2014. július 10., csütörtök

Nagyfalui üzenet 2014. július

"AZ UTOLSÓ NAPOKBAN SZÉTÁRASZTOM MINDEN EMBERRE LELKEMET, FIAITOK,LÁNYAITOK, A SZOLGÁK ÉS A VÉNEK PRÓFÉTÁLNI FOGNAK, LÁTOMÁSOKAT LÁTNAK ÉS ÁLMOKAT ÁLMODNAK!" (Ap. Csel. 2.17).
118. HAVI IMATALÁLKOZÓ SZILÁGYNAGYFALU MELLETT, A SZENTHÁROMSÁG HEGYÉN.
A Szentírásból : olvassuk el és elmélkedjük át Lázár halálának és feltámasztásának történetét.(Jn. 11.12.)
Havi mottó: "Lázár, a mi barátunk elaludt! Megyek, hogy felkeltsem álmából!"(Jn. 11.11.)
Havi imaszándék: Adjunk hálát minden nap az Úr Jézus barátságáért és a barátaink szeretetéért!
Konkrét feladatunk: Minden nap megtesszük az Úr Jézus parancsait, hogy barátainak bizonyuljunk.(Jn.15.14.)


A SZENTLÉLEK TANÍTÁSA 2014.JÚLIUSÁBAN
Szeretett engesztelők! Olvassátok el Szent János evangéliumából Lázár halálának és feltámasztásának történetét, ahol Jézus barátjának nevezte Lázárt. Ezen alkalommal a baráti szeretetről akarok beszélni nektek!
Kik az igazi barátok? Barátok azok, akiknek az elveik hasonlóak, kölcsönösen jót akarnak egymásnak, támogatják egymást és őszinték egymáshoz. A barátokban egy a szív és egy a lélek! Kisebb félreértések nem szakítják meg az igazi barátságot, hanem, ha tisztázódtak, megerősítik azt. Dávid, a betlehemi pásztorfiú És jonatán, Saul király fia, a csatában ismerkedtek meg és szép lelkük hasonlósága miatt szövetséget kötöttek egymással. Amikor Jonatán megtudta, hogy Dávid életére törnek, szomorúságában semmit sem evett, és amikor meg kellett tőle válnia, keservesen sírt.Jonatán tudósította Dávidot minden veszélyről, sőt még ruhákkal, élelemmel és fegyverekkel is ellátta őt. Az igazi barátok közlik egymással titkaikat. Jézus is sok titkot felfedett tanítványai előtt. Az igazi barátok figyelmeztetik egymást hibáikra. Gondoljunk Nagy Szent Gergely pápára, aki azt mondta egy alkalommal:" csak azokat számítom barátaim közé, akik eléggé nemes lelkűek, hogy hibáimat megmondják!" Az igazi barátok azok, akiknek vallási elveik megegyeznek. Ha a barátság alapja Isten szeretete, csak akkor áll a barátság épülete szilárdan. Homokra épül az a barátság, ahol az alap az önzés, egymás kihasználása. Aki Istennek ellensége, az sohase lehet igazi barátja embertársainak! Csak az szereti felebarátját igazán, aki barátjában az Istent szereti.
Milyenek a bűnben egyetértő barátok? Álbarátok?
Ők tönkre teszik egymást testben-lélekben és a szerencsétlenségben cserben hagyják egymást. Az álbarátságok általában a kocsmában, kártyázások, ivások és dorbézolások közepette köttetnek. Az álbarátok csak addig tartanak ki egymás mellett, ameddig szükségük van egymásra. Gondoljatok Júdásra és a zsidó vezetőkre, akik szövetséget kötöttek egymással Jézus ellen. Amikor Júdás, kétségbe esésében vissza adta a pénzt a főpapoknak, azok úgy viselkedtek, mintha sohase ismerték volna. Gondoljatok Heródesre és Pilátusra is, akik barátok lettek, midőn Jézus elítéléséről volt szó. Az álbarátok olyanok, mint a fecskék, amíg meleg van, mellettetek vannak, amikor közeledik a hideg, elpártolnak tőletek, melegebb vidékre vonulnak. Az álbarátok a méhekhez hasonlítanak, mihelyt a virágport kiszívják a virágból, tovarepülnek. Az álbarátok olyanok, mint a gyümölcsszedők, miután a fáról leszedik a gyümölcsöt, azután otthagyják azt. Ti ne legyetek ilyenek!
Vajon a barátokat szabad-e jobban szeretni másoknál?
Jézus minden embert szeretett, de leginkább szerette Édesanyját, Józsefet, apostolait, tanítványait. Őket barátainak, gyermekeinek nevezte és nagyon őszintén beszélgetett velük. Az apostolok közül Jézus, Jánost, a tiszta őszinte szeretettel teljes barátját szerette legjobban. Azután Pétert és Jakabot. Őket élete fontos mozzanataiban, a Tábor-hegyre, az Olajfák hegyére..., magával vitte. Jézus szerette Lázárt is nővéreivel együtt különleges szeretettel. A Szentháromság, az Őt jobban szerető emberekkel szemben több szeretetet tanúsít. Nem követtek el ti sem hibát, ha nagyobb szeretettel és bizalommal vagytok azok iránt akik nagyobb jóakarattal vannak urántatok. A barátság érzését mi véstük a szívetekbe, amelyért hálával tartoztok.
Mit ne tegyetek a barátaitokkal?
Ne kössetek nagyon hamar barátságot senkivel és a barátaitok kedvéért sohase vétkezzetek. Ha barátot szerzel, előbb tedd próbára őt. Első sorban nem a szép beszédéről, hanem a jótetteiről kell a barátokat megítélni. Ha a barátod valami rosszra akar vinni, mond neki:" Csak annyiban vagyok barátod, amennyiben azzal Isten barátságát nem veszítem el!" Valóban Isten barátsága fontosabb, minden földi barátságnál!
Mit tesznek az igazi barátok?
Ők kellemessé, elviselhetőbbé teszik az életeteket, elhárítják a testeteket és lelketeket fenyegető veszedelmeket. A valódi barát igazi őrangyalotok! Kőfalak és fegyverek nem oltalmaznak olyan biztosan, mint a hű barátok! Az igazi barátság a halál után is megmarad, mert a szeretet nem hal meg sohasem. A valódi barátok a Mennyben újra látják, és bensőleg újra szeretni fogják egymást.
Befejezésül azt mondom nektek, hogy minden nap adjatok hálát az igazi barátaitokért és mint nagyon értékes kincset, egész életetekben becsüljétek meg őket.
Megáldalak titeket a valódi baráti szeretettel!!!
HÁZI FELADAT JÚLIUSRA
"ISTENEM SEGÍTS, HOGY IGAZI BARÁTKÉNT MINDIG CSAK A JÓT AKARJAM A BARÁTAIMNAK ÉS A ROSSZAT SOHA!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése