2011. március 29., kedd

Miért imádkozunk a gyerekekért? - hetvenezres nemzetközi pedofil-hálózatot lepleztek le...

El kezdtünk egy ima-sorozatot a bántalmazott, elárvult, kihasznált gyermekekért. (Erről bővebben lehet olvasni honlapunkon a nemzeti imanap menüpont alatt.- www.szeretetfoldje.hu) Volt, aki értetlenül szemlélte ezt, miért kell nekünk még ezzel is foglalkozni? Hát többek között azért, amit az alábbi cikkben olvasni lehet, amelynek olvasásához erős idegzet szükséges:
"Kiterjedt nemzetközi pedofilhálózatot semmisített meg az Európai Unió központi bűnügyi rendőrségi szervezete, az Europol, több száz gyereket mentve meg ezzel szexuális bűncselekményektől - jelentette be szerdán Rob Wainwright, az Europol igazgatója. A hatóságok a hálózat 184 tagját vették őrizetbe, köztük tanárokat, rendőröket és cserkészvezetőket.
A három évig tartó, Mentőművelet (Operation Rescue) fedőnevű nyomozás során 30 országban azonosítottak és mentettek meg pedofília veszélyének kitett gyerekeket. A csoport központja egy Amszterdamból üzemeltetett online fórum, a boylover.net volt, amely Wainwright szerint " valószínűleg a világ legnagyobb online pedofilhálózata". A titkosított fórumra, amelynek adminisztrátora szexuális bántalmazás miatt kedden állt bíróság elé Hollandiában, közel 70 ezren regisztráltak. Az Europol vezetője elmondta, hogy a honlap eredeti célja az volt, hogy ott a pedofilok "megoszthassák egymással a fiatal fiúk iránt táplált szexuális vonzalmukat". Azonban elég volt akár csak néhányszor felírni a fórumra ahhoz, hogy a tagok e-mailen és más elektronikus csatornákon keresztül képeket és videókat küldjenek megerőszakolt gyerekekről - fűzte hozzá Wainwright.
A nyomozást a brit Gyermekkizsákmányolás-ellenes és Online Védelem Központ vezette, de közreműködtek a többi között Ausztrália, Thaiföld és az Egyesült Államok hatóságai is. Peter Davies, a brit gyermekvédő központ munkatársa szerint a nyomozás előrehaladtával további letartóztatásokra lehet számítani. "A fórum tagjai számíthatnak arra, hogy hamarosan bekopogtatunk az ajtajukon" - közölte Davies. Nagy-Britanniában a hálózat tagjai 7 és 14 év közötti gyermekeket használtak ki szexuálisan.
Az eddig letartóztatott 184 ember többségét gyerekek szexuális bántalmazásával gyanúsítják. Az egyik elfogott spanyol pedofil a gyanú szerint egy nyári tábor dolgozójaként öt év alatt több mint száz kisgyereket erőszakolt meg. A fórum felhasználóinak adataihoz azután tudott hozzáférni a rendőrség, hogy őrizetbe vették a honlap adminisztrátorát, aki feloldotta az adatokat védő titkosításokat."
(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése