2014. január 25., szombat

Egy sirály és egy varjú támadta meg a hamis protéta békegalambjait

Ferenc pápa békét kért Ukrajnára, majd szabadon engedtek két békegalambot. Az egyikre egy sirály, a másikra egy varjú támadott.
Ferenc pápa beszédet mondott vasárnap a Szent Péter téren a Vatikánban, amelyben békés párbeszédre szólította fel az ukrán kormányt és a tüntetőket. Ukrajnában november óta véres tüntetések zajlanak, a napokban is több halálos áldozata volt az összecsapásoknak.
A pápa ezután átadta a helyét egy fiúnak és egy lánynak, akik egy-egy, a békét szimbolizáló galambot engedtek szabadon. A két madarat azonban rögtön az apostoli palota ablakából való kiengedésük után megtámadta egy sirály és egy varjú - írta a Huffington Post, amely közölt egy teljes képsorozatot is a támadásról. A viaskodásokat több tízezer ember nézhette végig.
Itt még örülhettek a szabadságnak
Forrás: AFP/Alberto Pizzoli
Az a galamb, amelyikre a sirály támadt, néhány toll elvesztése árán el tudott szakadni az üldözőjétől, de a varjú kitartóbb volt, és folyamatosan támadta a másik galambot. A harcuk során kikerültek a hírügynökségek látóteréből, így nem tudni, mi lett a második békegalamb sorsa.
A sirály nem kímélte a békegalambot
Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia

Origo


Egy éve történt .
http://index.hu/kulfold/2013/03/13/egy_siraly_elvezi_hogy_nincs_meg_papa/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése