2014. május 27., kedd

Összefogás a Békéért!! - Böjte Csaba írása

Béke Királynője, könyörögj érettünk! Sok - sok szomorú hír érkezik nap mind nap! Gyilkosságok, háborúk, civilek ellen elkövetett kegyetlen cselekedetektől hangos az újság, a rádió, a televízió! Sajnos a világ megannyi pontján, a nézeteltéréseket jó testvérekként nem sikerül megoldani! A fellobbanó ádáz gyűlölet elharapózik, s fellángol sokfelé a nyílt katonai konfliktus! Az emberek szemérmetesen félrefordulnak, próbálják nem észrevenni a lángokat, a szenvedéseket, de az ami most Afrikában, Szíriában, Afganisztánban, Ukrajnában zajlik, az már nem kamaszos kakaskodás, melyet egy legyintéssel elintézhetünk!
A keresztény embernek mi a feladata, egy háború felé sodródó világban? "Bármit is kértek a mennyei Atyától az én nevemben - mondja Krisztus Urunk -
azt Ő megadja nektek!" Éljünk megváltónk ígéretével! Kérjük a Béke Királynőjének, Máriának közbenjárását, hogy a világ Ura teremtsen békét szíveinkben, segítsen, hogy jó testvérekként egymás érdekeit szem előtt tartva, őszinte párbeszéddel keressük azt a kompromisszumos megoldást, mely mindenkinek jó, elfogadható! Egyházunk nagyjai, a szentek tanítása alapján hihetjük, hogy az őszinte ima, a határozott böjt képes megállítani a gyűlöletet, kioltani a háború tüzét!

Kétezer évvel ezelött a Szentlelket várva, Pünkösdre készülve, Mária az apostolokkal együtt imádkozott! Bizalommal együtt várták a megígért új Vigasztalót, ki elhozta a nyelvek csodáját, azt, hogy a sok különféle nyelvű, gondolkodású ember egymást megértve jótestvérekként, boldog bizalommal együtt dicsérték Teremtő Istenünket!

Alázattal felkérem a Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban nevelkedő gyerekeinket, munkatársainkat, támogatóinkat és mindazokat, kik számára a krisztusi béke értékes és fontos, hogy Pünkösdre készülve, végezzünk el egy kilencedet az áldott békéért! Kérjük a Béke Királynőjének, Máriának  közbenjárásával az Istent, hogy a békét, mind egy nagy folyamot árassza világunkra, oltsa ki az engesztelhetetlen gyűlölet háborús lángját az emberek szíveiben!

Az interneten (www.magnificat.ro), de a honlapunk facebook oldalán is napról napra leközlöm azt az imát, mit a gyermekeinkkel mi is bizakodó lélekkel elvégzünk! Ott ahol élsz, mond el te is ezt az imát és jelezd egy like-al, hogy mellettünk vagy, hogy velünk együtt imádkozol a békéért! Hiszem, hogy az alázatos ima áthatol a gyűlölet fellegein, és világunk sorsát irányító hatalmasságok is alázattal magukba szállnak! Május 31-én, Marosillyén kezdjük ünnepélyesen az imakilencedet, és június 8 - án Pünkösd napján, Csíksomlyón szeretnénk befejezni! 

Jézus mondta: "ha akkora hitetek is lesz, mint egy mustármag, s ha azt mondjátok a hegynek, hogy szakadjon ki és verjen gyökeret a tengerben, akkor megteszi!" Mi a gyűlölködés hegyeit szeretnénk a béke tengerébe elmeríteni a kilenceddel, - és az őszinte párbeszédből fakadó békés rendezések reményét felébreszteni az egymással szemben álló emberek szívében!

Imádságos bizalommal, Csaba t. 

Déva, 2o14 május 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése