2013. december 6., péntek

Szentségimádási kápolna a váci Piarista Templomban

Több éve már, hogy felmerült az igény, hogy a Váci Szent Annna Piarista Templomban ne csak szombatonként és a hónap 3. péntekein legyenek szentségimádások, hanem naponta.
Erre a célra készültek el a templom bejáratánál a baloldali torony alatt egy szentségimásási kápolna tervei, amelyek éppen engedélyezés alatt vannak. Ha megépült a kápolna, első fázisban napközben állandóan ki lenne itt téve egy átlátszó tabernákulumajtó mögött imádásra az Oltáriszentség. Ha igény van rá, hosszabb távon az állandó, éjjel-nappali szentségimádás is megszervezhető.
A kápolna állandó látogathatósága mellett meg kell oldani a templom zárhatóságát is. Ennek érdekében ki kell alakítani a kórus alatt egy zárható üvegfalat is. A kettő egymástól elválaszthatatlan. Ez is a terv része.
A kápolna és az üvegfal együttes bekerülési költsége 4,5 millió Forint. Adományokból és a szerzetesközösség megtakarításából kevesebb mint a fele, 2 millió Forint áll rendelkezésre. A maradék két és félmillió Forintnak kellene összegyűlnie ahhoz, hogy elindulhasson a beruházás. Ehhez kérjük elsősorban a Váciak, Vác környékiek adományait, hiszen ez a kápolna, a megyéspüspök úr áldásával, a váciak és a Vácon gyakran megfordulók számára egy állandó szentségimádási lehetőséget kínál. De szívesen fogadunk másoktól, öregdiákjainktól is, és mindazoktól adományokat, akik számára fontos, hogy megvalósuljon a püspöki székhelyen egy ilyen állandó szentségimádás.2014-ben ünnepli a Piarista Rend a Vácon való megtelepedésének háromszázéves évfordulóját. Jó lenne, ha ezen az évfordulón a piarista lelkiségnek egy fontos összetevőjével, az oratio continuával (állandó, folyamatos szentségimádással) meg tudnánk ajándékozni a váciakat és a Váci Egyházmegyét. Ehhez kérjük nagylelkű segítségüket!
Az adományokat a Piarista Rendház számlájára kérjük átutalni, megjelölve a célt is, hogy "a szentségi kápolnára".
A rendház számlaszáma: 10700323-25194700-51100005
Az adományok személyesen is átadhatók, a templomigazgatónak (Bocsa József), vagy a házfőnöknek (Lobmayer Imre). Ha valaki villanyszerelő, asztalos és festő munkával tud segíteni, azt is szívesen fogadjuk.
Vác, 2013. Szent Miklós ünnepén

http://engesztelok.hu/aktualis/2013-12-06-11-38-43

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése