2014. június 5., csütörtök

Nagyfalui üzenet 2014. június

2014 – ben FELKÉSZÜLÜNK A SZENTLÉLEK RENDKÍVÜLI AJÁNDÉKAINAK A BEFOGADÁSÁRA – JÚNIUS
”Az utolsó napokban szétárasztom minden emberre a Lelkemet, fiaitok, lányaitok, a szolgák és a vének prófétálni fognak, látomásokat látnak és álmokat álmodnak!” (Ap. Cs. 2, 17)
117. havi imatalálkozó Szilágynagyfalu mellett, a Szentháromság hegyén. A Szentírásból elmélkedjük át Jézus hálaadását (Mt 11,25-30)
Havi mottó: "Tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű!" (Mt. 11,29)
Havi imaszándék: engeszteljünk azokért akik nem szeretik a jó Istent, felebarátaikat és önmagukat!
Konkrét feladatunk: ebben a hónapban ajánljam fel magamat, családomat, nemzetünket Jézus Szent Szívének.

„Szentlélek Isten tanítása 2014 júniusában, Nagyfalu

Szeretett engesztelők! Arra kérlek titeket, hogy ebben a hónapban olvassátok el és elmélkedjétek át Alacoque Szent Margit életét a Szentek életéből. Tudjátok azt, hogy általa terjedt el Jézus Szent Szívének a tisztelete. Ebben a hónapban Jézus Szent Szívének tiszteletére ajánljátok fel a kilencedet.

Mit tanulhattok Szent Margittól?
Rácsodálkozhattok az Egyházra és vezetőikre, akik alázatosan odafigyeltek Szent Margit látomásaira, amelyet magánkinyilatkoztatásban kapott. Igazán ennek köszönhető, hogy Jézus Szent Szíve ájtatosság elterjedt az Egyházban. Legyen tanulság számotokra, olyan csodálatos a Mi szemünkben, amikor a karizmatikus személyek odafigyelnek az Egyház tanítására és a hierarchikus személyek odafigyelnek a karizmatikus személyek látomásaira, üzeneteire. Ez a magatartás kellene természetes legyen az Egyházban. Kölcsönösen tanulhattok egymástól.

Higgyétek el, Istennek van hatalma, hogy csodát tegyen az életetekben, ha erre szükségetek van. Margit tíz éves korában gyermekbénulás betegségébe esett. Margit szülei és a hívek kitartóan imádkoztak Margit gyógyulásáért, amely négy év után hirtelen bekövetkezett. Legyetek hálásak mindazokért a gyógyulásokért is, amelyek a Szentháromság Hegyen történtek és történni fognak. A csodák által rámutatunk a Szent Hegyre, az engesztelő közösségre is, a felelősök által kapott üzenetekre. Tudnotok kell azt, hogy a csodák, csodák maradnak akkor is, ha a világ ezeket hitetlenkedve, kételkedve vagy közömbösen nézi.

Arra kérlek titeket, hogy szeressétek a magányt, az egyedüllétet, a csendet, mert erre a lelketeknek szüksége van. Ti a csendben vagytok képesek meghallani az Égiek üzenetét. Legyetek kiegyensúlyozottak ebben a világban, ahol sokszor a kifelé fordulásra és az aktivitásra teszik a hangsúlyt. Legyen Jézus a szemetek előtt, aki sokszor kora reggel és késő este is a csendben, visszahúzódásban beszélt a Mennyei Atyával. A személyes ima által válik természetfölöttivé az életetek. Figyeljetek oda minden nap azokra a belső sugallatokra, amelyek által építünk, tanítunk, buzdítunk és vigasztalunk titeket. Kérjétek a szellemek megkülönböztetésének a kegyelmét. Ezáltal megtanultok nem a gonosz lélekre, nem az emberekre, hanem a Lelkünk vezetésére odafigyelni. Még arra kérlek titeket, hogy legyen bátorságotok Isten Akaratát követni, amit felfedeztek az imátokban.

Az engesztelések útján vállaljátok a megaláztatásokat és támadásokat Jézusért, ahogy Margit is vállalta. Margit, Istennek tetsző döntése miatt, sok bántással, megnemértéssel próbatétellel találkozott az elöljárói részéről. Margit ezeket mind elfogadta és felajánlotta a bántalmazóiért, Margitot úgy alázták meg, hogy rábízták a kolostor szamarait. Margit a szamarak mellett kapta a látomásokat Jézus Szent Szívéről. Aki magát megalázza, azt felmagasztalják!

Még arra kérlek titeket, hogy ajánljátok fel magatokat, gyermekeiteket, nemzeteteket Jézus Szent Szívének, Mária Szeplőtelen Szíve által. Tudnotok kell azt, hogy az életfelajánlás által, az Égiek átveszik életetek vezetését. Jó hallani, amikor azt mondjátok: rendelkezz velem Jézusom, Szűzanyám! Az önfelajánlás számotokra a szentség és az üdvösség útja.

Tanuljátok meg alázatos lélekkel elfogadni mások figyelmeztetéseit; ugyanakkor szeretettel teljes lelkülettel figyelmeztessétek ti is azokat a személyeket, akik rátok vannak bízva. Ez a lelki növekedésetek egyik feltétele.

Higgyétek el azt, hogy Jézus megtartja az ígéreteit, amelyeket az első pénteki kilencedhez fűzött. A ti kilencedeiteknek is előbb – utóbb meglesznek a gyümölcsei.

Befejezésül mondom nektek, éljetek úgy, hogy minden körülmények között lángoljatok a szeretettől, mint Jézus Szent Szíve.

Egyik történet szerint, egy ember előtt megnyílt az út a gazdagság felé. Valaki felajánlotta neki, hogy minden kívánságát teljesíteni fogja, ha odaadja az érző szívét, amely helyett kőből való szívet fog kapni. A gazdagságra vágyó ember beleegyezett az üzletbe. Azután valóban, minden evilági kívánsága teljesült, de a kőszívével nem tudott érezni, szomorkodni, sírni, örülni, szeretni. Ekkor döbbent rá arra, hogy az ember legnagyobb kincse a szeretettel teljes, érző szíve. Rendkívüli kegyelem az, ha Jézus és követői szívéből hiányzik a kőszív, de ott van az érző szív. Jézus Szíve tisztelete valójában azt jelenti számotokra, hogy elismeritek, kéritek, élitek és tovább adjátok Jézus Szeretetét.

Megáldalak titeket, hogy ezután is, a szív, a szeretet emberei legyetek!!!”


Házi feladat júniusra:

LEGYEN RÖPIMÁNK: "SZELÍD ÉS ALÁZATOS SZÍVŰ JÉZUS, ALAKÍTSD SZÍVÜNKET A TE SZENT SZÍVED SZERINT!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése