintendő életfakasztást a nyulak szaporodásának szintjére aljasítja, Isten- és emberellenes cselekménynek tartom, amiért meg kell követnie az egész katolikus egyházat és az egyházunkban eddig az Isteni kinyilatkoztatás rendíthetetlen őrzőjét tisztelő emberiséget.

A botrányos megnyilatkozást egy mai napilapban olvastam már,de nem akartam hinni a szememnek. Egészen addig azt hittem, hogy megint a sajtó rosszindulatú félreértelmezéséről van szó, amíg a hitelesnek tekinthető, Vatican Insider (La Stampa) újság nyomán készült magyar közleményt el nem olvastam.

Apage, Satanas!


Életre fel!


Egy nem nyúlként szaporodó, hanem Krisztus arcát 11 gyermekében is szemlélő, a Teremtés méltóságát bennük továbbéltető magyar, katolikus édesapa:

dr. Téglásy Imre
Jelen írás bármely fórumon, bárkivel közölhető!
Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

Számos, az egyház által is elfogadott módszer létezik a születésszabályozásra – mondta az egyházfő.

http://www.hir24.hu/…/ferenc-papa-nem-kell-szaporodni-mint…/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése