2012. június 3., vasárnap

Az Isteni 7-es

Szent Ágoston a Kereszténység egyik legbefolyásosabb filozófusa írta a "De doctrina Christiana" cimű művében...
"Sok titok van a Szentírásban,amit nem értünk,mert nem ismerjük a számok jelentését."
A hetes szám a Bibliában az isteni tökéletesség száma. Ugyanakkor a teremtés száma, mert Mózes első könyve arról beszél, hogy a teremtés 7 nap alatt zajlott le. (6 nap+ 1 nap pihenő).Isten a hetedik napon befejezte művét, amit alkotott.. Megáldotta és megszentelte a hetedik napot, mert azon megpihent egész teremtő munkája után. (Teremtés 2,2-3)
teremtesA Bibliában a hetes számnak óriási szerepe van, nemcsak mert hét nap alatt teremtette a világot de Noénak egy hetes haladékot ad, Józsué a hetedik napon hétszer kerülhette meg kürtöseivel Jerikót.
Izrael fiai hét napig ették a kovásztalan kenyeret, Jézus hét évig maradt az egyiptomi számkivetésben, heten voltak Makkabeus testvérek, az Újtestamentum mártírjának hét fia volt, Szent János a Jelenések könyvében hét gyertyatartót, hét csillagot, hét pecsétet említ, Ézsaiás jövendőléseiben a Szentléleknek hét ajándéka van, hét asszonyról és hét napról van szó, az apostolok hét diakónust választottak, a Bölcseség házának hét oszlopa, az egyháznak hét szentsége van, hét főbűn és hét erény létezik, Jóbnak hét fia van,
Krisztus hét utolsó szót mond a keresztfán ("Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek", "Még ma velem leszel a paradicsomban", "Asszony íme a Te Fiad", "Íme a te Anyád", "Én Istenem.. én Istenem.. miért hagytál el engem", "Szomjazom", "Beteljesedett", "Atyám a te kezedbe ajánlom lelkemet").jezus ima
Az Úr szenvedéseit hét szerszám okozta (vesszők, ostor, korona, nádszál, kereszt, szögek, lándzsa). Krisztus hétszer ontja vérét (körülmetélkedés, vérizzadás, az ostorozáskor, a töviskoronától, a lemeztelenítéskor, a keresztre feszítéskor a lándzsadöféskor).
Az Úr hét hét után küldi el az apostoloknak a Szentlelket, Elizeus hétszeri mosdást ír elő Naamánnak, a Szíria fejedejmének, hogy poklosságától megtisztulhasson. Jákob minden feleségéért hét-hét évet szolgált. Hét napon át kellett Izrael népének Jerikom városát körüljárni, míg fegyver nélkül bemehettek.
"Ekkor azt mondta az Úr Jozsúénak: Lásd! Kezedbe adom Jerikót és királyát, vitéz harcosaival együtt. Hét pap vigyen hét kos szarvát. A hetedik napon, hétszer kerüljétek meg a várost" (Józsué 6,1-5)
Jézus tanítványainak hetvenszer hétszer kell megbocsájtaniuk (Mt 18,22)
"Hét fáklya égett a trón elött":Isten hét szelleme" (Jel.4,5)
Szent Benedek Regulájában hét kánoni órája van a napnak (hét imaóra)
Még sorolhatnánk....de talán nem is tudjuk ,hogy mindannyian a hetes büvöletében éljük életünket,...sőt egyes katicabogarak HÉT PETTYET viselnek és HÓFEHÉRKE körül hét törpe szorgoskodik.
A hetes szám misztériuma lépten-nyomon átszövi életünket, sőt meg is határozza azt! Ez igy történt Szőkefalván is. A Boldogságos Szűz "A Fény Királynője" hét éven át jelent meg 23 alkalommal a látnoknőnek Márián Rózsikának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése