2017. május 7., vasárnap

Egy dokumentumában a Hittani Kongregáció is úgy nyilatkozott, hogy a keleti meditációs módszerek értékeit el kell ismerni. A zen technika hozzásegíthet, hogy megértsük, mit jelent Isten jelenlétében élni.

"A zen (jelentése elmélyül, gyakorol) ezzel szemben a semmire gondolás, „az egyetlen lényeg megismerése”, a nyolc buddhista szekta egyikének gyakorlata, amely Istennel sem pró, sem kontra nem foglalkozik, nem foglal állást vele kapcsolatban. De mint eszköz vagy előgyakorlat használható egy keresztény számára is: fogékonnyá tesz a hitre, megszabadít a negatív érzésektől, összeszedettséghez segít. Ráébreszt, hogy Isten megismerésének útjában gyakran éppen a gondolataink állnak. Egy dokumentumában a Hittani Kongregáció is úgy nyilatkozott, hogy a keleti meditációs módszerek értékeit el kell ismerni. A zen technika hozzásegíthet, hogy megértsük, mit jelent Isten jelenlétében élni."

"Édesanyákat is fogadunk, hogy egy kicsit eljöhessenek a gyermekeik mellől energiát nyerni, sportolni, beszélgetni, imádkozni, tábori vezetőképzőket rendezünk lányoknak, amik maguk is afféle lelki táborok, de környezetvédelmi és kozmetikai előadás is helyet kap bennük."


http://www.magyarkurir.hu/megszentelt-elet/isten-ember-es-vilag-harmoniajanak-szolgalataban-25-eves-sziv-lelkisegi-kozpont-tahiban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése