2011. július 22., péntek

Oslóban fölrobbantották a szennylap szerkesztőségét, egyelőre tompítják a híreket mindenütt

Oslo terrorista támadás alatt

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg768FCj0rHlfpecYjXwrBaDwH8BkoAq-lbBOq7K9WGtlgsjO-H8sLpr6v8KgFu3F5lRA4loP0OAfAhMdhMcjaS3hqLRlSeWOHC9WnfY_HanvLvBIj7_dlarCaItDpUqPCAv4a8y5ZA4i4/s1600/robb.jpg
21:07 A halálos áldozatok száma már hétre emelkedett. Szemtanúk viszont legalább húsz áldozatról beszélnek. Teljesen kaotikus a helyzet.
20:45 A miniszterelnök nemrég szerepelt a tv-ben, nem sérült meg, csak leesett a székéről. Az ifjúsági tábor egy szigeten van, az NRK-tv felvételei szerint úszva menekültek róla az emberek.
19:57 Egy kb. 190 cm magas, norvég kinézetű férfi bement a táborba és hetet lőtt le az ott tartózkodók közül. A rendőrség viszont külföldi letartóztatottról beszél.
19:49 Már négy halálos áldozata van a ma délutáni oslói bombatámadásnak a Norvég NRK-TV élő adása szerint. A rendőrség tüzet nyitott egy ifjúsági táborban Oslo mellett, amiben az ifjú szocialisták valószínű - kurd-arab származásúak - táboroztak.
Hasonló táborban a szomszédos Svédországban egy PKK kommunista terrorszervezet kiképzőtábora volt néhány évvel ezelőtt, szintén szoci-szocdem ifjúsági tábor leple alatt. A helyzet óráról órára változik.
17:53 Többen is meghaltak abban a hatalmas robbanásban, ami a norvég fővárosban rázta meg a kormánynegyedet ma délután 15:20-kor. A robbanások a Miniszterelnöki Hivatal és az Energia Minisztérium épületében történtek, de a kormányépülettől egy kilométerre is be vannak törve az épületek ablakai.
A kormányépületben, a saját irodájában tartózkodó Jens Stoltenberg norvég miniszterelnök is súlyosan megsérült a robbanáskor. A rendőrség elmondása szerint az Olaj- és energiaügyi osztály délután 4-kor még lángokban állt. A támadássorozatban rengetegen megsérültek, a rendőrség eddig két halottról tud. Szemtanúk elmondása alapján a robbanásokat követően a tömeg fejvesztve menekült, majd fegyveres rendőrök kerítették be az épületeket, és azóta Oslo egész belvárosa le van zárva.
Kiss László, Fenyvesi Áron


A norvég kormány merényletek sorozatát kapta Palesztina elismeréséért

 
Nem véletlen, hogy Oslo most a "szélsőségesek kereszttüzébe került".
Július 19-én kedden Oslóban találkozott Mahmud Abbász - és Jonas Gahr Støre, a norvég külügyminiszter. Støre akkor kijelentette, Norvégia elismeri és a későbbiekben is támogatni fogja a palesztin államot, mert a független palesztin állam nem veszélyezteti a Közel-Kelet békéjét, és a tárgyalásokat folytatni fogják az ENSZ szavazás eredményétől függetlenül is.
Azóta beindult a gépezet: a teljes európai média muszlim szélsőségeseket teszi felelőssé a pokolgépes merényletekért és a 80 halálos áldozattal járó lövöldözésért, ugyanis vezető norvég politikusok támogatják a palesztin államot, és emiatt valaki a lakosság "az arab terroristáktól" való félelmével rá akarja venni a norvég vezetést, hogy ne tegyék.
Vagyis az elkövetőt sokkal inkább a Mossad környékén kell keresni, ugyanis a zsidó titkosszolgálat a történtek kivitelezésében a leginkább érdekelt szerv.
Az európai médiában kiteljesedő propaganda igen figyelemreméltó. Egyrészt a robbantásos eset kapcsán. Tele vannak a hírek autóba rejtett bombákkal kapcsolatos információkkal. Érdemes megnézni a robbanások után készült képeket, ugyanis a kiégett hatodik emelet egyáltalán nem autóba rejtett bombáról árulkodik. Hacsak nem valaki a kormányépület hatodik emeletén az irodában parkolt azzal az autóval. A médiapropaganda jelenleg arra irányul, hogy a "szélsőségesek" irányába terelje a közvéleményt, miközben a robbantásokat egyértelműen valaki olyan követte el, aki egyszerre több kormányépület több osztályának több emeletére tudott bombát telepíteni, és az autóba rejtett bombák mellett valakinek hozzáférése volt a célszemély saját irodájához is. A robbantásokat egyetlen szélsőséges szervezet sem vállalta magára.
A norvég kormány egyes tagjai nyilván tisztában vannak vele, hogy a palesztin állam elismerése miatti cionista megtorló akció történt, de a történtek után részükről ez nem kap nyilvánosságot. Arról nem is beszélve, hogy ha csak egy szóval is mondanák, azonnal "náci" lenne a teljes norvég kormány, és kormányellenes tüntetések kezdődnének Norvégiában, ugyanis a Mossad minden lehetséges eszközt felhasznál arra, hogy semmilyen hivatalos szerv ne ismerje el a palesztin államot.
A másik a rendőrnek öltözött magányos lövöldöző esete. Az illető egy baloldali tábor kellős közepén lövöldözött, amit - ha a norvég kormány egy szót is szól a cionista terrorakció miatt - azonnal fel lehet használni hitelesítésre, mondván, hogy: "ez a társadalmi következménye az efféle hozzáállásnak". Az elkövető állítólag jobboldali extrémistának vallotta magát. Csakhogy egyetlen jobboldali sem vallja magát extrémistának, mivel az extrémizmus egy a szabadkőművesek által kitalált fogalom a jobboldali szervezetek megbélyegzésére. Mivel eléggé zavaros az illető háttere, nem vonhatunk le biztos következtetéseket a motivációit illetően, mindenesetre az elfogott személy jó alanynak minősült, akit a cionisták felhasználhatnak saját céljaikra. Különben sem hiszünk a magányos őrült elkövető legendájában, akinek mindent a nyakába lehet varrni...
Lehetséges következmények: Norvégiában, de lehet hogy egész Európában a szélsőségesek - extrémisták - terrorszervezetté nyilvánítása, és az ellenük való fellépés.
Annyira kilóg a lóláb, hogy csak a vak nem látja. Csakhogy már nem megy ez nekik annyira, mint 2001. szeptember 11-én – látszik, hogy kapkodnak, mert fogy az idejük, és rendre hiba csúszik a műveleteikbe.
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése