2013. december 22., vasárnap

Pedofil darab a Nemzeti Színházban

Vidnyánszki Attila rendezésében került színpadra a Johanna a máglyán című darab. Az ocsmányságokat, gusztustalanságokat felvonultató előadás túlzás nélkül a pokol szülötte. Miért is? Mert a pedofília büntetőjogi kategóriába tartozik, itt pedig egy gyerekszereplő fogdossa egy disznónak öltözött férfi hímtagját. Az előadásról készült képeken jól látható mindez.
Hídfő.net | Pedofil darab a Nemzeti SzínházbanA kortás(?) művészet(?) kiváló megjelenítése történt meg ismét. Kérdés már csak mi következik ezután?
Vidnyánszki, akárcsak homoszexuális elődje, Alföldi Róbert is csak a betegesnek mondható, rendkívül kártékony hatású darabok szerelmese. Másfél órás orgiát sikerült színpadra vinnie így karácsony előtt. Ehhez olyan szereplők adták a nevüket, mint a köztudottan súlyos alkoholizmusban szenvedő Udvaros Dorottya, aki stílszerűen a Hordók anyját játssza, fedetlen, műanyagból készült lógó emlőkkel.
Hídfő.net | Pedofil darab a Nemzeti SzínházbanEgy jó előadás elengedhetetlen kelléke a műmell, nemde?
A "produkció" hemzseg a fallikus ábrázolásmódtól, szexista megjelenítési formáktól. Minden,normális országban erős kontroll van érvényben a művészekre vonatkozóan, természetesen létezik alkotói szabadság, melyben a művészet kiteljesedhet, de a sarlatánság és pedofília nem tartozik ezek közé. Súlyos börtönévek járnak ezért, mivel nem megengedhető, hogy néhány beteges lény a publikumra, az emberekre ilyen fertőző hatást gyakoroljon. Ezen törvényi feltételeket a népiszocialista rendszer fogja megalkotni és vasszigorral alkalmazni.
Dunai István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése