2013. december 3., kedd

Szép új világ - kétszázan biztatták öngyilkosságra a férfit

Egy magát Stephennek nevező 20 éves férfi öngyilkosságot követett el szombaton, miközben ezt 200 ember követte élőben az interneten – írja a Daily Mail. A gyanú szerint kanadai férfi a 4chan anonim közösségi oldalon hirdette meg akcióját, amihez többen is csatlakoztak, és segítettek neki egy élő stream tető alá hozásában. Stephen ezután megvárta, amíg 200 ember feliratkozik az eseményre, majd elindította a közvetítést.
Bevett egy nagy adag gyógyszert és ráivott némi vodkát, majd tüzet rakott a szobája sarkában. Amikor már nagy volt a füst, bebújt az ágya alá. Közben már működött egy chatszoba is, amibe Stephent (azaz ottani nevén LOLdoge-t) is meghívták. A 200 néző persze teljesen kivetkőzött önmagából. Volt, aki bíztatta a fiút, akadt, aki a korlátozott stream miatt puffogott, mások pedig eleve hősként tekintettek rá, és kijelentették: egy hétig mindenkinél Stephen képe legyen a háttér.
Az őrületnek a kiérkező tűzoltók vetettek véget, akik kihúzták az ágy alól Stephent. Azt nem tudni, túlélte-e a füst- és gyógyszermérgezést. Az Anonymous hekkercsoport szerint egy pittsburgh-i fiúról van szó, míg mások szerint egy kanadai, ontariói egyetem tanulójáról van szó. Mindkét helyről jelentettek ugyanis aznap tüzet. Egy névtelen felhasználó pedig azt írta, Stephen azért akart öngyilkos lenni, mert a szülei kitagadták, óriási adóssága volt és a barátnőjét is sikerült megcsalnia. A kommentelő szerint a tűzoltók 20 perc alatt értek ki, a mentők pedig kórházba vitték a sebesült fiút, aki azóta gúnynevet is kapott a kegyetlen trolloktól: Pirítós Steve.
(velvet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése