A spanyol rendőrség egy bulgáriai bűnszervezetet számolt fel, ami prostituáltak segítségével rabolta ki az országba érkező turistákat. Spanyolországban 21, Bulgáriában 15 háznál történt összehangolt rajtaütés.
Az összehangolt akció eredményeként a rendőrök 13 nőt szabadítottak fel, akiket korábban prostitúcióra kényszerített a bűnszervezet. Spanyolországban a bűnszervezet 26 tagját fogták el, további nyolcat pedig Bulgáriában. Az Europol közleményében azt írta, hogy “bulgáriai eredetű kiterjedt bűnszervezetet számoltak fel, ami emberkereskedelemben is érintett volt”.
A bűnszervezet által rabszolgaként tartott nőket egy Marbella területén található luxusingatlan- és kaszinó komplexumban őrizték a bűnszervezet női tagjai, akik állandó őrizettel garantálták, hogy az áldozatok ne szökhessenek meg. A jelentésben az áll, hogy a bűnszervezet teljes ellenőrzést akart kiépíteni Marbellában és egy szomszédos városban a prostitúció felett. Az Europol szerint több mint 50000 euró készpénzt és 12 luxusórát is lefoglaltak a rajtaütések során, emellett hat ingatlant és 18 gépjárművet foglaltak le, tucatnyi bankszámlát pedig befagyasztottak.
A nyomozás 2014-ben kezdődött, amikor a spanyol rendőrség információkat szerzett arról, hogy egy bűnszervezet Bulgáriából szervezetten szállít prostituáltakat Spanyolországba. A Bulgáriában toborzott lányokat Románián, Magyarországon, Ausztrián, Olaszországon és Franciaországon keresztül vitték Spanyolországba, eközben minden hatósági ellenőrzést el tudtak kerülni, amiért az EU-tagállamok közt nincsenek határok.
Az Europol közleménye szerint a bűnszervezet főleg anyagilag kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket környékezett meg Bulgáriában, akiknek jobb életet ígértek és több esetben konkrét állásajánlattal csalogatták őket külföldre. Spanyolországba érkezve azonban prostitúcióra kényszerítették őket, és a bűnszervezet nem csak a rabszolgasorban tartott nőket fenyegette erőszakkal, de azzal is fenyegették őket, hogy Bulgáriában élő rokonaikon állnak bosszút, ha szökni próbálnak.
A bűnszervezet a prostituáltak futtatása mellett autólopásban is utazott. A fiatal lányokkal “elcsábított” turistákat rendszerint kirabolták, ilyen módon rengeteg készpénzt, bankkártyákat és gépjárműveket is zsákmányoltak gazdag turistáktól.

http://www.hidfo.ru/2017/07/bulgariai-prostitualtakat-futtato-bunszervezetet-szamoltak-fel/