2015. október 8., csütörtök

Az orosz ortodox egyház kiáll Putyin mellett és „szent háborút” hirdet Szíriában

vladimir-putin-and-patriarch-kirill-1

Az orosz ortodox egyház hivatalosan is támogatását fejezte ki Vlagyimir Putyin Szíriában indított katonai kampánya mellett, „szent háborúnak” nevezve az akciót, ami sokakban a kereszténység elmúlt századaiból ismerős képeket idézett.
„A terrorizmussal folytatott harc egy szent csata és országunk ma talán a legaktívabb erő a világon, amely harcol ellene,”
mondta Vszevolod Chaplin, az egyház társadalmi kapcsolatokért felelős vezetője.
Miközben az Egyesült Államokban sokan bizalmatlanul figyelik Putyin Szíriában, Iránban és Irakban tett lépéseit, az orosz egyházban úgy tűnik támogatóra talált.
„Oroszország felelős döntést hozott a katonaság bevetésével, hogy megvédje a szíriai népet a terroristák önhatalmúságának szomorú következményeitől,” folytatta Chaplin.
„A keresztények sokat szenvednek a térségben. A klérus tagjait elrabolják, a templomokat lerombolják és a muzulmánok sem szenvednek kevesebbet.”
2012-ben az orosz egyház felhívta Putyin figyelmét az erősödő keresztényüldözésre az iszlám uralma alatt. Az egyház egyik magas rangú vezetője Putyin tudomására hozta, hogy a világon ötpercenként hal meg egy keresztény a hitéért és arra kérte az elnököt, hogy a keresztények védelmét tekintse külpolitikája egyik legfontosabb elemének a jövőben.
„Ez így lesz, efelől ne legyen kétsége,” válaszolta Putyin annak idején.
Kirill pátriárka, az Orosz Ortodox Egyház feje a hírek szerint Obama elnöknek is írt, arra kérve, hogy hagyjon fel a kereszténység ellenségeinek támogatásával.
„Mélyen hiszem, hogy a keresztény civilizáció részének tekintett országok különös felelőséggel tartoznak a keresztények sorsáért a közel-keleten,” írta.
Milyen ironikus, hogy Putyin, az istentagadó kommunista rendszer szülötte, ma amolyan modernkori keresztes lovagként védelmezi a kereszténységet, miközben az Egyesült Államok kormánya hátat fordított országa keresztény gyökereinek.
„Meg kell védenünk Oroszországot attól, ami elpusztította az amerikai társadalmat,” mondta Putyin nemrégiben, az Egyesült Államokban tapasztalható keresztényellenes hangulatra és a nyugati kultúra dekadenciájára utalva.
Franklin Graham, a Billy Graham Evangelizációs Társaság és a Szamaritánus Erszénye keresztény humanitárius szervezet vezetőjének nyilatkozatából úgy tűnik, hogy ő is támogatja az orosz katonai intervenciót Szíriában:
„Amit Oroszország tesz, az megmentheti a közel-keleti keresztények életét… A szír kormány… megvédte a keresztényeket, megvédte a kisebbségeket az iszlamistáktól.”
Graham úgy gondolja, hogy a keresztényekre vérfürdő vár Szíriában, ha az iszlamisták átveszik a hatalmat.
Látva Irak, Líbia és az Egyesült Államok által „felszabadított” többi ország sorsát, a szír világi hatalom megbuktatásának következménye is még több atrocitás, még több keresztényüldözés, még több nemi erőszak és rabszolgaság, még több templom és műemlék felrobbantása lenne. Hiába ígér John Kerry egy „pluralista” Szíriát. Ráadásul egy sikeres „felszabadítás” esetében a nyugat is több terrortámadásra számíthat.
Az Egyesült Államok ismét az iszlám terroristák oldalán találja magát, akik a legjobbat mindig Amerikának tartogatják. Szaúdi-Arábia, a dzsihádista kígyó feje, amelyet az Egyesült Államok nem fél megcsókolni, azonnal dzsihádra szólított fel az orosz „szent háború” ellen. Vajon Obama és a fősodrású média válaszol a felhívásra?
Mindezeket félretéve egy dolog biztos, amit az Egyesült Államok és nyugati szövetségeseik eddig a közel-keleten műveltek, és ami a XXI. század legvéresebb kalifátusának és legdurvább atrocitásainak adott teret, az legalább annyira szentségtelen, mint amennyire Oroszország elszántsága szent.
Thea: Mit gondoltok, mennyire tekinthető az orosz lépés őszintének olyan értelemben, hogy az nem, vagy nem elsősorban saját geopolitikai érdekeit, hanem az üldözöttek megsegítését célozza?
Források: godreports.com, frontpagemag.com
http://idokjelei.hu/2015/10/az-orosz-ortodox-egyhaz-kiall-putyin-mellett-es-szent-haborut-hirdet-sziriaban/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése